Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/05/11

Madklub med gynger og karruseller

  • Foto: Martin Sylvest Andersen Foto: Martin Sylvest Andersen
Restaurantanmeldelse: Madklubben er med deres velkendte koncept med hovedret for en hundredelas rykket ind i det tidligere Divan 1 i Tivoli.

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Det gamle ejendomsmægler-slogan gælder for restauranter i Tivoli mere end nogen andre steder. Det er ikke så få af forlystelsesparkens restauratører, der i tidens løb har forhøjet priserne med 10-20 procent – og er sluppet af sted med det alene på grund af placeringen.

Og det ér da også så yndigt, når man sidder dér i den gamle have, de 100.000 elpærer tændes og musikken spiller. Intetsteds i haven har nostalgien friere spil end på en af Tivolis ældste restauranter, den forhenværende Divan 1, der senest lød navnet Cafe Ketchup. Før sæsonåbningen blev den overtaget af den allestedsnærværende Anders Aagaard, der tilsyneladende åbner restauranter, som vi andre skifter skjorte.

På en af årets første rigtig varme dage sad vi der så; noget optimistisk havde jeg bestilt bord på terrassen, hvad jeg halvvejs fortrød efterhånden som solen forsvandt og kulden tog til. Men Madklubben Tivoli havde selvfølgelig både varmelamper og tæpper parat, så derfor kunne vi alligevel sidde komfortabelt med udsigt til både gyngerne og karrusellen, Plænen og de nyudsprungne træer. Samt et menukort, der til forveksling ligner det fra Aagaardimperiets førstefødte, den originale Madklubben i St. Kongensgade.

Det var jo ikke det værste, der kunne ske, eller som vores søde og charmerende århusiansk fødte tjener sagde: »endelig et sted, hvor jeg ikke skammer mig over den mad, jeg serverer.« Efter at have hørt, hvor hun tidligere har været, fandt jeg ingen grund til at bestride hendes ord. Selv om alting jo er relativt, og Madklubberne (inkl. Tony’s og Frankies Køkken) først og fremmest har skabt deres succes på konceptet med 100 kr. for en hovedret, og forret og dessert for en 50er hver.

Se også hvem der fik flest stjerner i 2010

Helt så billigt er det nu alligevel aldrig, for det er ligesom at flyve med lavprisselskab – der er tillæg for alt. Ud af seks hovedretter var der f.eks. tillæg på mellem 50 og 200 kr. på de fire. Til gengæld er kvaliteten okay og selv om vi denne aften fik lov at stå og blomstre længe, før vi opdagede noget tjenerskab, der kunne anvise os en plads, så kører personalet den ofte, som ikke mindst vor århusianske veninde, hjem på charme, selvtillid og højt humør.

Efter noget mørkt og meget tykskorpet (læs: brændt) brød, kom vores forretter. En lækker økolaks til min medspiser (50 kr. i tillæg), serveret med agurk, stenbiderrogn og et pocheret vagtelæg. Den lovede peberrod var i mellemtiden blevet til en creme fraiche, og det var lidt ærgerligt. Selv havde jeg valgt forretten med det prosaiske navn »danske røg- og slagtervarer«, som jeg troede var en gammel kending fra Frankies Køkken, hvis charcuteriebrædt er noget af det bedste og mest overvældende herhjemme. Stor var min skuffelse derfor, da jeg fik sølle tre slags kød i afmålte mængder: et par skiver af hhv. skagenskinke fra slagter Munch, røget lammekølle fra slagter Aalbæk og en salamitype samt lidt assorteret surt, bl.a asier, agurk og pære.

Fra vinkortet en flaske meget frugtsaftig Metiss-hvidvin fra den fine alsaciske biodynamiker Bott Geyl (2007 til 250 kr.), lavet på riesling og tokay (og et lille pift gewurztraminer), der havde lige præcis nok sødme til at klæde især røgvarerne.

Blandt hovedretterne, der tæller kylling, rødspætte, kalvespidsbryst, frikassé og to slags bøf, valgte jeg en af sidstnævnte, lavet på slaget fra højrebet, og serveret med tomat, løg og rødvinssauce (tillæg 100 kr.). Ikke en finger, at sætte her; kødet var af en glimrende kvalitet, supermørt og – skønt jeg ikke var blevet spurgt – lækkert rosa indeni med en perfekt stegeskorpe. Små cherrytomater med diverse grønt og en god indkogt rødvinssauce, der stod godt til kartoflerne og ikke mindst mit glas AN/2 – en fyldig og let krydret Mallorcarødvin lavet på den særlige mallorcinske callet-drue samt syrah, montenegro og fogones (Anima Negra til 85 kr. glasset).

Min medspiser fik en præcist tilberedt frikassé med ærter, forårsløg, citron og urter og ikke mindst babygulerødder med stilk – det hele spændstigt og med bid. For 50 kr. i tillæg havde frikasséen fået selskab af en dampet slethvarfilet. På kortet stod nu en ret, jeg ikke mindes at have smagt siden de glade gymnasiedage, der for mit vedkommende mest gik med at spille billard på det lokale værtshus: dybstegt camembert med solbærsyltetøj, nostalgisk serveret på en juleplatte fra 1968.

Lad os bare nøjes med at sige, at det ikke er alting, der kan klare tidens tand, heller ikke denne camfrit, hvis dybstegte skal var lige lovlig tyk – og mindede om en tidlig forløber for burgerkædernes cheesetops; der manglede kun lidt chili i rullen.

Desserter har altid været Madklubbens akilleshæl. Det gælder også her i Tivoli. Min citronfromage lod en del tilbage at ønske, både hvad angår syrlighed, fylde og smag. Den indgik også i medspiserens desserttrio, men han var dog mere imponeret over rabarbertriflien med makroner og råcreme samt en chokolademousse.

Begejstringen var til gengæld udelt for vores dessertvin – en halvflaske beerenauslese fra den lille terroirorienterede familieproducent Velich i østrigske Neusiedler Seewinkel (2007 til 350 kr.) – hvis blanding af welschriesling, pinot blanc og bouvier forenede silkeblød elegance med stor koncentration. Vinudvalget fortjener da også al mulig ros: her har gode kræfter været på spil. Sammen med den fantastiske udsigt kunne man måske forvente en højere karakter, men her på siden vægter vi – i modsætning til ejendomsmæglerne – dét, der er på tallerkenen højest, og derfor ender vi på middelvejen med tre sikre stjerner.

Det spiste vi
Økolaks m. peberrod, agurk, vagtelæg og rogn
Danske røg- & slagtervarer Frikassé m. dampet slethvar, forårsgrønt og urter
Madklubbens bøf m. tomat, løg og rødvinssauce
Camembert Frit
Citronfromage m. flødeskum og hyldeblomst
Alle desserter (trio)

Samlet pris ekskl. drikkevarer: 700 kroner

Hvad: Madklubben Tivoli
Hvor: Vesterbrogade 3, København V, tlf. 27 79 07 55
Hvor meget: vin fra 175 kr, hovedret 100 kr. firerettersmenu 250 kr.

Se også hvem der fik flest stjerner i 2010

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester