Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/04/14

Manfreds & Vin

Manfreds & Vin

Jægersborggade 40
2200 København N

Åbningstider

Tir-fre 12-22, lør-søn 10-22. Mellem 16 og 16.30 serverer køkkenet kun snacks.

Kontakt

36 96 65 93
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Dansk - nyt

Kosmopolitisk

 

 

 

  • Manfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter ClausenManfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter Clausen
  • Kartoffelsuppe med løg til 55 kroner påManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnKartoffelsuppe med løg til 55 kroner påManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn

    Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
  • Brændte porrer med parmesan til 55 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnBrændte porrer med parmesan til 55 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Huset champagne af egen import til 95 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnHuset champagne af egen import til 95 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.  Foto: Else Bjørn

    Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
Relæs lillebror Manfreds i Jægersborggade er vokset. Nu kan flere sidde tæt og spise funky folkekøkkenmad og drikke bio-vin af egen import.

Manfreds startede som en bod med ærtesuppe på Roskilde Festival i 2009, som den tidlige Noma-kok Christian F. Puglisi kaldte Manfreds. I februar 2010 flyttede Manfreds ind i Jægersborggade i nummer 40, mens den dansk-sicilianske kok Christian F. Puglisi og hans makker Lasse Bertelsen var i fuld gang med at gøre restauranten Relæ, som ligger overfor i nummer 41, klar til åbning.

Tip: Se flere billeder fra Manfreds ved at klikke på tallene under fotoet.

Meget mere Manfreds
På trods af at Manfreds var et hit, og 2011 blev nomineret som både Byens Bedste Brunch og Byens Bedste Takeaway i AOKs Byens Bedste-konkurrence, lukkede det lille laid back sted i sommeren 2011. Men kun for at udvide til nabobutikken og åbne som et endnu mere Manfreds-agtigt funky folkekøkken nogle måneder senere under navnet Manfreds Vin.

Spise her eller med hjem?
Hvor Relæ er en afslappet gourmetrestaurant, er maden på Manfreds enkel og rustik. Til at tage med hjem eller spise i den høje kælder. Man sidder stadig tæt i Manfreds små lokaler. Og man skal ikke forvente en tallerken med kød og lidt alibi-grønt ved siden. Her spiller grøntsagerne hovedrollen, og kødet fylder mindre. Til gengæld er priserne forsøgt holdt i et S.U.- og hverdagsvenligt niveau. Vand koster 25 kroner for en flaske.

Dagen ret eller mange små
Dagens ret koster 125 kroner, og 100 kroner, hvis du tager den med hjem. Bortset fra den er menukortets retter små, der er mange at vælge mellem og de koster mellem 35 og 85 kroner. De er designet til, at man bestiller en stak og deler med dem, man kan li'. De kommer i den rækkefølge, som det passer køkkenet at lave dem. Når du går betaler du ved kassen ved døren.

I weekenden kan du stadig får en sviner (Manfreds brunch med pølser og sprødt svin) eller en elegant version af klassikeren Egg Benedict.

Mere vin!
Som navnet antyder, har vinen en fremtrædende rolle. Sammen med Anders F. S. Hansen har Relæ stiftet sit eget vinfirma ved navn Hvirvelvin, som importerer, hvad de kalder naturlig vin, som de selv beskriver som "afslappet, økologisk, biodynamisk, usvovlet, ufiltreret, afmystificeret, ukompliceret og vigtigst af alt, fuldstændig fantastisk!"

Manfreds og Vin har et lille lokale, som de bruger til selskaber, vinsmagninger og arrangementer.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Min største madskuffelse til dato

Det er den madoplevelse, hvor jeg har følt mig mest snydt, og det er så afgjort en hån mod de ellers fantastiske råvarer, der bruges. Jeg går ikke ud for at spise noget, jeg kunne lave bedre selv.

Vi valgte 7 små retter til deling. Første ret var rødbede og cremefraiche. Der var intet galt med smagen, meeeeen så kan jeg heller ikke sige noget vildere om det. Efter retten fik vi lov til at beholde vores tallerkner resten af måltidet - bad dog om nye efter ret nummer tre, hvor jeg var så uheldig at få en snavset (Det ser jeg dog som sort uheld). Kokken bad os endda om, at beholde tagtingene fra rødbeden til næste ret, da vi ville sende det med ud med fadet. Det vil sige, at vi sad tilbage med tallerkner smurt ind i rødbede, da ret nummer 2 blev indtaget. Der var intet galt med denne ret nummer 2, men den var bestemt ikke prangende.
Tredje ret var svinetunge - uden smag.
Fjerde ret var pocheret æg, hvor hviden ikke havde sat sig, på en kompot af løg.
Femte ret blev serveret inden fjerde ret var blevet fjernet, og vi måtte selv sætte skålene, som det blev serveret i, i vindueskarmen for at få plads.
Sjette ret var et delvis brændt blomkål og her var grænsen altså nået. Jeg synes selv jeg fremlagde kritikken pænt til personalet, som vendte tilbage med besked om, at vi kunne få en anden grønsagsret, hvilket vi takkede nej til, da vi hverken ville kunne spise det eller havde lyst til mere brændt mad. Jeg tilføjede: "Det her skulle være en hyggelig fødselsdagsfejring, men maden er så meget under lavmål, at det faktisk ikke er hyggeligt" hvortil tjeneren svarede: "Det er jeg ked af", tog det vi havde sat i vindueskarmen, idet jeg gjorde hende opmærksom på det, gik og kom ikke tilbage.
Syvende ret var et forkullet halvt spidskål til 5 personer, samt lam med noget tangpesto-lignende. Da jeg spurgte denne tjener om, hvorfor man vælger at brænde maden, var svaret: "Det, synes vi, smager godt" og nej, det gjorde det ikke. Der er immervæk forskel på, at grille og brænde maden. Den brændte del var uspiselig.
Derudover blev vi på intet tidspunkt spurgt om vi ville have mere at drikke. Vores drikkevarer var vi færdige med allerede halvvejs i måltidet.

Jeg synes, det er så synd, idet jeg synes godt om ambitionerne bag konceptet, men hold nu k*** en parodi! Over en uge senere sidder jeg stadig med en så ked af det følelse.
Jeg har selv været i restaurationsbranchen i mange år og jeg har stor forståelse for at det kan gå galt, men det her var altså for meget!!!! Desuden synes jeg ikke, at det er okay ikke at tage pænt formuleret kritik mere seriøst. Dog skal det tilføjes, at der intet var galt med personalets attitude. Min fødselsdag med familien blev i år den største fiasko på grund af fremmede mennesker, der har slået større brød op end de kan bage, og min mor mente det så godt. ØV!

 

Super godt

Har været her et par gange med nogle venner. Kan varmt anbefale stedet :)

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester