Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 21/09/11

Manfreds og Vin

Manfreds og Vin

Jægersborggade 40
2200 København N

Åbningstider

Tir-fre 12-22, lør-søn 10-22. Mellem 16 og 16.30 serverer køkkenet kun snacks.

Kontakt

36 96 65 93
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Brunch

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Dansk - nyt

Kosmopolitisk

 

 

 

  • Manfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter ClausenManfreds fotograferet i maj 2010. Foto: Peter Clausen
  • Kartoffelsuppe med løg til 55 kroner påManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnKartoffelsuppe med løg til 55 kroner påManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnManfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn

    Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
  • Brændte porrer med parmesan til 55 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnBrændte porrer med parmesan til 55 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Huset champagne af egen import til 95 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else BjørnHuset champagne af egen import til 95 kroner på Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011. Foto: Else Bjørn
  • Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.  Foto: Else Bjørn

    Manfreds & Vin to dage efter åbningen i september 2011.

    Foto: Else Bjørn
Relæs lillebror Manfreds i Jægersborggade er vokset. Nu kan flere sidde tæt og spise funky folkekøkkenmad og drikke bio-vin af egen import.

Manfreds startede som en bod med ærtesuppe på Roskilde Festival i 2009, som den tidlige Noma-kok Christian F. Puglisi kaldte Manfreds. I februar 2010 flyttede Manfreds ind i Jægersborggade i nummer 40, mens den dansk-sicilianske kok Christian F. Puglisi og hans makker Lasse Bertelsen var i fuld gang med at gøre restauranten Relæ, som ligger overfor i nummer 41, klar til åbning.

Tip: Se flere billeder fra Manfreds ved at klikke på tallene under fotoet.

Meget mere Manfreds
På trods af at Manfreds var et hit, og 2011 blev nomineret som både Byens Bedste Brunch og Byens Bedste Takeaway i AOKs Byens Bedste-konkurrence, lukkede det lille laid back sted i sommeren 2011. Men kun for at udvide til nabobutikken og åbne som et endnu mere Manfreds-agtigt funky folkekøkken nogle måneder senere under navnet Manfreds Vin.

Spise her eller med hjem?
Hvor Relæ er en afslappet gourmetrestaurant, er maden på Manfreds enkel og rustik. Til at tage med hjem eller spise i den høje kælder. Man sidder stadig tæt i Manfreds små lokaler. Og man skal ikke forvente en tallerken med kød og lidt alibi-grønt ved siden. Her er spiller grøntsagerne hovedrollen, og kødet fylder mindre. Til gengæld er priserne forsøgt hold i et S.U.- og hverdagsvenligt niveau. Vand koster 25 kroner for en flaske.

Dagen ret eller mange små
Dagens ret koster 125 kroner, og 100 kroner, hvis du tager den med hjem. Bortset fra den er menukortets retter små, der er mange at vælge mellem og de koster mellem 35 og 85 kroner. De er designet til, at man bestiller en stak og deler med dem, man kan li'. De kommer i den rækkefølge, som det passer køkkenet at lave dem. Når du går betaler du ved kassen ved døren.

I weekenden kan du stadig får en sviner (Manfreds brunch med pølser og sprødt svin) eller en elegant version af klassikeren Egg Benedict.

Mere vin!
Som navnet antyder, har vinen en fremtrædende rolle. Sammen med Anders F. S. Hansen har Relæ stiftet sit eget vinfirma ved navn Hvirvelvin, som importerer, hvad de kalder naturlig vin, som de selv beskriver som "afslappet, økologisk, biodynamisk, usvovlet, ufiltreret, afmystificeret, ukompliceret og vigtigst af alt, fuldstændig fantastisk!"

Manfreds og Vin har et lille lokale, som de bruger til selskaber, vinsmagninger og arrangementer.

Bestil bord her.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Overvurderet og utjekket

Forleden var jeg på Manfreds med to andre fordi vi havde hørt en masse om stedet, så nu skulle det prøves og det viste sig desværre at være lidt af en skuffelse.

Vi bestilte alle dagens menu som består af et antal (bitte) små retter. De smagte fint, men de var også lidt kedelige. Det meste bestod af radisser, rodfrugt og andre prisvenlige grøntsager, og stort set intet kød. Den ene kødret vi fik (og nød for det smagte godt), smuttede tjenere med inden vi var blevet færdige. I det hele taget var tjeneren et kapitel for sig. Han glemte at komme med brød, han glemte at komme med vand og værst af alt, så fandt han på historier. Det må jeg vist hellere uddybe:

Vi spurgte tjenere hvad det var vi fik serveret, så sagde han at det vidste han ikke, men at han ville gå ud og spørge kokken. Han kom derefter tilbage og sagde jordskokker, hvilket undrede os da det hverken lignede eller smagte af jordskokker. Men det vidste han jo nok bedst tænkte vi. Senere får bordet ved siden af serveret samme "jordskokke"-ret. Det er en venlig svensk kok som serverer for dem og han forklarer at det er radisser (!?!). Jeg tager fat i vores tjener og forklarer ham at bordet ved siden af havde fået at vide at det ikke var jordskokker men radisser. Dertil svarer tjeneren at det overhørte han godt, han syntes bare at de lignede jordskokker så det var derfor han havde fortalt os at det var jordskokker. Det forstod jeg ikke for han påstod jo, at han havde været ude og spørge kokken. Det viste sig derfor så på pinligste vis at være noget han fandt på.

Men tjenerens mærkværdige opførsel slutter ikke her. Da vi skulle betale regningen spurgte vi om vi kunne få den delt op i tre. Det kunne vi sagtens, men han kunne bedst regne i runde tal, så han rundede lige beløbet op og delte det i tre og sagde - "så er der også lidt drikkepenge". Jeg ved godt at det ikke var meget mere end 7 kr., men jeg synes altså at det var lidt flabet. Min kæreste grinede og sagde, okay så lad gå.

Jeg ved ikke om tjeneren var ny, men det hele kom altså til at fremstå ret utjekket. Men hans akavethed undskylder altså heller ikke maden, portionstørrelserne og priserne på øl og vin. Jeg måtte spise mig en rugbrødsmad da jeg kom hjem, for jeg blev overhovedet ikke mæt af de små grøntsagsanretninger. Jeg følte mig ærlig talt lidt snydt og kommer der nok ikke igen desværre.

 

Mandfred for tre glas sur vin med gær

Vi var to og spurgte nysgerrigt til 'chefens' menu med 5 småretter, men fik at vide at 'det bestemmer chefen'. Vi spurgte også til deres tre glas vin - men det bestemte chefen også. Der burde vi nok være gået, men vi følte os heldige den dag og tog chancen. Det var vi så ikke og det skulle vi ikke have gjort:

Kort fortalt var vinen sur med tydelig gærsmag, maden i bedste fald underlig - uspiselig salt forret, hæslig fed piske-flødesuppe med branket smør på, een ret bestod af sure, kogte løg og til sidst et stykke stegt oksekød, som godt kunne spises, men ja, bare var et 'slask' stegt kød på tallerknen. Tjeneren lignede Brienne of Tarth fra Game of Thrones og var nogenlunde lige så imødekommende. Det var nok den bedste del af oplevelsen. Exit Mandfred.

 

Gammel kendte grønsager på nye måder :)

Ok- mange grønsager på nye måder
Vi var 2 på manfreds og vin her for nyligt.

Det var udemærket. Alting var super lækkert ! men man må sige at for et måltid næsten kun bestående af grønsager er 600 kr ret meget for to personer.

En ret var fx bagte gulerødder, og en anden 3 stk broccoli.

Men betjeningen var super og det hele smagte fint :)
Så vi vender nok tilbage en anden gang hvis vi har lyst til gammelkendte grønsager på nye måder.

 

Meget skidt vin

Min bedre halvdel og Jeg fandt vej til Manfreds igår for at få lidt lækker mad og vin til.
Maden er der absolut intet at sætte en finger på. Det var ret lækker mad, dog med det lille minus at de ikke serverede vores retter samtidigt, men med 10 minutters mellemrum.
Så kunne jeg sidde og vente på at min kærestes ret kom på bordet, så vil kunne begynde.
Nu valgte vi så Chardonnay til maden og det udvalg de havde var vanvittigt ringe. Det endte op med at Jeg fik ét glas, men jeg kunne ikke drikke det op pga. den syrlige/ringe smag.
Det kostede dog lige 150,- for ét glas!!
Jeg er absolut ikke vinkender, men på det punkt er der klart plads til forbedringer vil jeg mene.

 

dårlig vin--drik endelig kun øl

Vi har lige besøgt Manfreds i dag med ønsket om et godt glas vin i solen.
Men øv, vi fik to glas hvidvin og sol. men vinen var udrikkelig.
vi fik et glas sSauvignon Blanc til 95 kr, - det kunne vi ikke lide smagen af, men værre var at vi fik et glas bourgogne til 110 kr der efter vores mening var gået langt over levetid og smagte sherry agtigt og var helt død i.
Men servitricen fastholdt at sådan skulle den smage.
Sauvignonen fik vi anbefalet som værende typisk Sauvignonagtig men også mineralsk. Vinen var mineralsk, men samtidig snerpene sur, meget ulig typisk Sauvignon.
Bourgogne er Chardonnay når det er allerbedst, eller burde være det til den pris.
så 205 kr for to glas danskvand øv. De ser ikke os igen.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester