Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/02/11

MakkeKafe

  • Guilia Fadini på MakkeKafé i Nyborgade i februar 2011. Foto: Else BjørnGuilia Fadini på MakkeKafé i Nyborgade i februar 2011.
  • Foto: Ikke oplyst
  12  
To italienske kvinder står bag cafeén i Indre By, der ikke ligner en side i Bo Bedre, men hvor du kan tage små børn med og holde kaffeslabberas i sofaen.

”I Italien er det svært at åbne en kaffebar, derfor tog jeg til Danmark”, fortæller Giulia Fadini, som sammen med landskvinden Isabella Strano i begyndelsen af februar 2011 åbnede kaffe- og kagebaren i Nybrogade, som ligger ved kanalen i forlængelse af Gammel Strand i retning af Nationalmuseet.

Navnet
Navnet MakkeKafe kommer sig af, at det ifølge Giulia er, hvad man siger, når man i Italien får en rigtig god kaffe, hvad man siger.


Kaffebaren
MakkeKafe ligger i en høj kælder, hvor du først kommer ind i kaffebaren, hvor den økologiske kaffe fra Just Coffee bliver brygget, og hvor alskens kager og søde sager og drikke frister på bardisken. Du kan enten drikke din kaffe ved et af de høje cafeborde i baren, mens du går på det gratis, trådløse netværk, eller gå ind i stuelokalet ved siden af.

Også for børn
Stuen er indrettet med genbrugsmøbler og her står også et par sofaer, du kan lade dig synke ned i.

Gulvet er af klinker, og stedet får nok ikke en indretningspris af Bo Bedre, men for en børnevenlig cafe er det mere en fordel end en ulempe.

Så længe vejret er godt, er der kun plads til en enkelt barnevogn udenfor, og trappen ned til cafén i den høje kælder opfordrer ikke til, at man forsøger at forcere den med barnevogn.

Men er du først kommet ned i cafeen, bløde genbrugssofaer, puslebord på det ene toilet og legerum.
Læs mere: De 5 cafeer, hvor du gerne må amme

Kager og konfekt
”Egentlig er jeg konditor, og da vi ikke må lave varm mad i vores lille køkken, sælger vi kager og sandwich og tapas-tallerkener til frokost” siger Giulia Fadini. Giulia bager selv en kage hver dag, og laver selv små konfektstykker, der ligner mini-rumkugler.

Giulia er alene i butikken, så hvis hun har travlt med at smøre panini-sandwich eller lave caffé latte, kan der være lidt ventetid, hvis der er mange kunder.


Historien

MakkeKafé åbnede 5. februar 2011, men var en overgang lukket efter skybruddet sommeren 2011.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En AOK-brugers beskrivelse:

Italiensk/dansk kaffebar ejet og drevet af to seje italienske kvinder, Gulia og Isabella, der bl.a. serverer hjemmelavede italienske kager, god kaffe og italienske / danske tapasanretninger i hyggelige lokaler. Afslappet atmosfære med både bøger til de voksne og legetøj (og puslefacilitater) til børnene. Fri Internet.
Brugeromtale
Oprettet af: Makke Kafè 20. feb 2011

Italiensk/dansk kaffebar ejet og drevet af to seje italienske kvinder, Gulia og Isabella, der bl.a. serverer hjemmelavede italienske kager, god kaffe og italienske / danske tapasanretninger i hyggelige lokaler. Afslappet atmosfære med både bøger til de voksne og legetøj (og puslefacilitater) til børnene. Fri Internet.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.