Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/05/17

Madklubben kommer til Østerbro med gigantiske planer

  • Det gamle Park på Østerbro bliver snart forvandlet. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Det gamle Park på Østerbro bliver snart forvandlet.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
To restauranter og kæmpe selskabslokaler er på tegnebrættet, når Madklubben overtager ikonisk bygning på Østerbrogade.

Endelig - fristes man til at sige. De seneste år har en af Københavns flotteste og mest kendte adresser stået gabende tom.

Læs også: Kødbyen-restaurant har sadlet helt om

Park på Østerbrogade har oplevet en deroute fra det hotteste in-sted i 90'erne til café og siden forladt og nedslidt. Her var engang dørmænd i jakkesæt og kø langt ned af gaden for at komme ind på det hippe diskotek i mange plan, siden skiftede koncepterne næsten (d)årligt inden en kebabrestaurant overtog som sidste søm i ligkisten på den ikonisk smukke bygning fra 1920'erne.

Nu sker der efter fire forladte år endelig noget på adressen igen - og det noget godt. Anders Aagaard fra Madklubben har nemlig udset sig Park som sin helt store satsning i 2017.

Læs også: Se billederne: Sådan så Amagertorv ud i gamle dage

Det betyder, at Madklubben allerede til sommeren rykker ind med det helt store kavaleri - nemlig to forskellige restauranter samt selskabslokaler. Det kommer dog til at ske i etaper hen over hele året, for der er mildest talt en del at tage fat på.

Det konstaterer AOK ved selvsyn, da vi går rundt blandt nedfaldne diskokugler, et fragmenteret virvar af designepoker og smadrede møbler som en efter en ryger en flyvetur ud over balkonen ned i den store container til storskrald.

Se billederne: Her er den nye Madklubben Nørrebro

Første step bliver en Østerbro-aflægger af den superpopulære Tony's i Havnegade, hvor man kan tage en tur igennem de italienske klassikere. Tony's Østerbro kommer til at ligge ud mod Østerbrogade i første store lokale samt den omkringliggende balkon med plads til omkring 150 gæster.

Senere i 2017 rykker Madklubben Østerbro så ind, således at Madklubben så råder over Madklubben Vesterbro, Nørrebro, Frederiksberg og altså Østerbro. Det bliver i de bagvedliggende lokaler ud mod atletikstadionet og er perfekte til formålet med sine mange forskellige rum, chambre separee, niveauer og terrasser. Madklubben Østerbro kommer til at have plads til omkring 350 spisende gæster.

Stop en halv, tænker du måske. Madklubben har da ingen afdeling på Frederiksberg? Men det har de om et øjeblik, da der åbner Madklubben Frederiksberg i den gamle stationsbygning på Solbjerg Plads. Den restaurant åbner efter planen i maj 2017.

Læs også: Madklubben fejrer 10 år med vilde middage

Inden Madklubben Østerbro bliver til en realitet, får de driftige restauratører da også lige tid til at åbne en selskabsafdeling i stueetagen med plads til op imod 250 gæster. Madklubben har igennem flere år måttet melde hus forbi, når gæster har henvendt sig og bedt om at kunne afholde selskaber, hvor der var privat nok til fællessang, lysbilledshow og hvad der ellers hører til konfirmationer, bryllupper og firmafester. Det ændres der på nu.

Bliver de første selskabslokaler en succes, er der endda mulighed for at udvide 3-trins raketten til en 4-trins raket. I kælderplan ligger nemlig en samling gamle, forfaldne skydebaner, hvor man på sigt kan udvide selskabskapaciteten med 450 ekstra siddepladser. Håndværkerne er allerede i fuld gang - snart vågner Park op til dåd igen.

Hvad: Madklubben Østerbro og Tony's
Hvor: Østerbrogade 79, 2100 København Ø
Hvornår: Tony's til sommer 2017, Madklubben Østerbro til efteråret 2017