Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/12/12

'Maden var meget...erotisk'

  • Marco Evaristti (th) i gang med at sætte en af sine drejende sorte stiger fast i loftet på Kokkeriet.  Foto: PR

    Marco Evaristti (th) i gang med at sætte en af sine drejende sorte stiger fast i loftet på Kokkeriet.

    Foto: PR
Restauranten Kokkeriet har fået en ordentlig make-over og sigter nu mod michelin-stjerne nummer to.

'Jeg er kunstner, jeg hader indretning', fortæller Marco Evaristti og griner. 'Så det er lidt ironisk, at jeg nu har lavet alt det her', siger han og kigger lidt rundt i restaurant Kokkeriets nyindrettede lokaler.

Niveauet på den københavnske restaurantscene er tårnhøjt. Og for at nå endnu et trin op, har mange restauratører indset nødvendigheden af at gøre spiseoplevelsen til en totaloplevelse, til mere end bare maden på tallerknen.

Erotisk mad

Hvordan gør man så det? Kokkeriet har hevet fat i kunstneren Marco Evaristti. Ja, det var ham med sværddragere i blendere på kunstmuseet Trapholt, som vakte en del postyr i år 2000. Det var dengang. Nu har Kokkeriet bedt ham om at skabe et udtryk, der stod mål med deres mad.

En opgave han med det samme sagde nej til. For han hader jo indretning. 'Men så kom jeg alligevel herned, og smagte maden og hørte om tankerne bag retterne. Og jeg må sige, at jeg fandt maden meget, ja erotisk og sensuel, og det inspirerede mig faktisk. Jeg kunne pludselig se en mening med det og kom til at tænke på Marquis de Sade', fortæller han og henviser til den ombruste franske forfatter, der senere gav navn til sadisme.

Camus og Sisyfos

Farverne i de nyindrettede lokaler er holdt i mørke nuancer med hovedvægt på sort. På væggene hænger billeder, hvor blomster er malet i sort latex. I loftet hænger modeller af sorte stiger, som snor sig. 'De er inspireret af Albert Camus og Sisyfos-myten, hvor han er dømt til at rulle en sten op af en bjergside i evig tid. Stigerne krænger sig, fordi når man kommer herind, bryder man dagligdagens monotoni og gør noget specielt'.

Læs også: AOKs guide til 24 velsmagende juleoplevelser

'Vi havde en rigtig god snak med Michelinfolkene', fortæller ejeren af Kokkeriet, Sammy Shafi. 'Hvis man vil helt til tops, må det hele spille sammen. Det er den udvikling, vi er gået i gang med nu, for vi vil være endnu bedre'. Derfor er DJ Jean Von Baden også sat til at styre playlisten og i køkkenet har køkkenchef David Johansen fået friere rammer til at udvikle retter.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester