Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/02/11

Magasasa

  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn

Navnet vil den smilende, kinesisk-udseende tjener ikke engang forsøge at forklare betydningen af.
- Det er alt, alt for besværligt, siger hun og griner, og ryster på hovedet, da hun alligevel bliver spurgt: Er det en by? Er det et begreb? Er det frækt?

Måske betyder Magasasa noget meget frækt på kinesisk, men det skal ikke afholde dig fra at gå ind i biksen under skiltet, der i bedste Chinatown- eller Las Vegas-stil glimter i guldlamé.

Hos Magasasa i Hovedbane-enden af Istedgade kan du både få en hurtig boks take away (du kan se udvalget i vinduet fra gaden), du tage en hel kinesisk middag med hjem, eller du kan spise i restauranten, som mere minder om en amerikansk diner, hvor bordene står tæt, og servitricerne har forklæder på - med den undtagelse af Michael J. Fox-filmen, som kører på tv-skærmen på væggen er teksten på kinesisk. Hvilket en del af gæsterne ser ud til at kunne forstå.

Køkkenet er sydkinesisk, forklarer servitricen, der siger, at supper med for eksempel dumplings,  som fyld er typiske den del af Kina. Det samme gælder den røde, glaserede Peking-and og klassikeren Gong Bao-kylling med cachewnødder. Prøv den lækre Sui-Kau, der er hønsekødssuppe med dumplings (en slags kinesiske ravioli) af gennemsigtigt rismelspapir og fyld af rejer. Den har hovedretsstørrelse, men man kan få lov at dele den til forret.

Menukortet er enormt med små, laminerede frimærkebilleder af alle retterne, der står på både dansk og med kinesiske tegn. Maden er veltilberedt, men har ikke så mange smagsnuancer, som på den lidt dyrere Yans Wok.

Vinkortet er hurtigt overset, og man savner en let og liflig flaske Alsace, men på den anden side er Magasasa, hvor en lind strøm af folk hele tiden kommer ind for at købe take away, ikke den oplagte restaurant til en romantisk middag eller en hyggeaften med veninden, men mere velegnet til en hit-and-run-middag, inden man skal med toget, i teateret eller på bar.

Jasmin-te gør sig godt til kinamad, men skynd dig at drikke den, for bladene ligger i tepotten, så den bliver hurtig bitter. Er du til øl, er den kinesiske Tsingtao billig. Husets chardonnay kan også drikkes - hvis den er meget kold og du er meget tørstig.

Magasasa blev åbnet september 2008 af folkene bag Taiwan på Østerbro.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.