Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/10/13

Madanmeldelse: Studio

  • Restaurantanmeldelse, The Standard (Verandah, Studio, Almanak) Foto: Katrine Emilie AndersenRestaurantanmeldelse, The Standard (Verandah, Studio, Almanak) Foto: Katrine Emilie Andersen
Med Studio har vi fået en ny spiller i restauranternes danske superliga.

 

Husets bedste udsigt finder man på første sal til venstre, hvor Studio befinder sig: Om aftenen, hvor man ikke kan se vandet, bliver det helt skyline-agtigt og ikke særlig dansk.

Det store åbne køkken med counter dining er bevaret fra dengang den japanske restaurant Ebisu lå her. Indretningen er ganske asketisk for en restaurant i Michelin-klassen med arkitektlamper og -stole samt borde uden dug i forskellige højder – ja, det ligner faktisk mere en tegnestue end en luksusrestaurant i traditionel forstand.

Læs også: Ny nordisk luksusliner: Stjerneregn over Meyers nye madtempel

Gardiner er her ingen af, hvilket formentlig er en af grundene til, at akustikken er ganske forfærdelig. Vi havde svært ved at tyde tjenernes annoncering af retterne, og da der var fuldt hus, kunne vi knapt høre hinanden.

Den spartanske indretning giver associationer i retning af Noma, hvilket bestemt ikke er tilfældigt, køkkenchef og medejer Torsten Vildgaard har arbejdet hele otte år på christianshavnerrestauranten, heraf de sidste som ansvarlig for udvikling af nye retter.

Læs også: Dansk restaurant kåret som Londons bedste

Og lad os bare afsløre med det samme at Studios køkken ligner Nomas temmelig meget, dog tilsat ikke-nordiske råvarer som foie gras, trøffel og chokolade.

»Har I set, at der er Laguiole-knive på bordet, nu kommer det ulovlige,« fniste tjeneren. »Åh nej, skal vi nu have boeuf bearnaise igen,« tænkte jeg. Men så var det, at en lille skive stegt foie gras ankom, garneret med brombær, bagt rødbede, granolie og ikke mindst toppet med uhyre parfumerede korianderstilke fra Søren Wiuff. Blot ét af flere eksempler på, at Studios køkken er en tand mere aromatisk/parfumeret – eller »spicy«, som Vildgaard selv siger det – end Nomas.

Læs også: Anmeldelse: Almanak

Læs også: Anmeldelse: Verandah

En stor, flot nænsomt sauteret jomfruhummer kom ind i en meget lækker bouillon kogt på skallerne med et lille glas med knasende sprøde, friterede griseører på siden. Jeg sendte en lille tanke til Ferran Adria, på hvis restaurant elBulli jeg første gang stiftede bekendtskab med kombinationen af hummer og svineøre.

Trøflerne bliver der heller ikke sparet på: Hovedretten, farseret vagtel med løg i alle tænkelige variationer – som i øvrigt praktisk talt var identisk med en ret jeg fik på Noma for fem-seks år siden – havde fået et ordentligt skud af de sidste sommertrøfler.

Ja, selv den sidste dessert, som kredsede omkring efterårsagtige aromaer af underskov og var bygget op omkring blåbær med chokolade og karl johan, var pimpet op med trøffel. Det har jeg godt nok ikke prøvet før.

Den første dessert var anderledes frisk, men bestemt ikke mindre original i sin kombination af grønne æbler i forskellige teksturer parfumeret med citrontimian og Wiuffs koriander, denne gang i bladform. Mest velsmagende – og tryghedsskabende – var dog nok Studios remake af brændende kærlighed, hvor en skummende let creme af æggeblommekartofler ud over sprøde bacontern og friterede løgringe blev ledsaget af store, let pocherede limfjordsøsters.

Da også vinarbejdet – som viste, at man sagtens kan servere konventionel vin og naturvin i side om side – var upåklageligt, trækker Studio nemt seks stjerner. Ingen tvivl om, at vi har fået en ny spiller i restauranternes danske superliga.

Hvad: Studio
Hvor: Havnegade 44 1058 København K
Hvordan: Book her

Note: Studio er en del af The Standard på Havnegade 44, der huser tre restauranter og en jazzklub. The Standard er blandt andre ejet af Claus Meyer. Denne anmeldelse er den første af tre anmeldelser fra The Standard.

Javascript is required to view this map.
Kort