Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/09/17

Madklubbens asiatiske hule åbner på Værnedamsvej

  • Hanzō er genopstået. Kom med indenfor på Madklubbens asiatiske restaurant her. Læs mere om restauranten her. Foto: PR

    Hanzō er genopstået. Kom med indenfor på Madklubbens asiatiske restaurant her. Læs mere om restauranten her.

    Foto: PR
Madklubbens asiatiske love-child er rykket fra Søerne til Værnedamsvej. Kom med indenfor her.

Hvis man er glad for japansk, vietnamesisk, thailandsk, kinesisk eller indonesisk, så burde man måske smutte indenom Madklubbens Hanzō.

Hanzō - kendere vil huske navnet som den berømte sværdmester i filmen Kill Bill, men det er også en dansk restaurant, som serverer greatest hits fra Asien. Den lå oprindeligt ved Søerne i København, men er blevet rykket til altid livlige Værnedamsvej.

»I Danmark har vi så meget fokus på autenticitet hele tiden, og vi har også travlt med at fortælle, hvorfor det IKKE var, som det var, da vi var ude og rejse,« fortæller ejer af Madklubben, Anders Aagaard.

Læs også: Se alle billederne fra Hanzō her

»Men altså - vi er i København, så vi har besluttet på Hanzō at låne skamløst fra alle køkkener. Og hvis vi synes, der skal ekstra østerssauce i en ret, jamen, så gør vi det. Vi bruger de råvarer og de sammensætninger, vi har lyst til, og som er relevante. Så vi er ikke dogmatiske på nogen måde«.

Madstilen
Her er masser af Asien-klassikere som gyoza, rød karry, pak choy og man kan plukke fra a la carte-kortet, men det letteste - og mest populære, er at lade køkkenet bestemme ved at gå planken ud og bestille The Hanzō Experience, som for 375 kr. pr. person sender en byge af 13 deleretter til bordet, så man kan smage sig en tur rundt på hele kortet.

»Vi syntes, der manglede et sted i København, hvor du kan spise asiatisk mad til en fornuftig pris i et lokale, du har lyst til at være i. Der er flere steder, hvor du kan få god østlig mad, det er bare en kostbar affære at spise der. Alternativt findes der asiatiske restauranter i økonomiklassen, hvor du som regel udsættes for plastbestik, kantonesisk muzak og dårlig belysning. Vi vil gerne være stedet, hvor du kan spise et godt asiatisk måltid i nogle lækre lokaler uden at blive ruineret, når du beder om regningen«.

Læs også: Madklubben åbner New Orleans restaurant

Lys over land

Lysets altoverskyggende hovedpersoner er de mange hængende Tom Rossau TR lamper, som drejende skulpturelt snor sig med sit orange skær.

Lange, gyldne veloursofaer mandsopdækker flere vægge, ligesom store designlamper kaster lysende cirkler på væggene. Hist og her, i de små detaljer, er der hentet inspiration i Tokyo’s undergrund og den pop-kultur, der findes i Japan, med superhelte, bonsaitræer, robotter og samuraisværd.

Toiletterne er også en oplevelse i sig selv, da man har bevaret køleboksene fra den gang lokalerne var en slagterforretning.

Hanzō åbnede oprindelig 24. oktober 2014 på Sortedams Dosseringen, men flyttede i september 2017 til Værnedamsvej 14.