Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/04/14

Manfreds & Vin

Manfreds & Vin

Jægersborggade 40
2200 København N

Åbningstider

Tir-fre 12-22, lør-søn 10-22. Mellem 16 og 16.30 serverer køkkenet kun snacks.

Kontakt

36 96 65 93
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Dansk - nyt

Kosmopolitisk

 

 

 

  • Manfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter ClausenManfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter Clausen
  • Kartoffelsuppe med løg til 55 kroner påManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnKartoffelsuppe med løg til 55 kroner påManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn

    Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
  • Brændte porrer med parmesan til 55 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnBrændte porrer med parmesan til 55 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Huset champagne af egen import til 95 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnHuset champagne af egen import til 95 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.  Foto: Else Bjørn

    Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
Relæs lillebror Manfreds i Jægersborggade er vokset. Nu kan flere sidde tæt og spise funky folkekøkkenmad og drikke bio-vin af egen import.

Manfreds startede som en bod med ærtesuppe på Roskilde Festival i 2009, som den tidlige Noma-kok Christian F. Puglisi kaldte Manfreds. I februar 2010 flyttede Manfreds ind i Jægersborggade i nummer 40, mens den dansk-sicilianske kok Christian F. Puglisi og hans makker Lasse Bertelsen var i fuld gang med at gøre restauranten Relæ, som ligger overfor i nummer 41, klar til åbning.

Tip: Se flere billeder fra Manfreds ved at klikke på tallene under fotoet.

Meget mere Manfreds
På trods af at Manfreds var et hit, og 2011 blev nomineret som både Byens Bedste Brunch og Byens Bedste Takeaway i AOKs Byens Bedste-konkurrence, lukkede det lille laid back sted i sommeren 2011. Men kun for at udvide til nabobutikken og åbne som et endnu mere Manfreds-agtigt funky folkekøkken nogle måneder senere under navnet Manfreds Vin.

Spise her eller med hjem?
Hvor Relæ er en afslappet gourmetrestaurant, er maden på Manfreds enkel og rustik. Til at tage med hjem eller spise i den høje kælder. Man sidder stadig tæt i Manfreds små lokaler. Og man skal ikke forvente en tallerken med kød og lidt alibi-grønt ved siden. Her spiller grøntsagerne hovedrollen, og kødet fylder mindre. Til gengæld er priserne forsøgt holdt i et S.U.- og hverdagsvenligt niveau. Vand koster 25 kroner for en flaske.

Dagen ret eller mange små
Dagens ret koster 125 kroner, og 100 kroner, hvis du tager den med hjem. Bortset fra den er menukortets retter små, der er mange at vælge mellem og de koster mellem 35 og 85 kroner. De er designet til, at man bestiller en stak og deler med dem, man kan li'. De kommer i den rækkefølge, som det passer køkkenet at lave dem. Når du går betaler du ved kassen ved døren.

I weekenden kan du stadig får en sviner (Manfreds brunch med pølser og sprødt svin) eller en elegant version af klassikeren Egg Benedict.

Mere vin!
Som navnet antyder, har vinen en fremtrædende rolle. Sammen med Anders F. S. Hansen har Relæ stiftet sit eget vinfirma ved navn Hvirvelvin, som importerer, hvad de kalder naturlig vin, som de selv beskriver som "afslappet, økologisk, biodynamisk, usvovlet, ufiltreret, afmystificeret, ukompliceret og vigtigst af alt, fuldstændig fantastisk!"

Manfreds og Vin har et lille lokale, som de bruger til selskaber, vinsmagninger og arrangementer.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Super godt

Har været her et par gange med nogle venner. Kan varmt anbefale stedet :)

 

Verdens Bedste tatar!

Min bedre halvdel og jeg besluttede os, at tage en tur forbi Manfreds (d. 3/5) efter at have været på relæ en måned før. Vi havde ikke nogen reservation, så vi besluttede os bare for at tage der ned og høre om de havde et bord ledig.

Vi kom der ned midt på aften og en kø af mennesker kom os i møde, en venlig kok tog i mod os og forklarede at restauranten var helt fuld, men hvis vi ville have et glas vin i baren, så ville der blive et bord ledig snarest. Vi satte os så op i bare og fik et glas La Matta - frisk mousserende naturlig vin. 10 min senere blev vi så henvist til et bord.

Vi valgte sjæfen bestemmer menuen, tilvalg af tatar som vi fik af vide var blevet kåret til byens bedste, samt en flaske Bois Sans Soif '12 fra Loire. Vi startede ud med tataren, som var så meget anderledes både i smag og konsistens, det rå kød blev serveret med vildtplukket brøndkarse, en æggecreme som var overraskende frisk og slet ikke mayonnaise agtig og rugbrødscrumble - den var fantastisk, ikke bare byens, men verdens bedste tatar!
Menuen bestod af 7 deleretter, hvor størstedelen var grøntsager og to af dem var fisk og kød. De grønne retter var kreative, med brug af sæsonens grønt, som f.eks. nye økologiske hvide asparges som blev serveret med en ansjos creme og sorte tørrede oliven. Eller nye små radiser med toppe og en æggevinaigrette. Maden er anderledes og da restauranten er 100 % økologisk er kokkene nød til hele tiden at tænke ud af boksen, hvilket også skabte nogle sjove kombinationer i retterne.

Vi sad ved et bord overfor baren og man sidder ret tæt med de andre gæster, hvilket gav en super god og hyggelig atmosfære. Man kunne også virkelig mærke energien hos kokkene og helt sikker et sted hvor vi vil komme igen og kan anbefale til andre!

 

Noget anderledes

Jeg har flere gange besøgt Manfreds, og efter at jeg også har besøgt Relæ, er det på tide med en anmeldelse.
Maden er noget anderledes end traditionel mad, men en rigtig sjov oplevelse - hvor man prøver noget, som der ikke laves derhjemme. Hvis du vil have kød, så find et andet sted. Her er det grønsager på sjove måder.
Vinen er også meget anderledes og du må ikke forvente den typiske vinsmag, for den har de ikke.
Om det er godt, er jo en smagssag - men det er helt bestemt anderledes.
Indretningen er meget simpel, men det virker hyggeligt på en mørk og kold vinterdag. Jeg kunne dog godt tænke mig en bedre stol, når nu jeg skal spise i et par timer i selskab med gode venner.

 

Overvurderet og utjekket

Forleden var jeg på Manfreds med to andre fordi vi havde hørt en masse om stedet, så nu skulle det prøves og det viste sig desværre at være lidt af en skuffelse.

Vi bestilte alle dagens menu som består af et antal (bitte) små retter. De smagte fint, men de var også lidt kedelige. Det meste bestod af radisser, rodfrugt og andre prisvenlige grøntsager, og stort set intet kød. Den ene kødret vi fik (og nød for det smagte godt), smuttede tjenere med inden vi var blevet færdige. I det hele taget var tjeneren et kapitel for sig. Han glemte at komme med brød, han glemte at komme med vand og værst af alt, så fandt han på historier. Det må jeg vist hellere uddybe:

Vi spurgte tjenere hvad det var vi fik serveret, så sagde han at det vidste han ikke, men at han ville gå ud og spørge kokken. Han kom derefter tilbage og sagde jordskokker, hvilket undrede os da det hverken lignede eller smagte af jordskokker. Men det vidste han jo nok bedst tænkte vi. Senere får bordet ved siden af serveret samme "jordskokke"-ret. Det er en venlig svensk kok som serverer for dem og han forklarer at det er radisser (!?!). Jeg tager fat i vores tjener og forklarer ham at bordet ved siden af havde fået at vide at det ikke var jordskokker men radisser. Dertil svarer tjeneren at det overhørte han godt, han syntes bare at de lignede jordskokker så det var derfor han havde fortalt os at det var jordskokker. Det forstod jeg ikke for han påstod jo, at han havde været ude og spørge kokken. Det viste sig derfor så på pinligste vis at være noget han fandt på.

Men tjenerens mærkværdige opførsel slutter ikke her. Da vi skulle betale regningen spurgte vi om vi kunne få den delt op i tre. Det kunne vi sagtens, men han kunne bedst regne i runde tal, så han rundede lige beløbet op og delte det i tre og sagde - "så er der også lidt drikkepenge". Jeg ved godt at det ikke var meget mere end 7 kr., men jeg synes altså at det var lidt flabet. Min kæreste grinede og sagde, okay så lad gå.

Jeg ved ikke om tjeneren var ny, men det hele kom altså til at fremstå ret utjekket. Men hans akavethed undskylder altså heller ikke maden, portionstørrelserne og priserne på øl og vin. Jeg måtte spise mig en rugbrødsmad da jeg kom hjem, for jeg blev overhovedet ikke mæt af de små grøntsagsanretninger. Jeg følte mig ærlig talt lidt snydt og kommer der nok ikke igen desværre.

 

Mandfred for tre glas sur vin med gær

Vi var to og spurgte nysgerrigt til 'chefens' menu med 5 småretter, men fik at vide at 'det bestemmer chefen'. Vi spurgte også til deres tre glas vin - men det bestemte chefen også. Der burde vi nok være gået, men vi følte os heldige den dag og tog chancen. Det var vi så ikke og det skulle vi ikke have gjort:

Kort fortalt var vinen sur med tydelig gærsmag, maden i bedste fald underlig - uspiselig salt forret, hæslig fed piske-flødesuppe med branket smør på, een ret bestod af sure, kogte løg og til sidst et stykke stegt oksekød, som godt kunne spises, men ja, bare var et 'slask' stegt kød på tallerknen. Tjeneren lignede Brienne of Tarth fra Game of Thrones og var nogenlunde lige så imødekommende. Det var nok den bedste del af oplevelsen. Exit Mandfred.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester