Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/03/15

Made in Italy

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Ruggero Cilli foran sin ovn. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Ruggero Cilli foran sin ovn.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
I en kælder på Vesterbrogade gemmer sig en lille perle af et pizzaria.

Rundt omkring i byen findes der de der små godt gemte hemmeligheder, som kun de lokale kender.

I september 2013 åbnede Ruggero Cilli en lille pizzashop på Vesterbrogade. Made in Italy hedder den og ligner egentlig så mange andre pizzarier. Men hernede i den høje kælder er der alligevel en del, der skiller sig ud.

Ejeren, Ruggero Cilli, er nemlig pizzanørd og super seriøs med sin pizzabagning. Inden åbningen tog han et år til hjemlandet Italien for at tale med eksperterne fra de forskellige møller/melproducenter om melsammensætning, egenskaber og andre vigtige ting, når det kommer til den ultimative pizza.

Han fandt frem til en særlig blanding af  den specielle meltype kamut samt spelt, durum og surdej, som koldhæver minimum 72 timer for at opnå den internationale betegnelse 'pizza'. Her kræver reglerne nemlig 72 timers hævning, ellers er det bare i eksperters øjne brød med fyld.

Så hvor man mange andre steder levner skorpen på sin pizza, sidder de fleste gæster på Made in Italy og guffer løs af det gode brød.

Ægte bøffelmozzarella
Ingredienserne på toppen lever også op til bunden. Her bruger Ruggero nemlig også sin italienske opvækst til at finde de bedste råvarer, og man kan selvfølgelig bestille sin pizza med ægte mozzarella lavet på bøffelmælk.

Pizzaovnen er sat på over 400 grader, så efter et minut eller to i varmen dufter hele butikken af pizzaen, som er lige til at sætte tænderne i. En margherita fås fra 58 kr. og den dyreste pizza på kortet ligger på 95 kr.

De har også baby-pizza på kortet til 55 kr. og de tre forskellige hedder Bim, Bum og Bam.

Made in Italy har selvfølgelig også andet end pizza på menuen, så man kan gå ombord i brushette, antipasti, pasta- og kødretter, risotto, salater og forskellige desserter. Alt, fra pulled pork til tiramisu er lavet fra bunden.

Hvis man har lyst til at nyde sin pizza under åben himmel, er der udeservering om sommeren, og Søndermarken ligger lige om hjørnet, så man kan også gå en tur med sin pizza.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester