Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/10/13

Madanmeldelse: Studio

  • Restaurantanmeldelse, The Standard (Verandah, Studio, Almanak) Foto: Katrine Emilie AndersenRestaurantanmeldelse, The Standard (Verandah, Studio, Almanak) Foto: Katrine Emilie Andersen
Med Studio har vi fået en ny spiller i restauranternes danske superliga.

 

Husets bedste udsigt finder man på første sal til venstre, hvor Studio befinder sig: Om aftenen, hvor man ikke kan se vandet, bliver det helt skyline-agtigt og ikke særlig dansk.

Det store åbne køkken med counter dining er bevaret fra dengang den japanske restaurant Ebisu lå her. Indretningen er ganske asketisk for en restaurant i Michelin-klassen med arkitektlamper og -stole samt borde uden dug i forskellige højder – ja, det ligner faktisk mere en tegnestue end en luksusrestaurant i traditionel forstand.

Læs også: Ny nordisk luksusliner: Stjerneregn over Meyers nye madtempel

Gardiner er her ingen af, hvilket formentlig er en af grundene til, at akustikken er ganske forfærdelig. Vi havde svært ved at tyde tjenernes annoncering af retterne, og da der var fuldt hus, kunne vi knapt høre hinanden.

Den spartanske indretning giver associationer i retning af Noma, hvilket bestemt ikke er tilfældigt, køkkenchef og medejer Torsten Vildgaard har arbejdet hele otte år på christianshavnerrestauranten, heraf de sidste som ansvarlig for udvikling af nye retter.

Læs også: Dansk restaurant kåret som Londons bedste

Og lad os bare afsløre med det samme at Studios køkken ligner Nomas temmelig meget, dog tilsat ikke-nordiske råvarer som foie gras, trøffel og chokolade.

»Har I set, at der er Laguiole-knive på bordet, nu kommer det ulovlige,« fniste tjeneren. »Åh nej, skal vi nu have boeuf bearnaise igen,« tænkte jeg. Men så var det, at en lille skive stegt foie gras ankom, garneret med brombær, bagt rødbede, granolie og ikke mindst toppet med uhyre parfumerede korianderstilke fra Søren Wiuff. Blot ét af flere eksempler på, at Studios køkken er en tand mere aromatisk/parfumeret – eller »spicy«, som Vildgaard selv siger det – end Nomas.

Læs også: Anmeldelse: Almanak

Læs også: Anmeldelse: Verandah

En stor, flot nænsomt sauteret jomfruhummer kom ind i en meget lækker bouillon kogt på skallerne med et lille glas med knasende sprøde, friterede griseører på siden. Jeg sendte en lille tanke til Ferran Adria, på hvis restaurant elBulli jeg første gang stiftede bekendtskab med kombinationen af hummer og svineøre.

Trøflerne bliver der heller ikke sparet på: Hovedretten, farseret vagtel med løg i alle tænkelige variationer – som i øvrigt praktisk talt var identisk med en ret jeg fik på Noma for fem-seks år siden – havde fået et ordentligt skud af de sidste sommertrøfler.

Ja, selv den sidste dessert, som kredsede omkring efterårsagtige aromaer af underskov og var bygget op omkring blåbær med chokolade og karl johan, var pimpet op med trøffel. Det har jeg godt nok ikke prøvet før.

Den første dessert var anderledes frisk, men bestemt ikke mindre original i sin kombination af grønne æbler i forskellige teksturer parfumeret med citrontimian og Wiuffs koriander, denne gang i bladform. Mest velsmagende – og tryghedsskabende – var dog nok Studios remake af brændende kærlighed, hvor en skummende let creme af æggeblommekartofler ud over sprøde bacontern og friterede løgringe blev ledsaget af store, let pocherede limfjordsøsters.

Da også vinarbejdet – som viste, at man sagtens kan servere konventionel vin og naturvin i side om side – var upåklageligt, trækker Studio nemt seks stjerner. Ingen tvivl om, at vi har fået en ny spiller i restauranternes danske superliga.

Hvad: Studio
Hvor: Havnegade 44 1058 København K
Hvordan: Book her

Note: Studio er en del af The Standard på Havnegade 44, der huser tre restauranter og en jazzklub. The Standard er blandt andre ejet af Claus Meyer. Denne anmeldelse er den første af tre anmeldelser fra The Standard.

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Ingenlunde et skib.

Restauranten er hverken et fartøj der bevæger sig til søs eller en del af en kirke, ergo er det ikke et skib.

http://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=skib

 

Meget fint skib

Har ikke smagt maden endnu. Men det er et meget, meget flot skib.

 

Forførende og helt sublim!

Det var en helt igennem fantastisk oplevelse at spise på The Standards restaurant Studio; et rent smagskunstværk ! Retterne var super- smukt arrangeret og kompositionen af ingredienser af både mad og vin (for)førte os gennem mange og overraskende smags-lag. Ja, vi lod os villigt forføre ( det må da blive den ultimative kærestemiddag i Kbh;)) ...for alle mine sanser blev bragt i spil - den sublime mad, sidde på en cool stol med ansigt mod en af Københavns bedste udsigter, mærke varmen og aktiviteten fra køkkenet bag mig, den passionerede energi i rummet, tjenernes opvakte og charmerende opmærksomhed - tilpas velafbalanceret, så vi også fik ro til fordybelse og snak ved bordet. Vi rundede middagen af med den bedste kop kaffe ever: helt uden mælk og sukker, for sådan skal det være, når man overgiver sig til denne restaurant ...Og det kan man roligt gøre!

 

sublim madoplevelse

Bliver nødt til at fortælle om en sublim madoplevelse på restaurant Studio
Forventningerne var høje efter flere gange at have smagt Studios chefkok, Torsten Vildgaards, mad på Noma, men alle forventningerne blev indfriet,- og mere til, for uden at gå i detaljer var smagsoplevelsen på højde med Nomas, men fik en ekstra spids, fordi Studio også bruger råvarer uden for Norden,- og det giver altså lidt mere til smagsløgene!
På mange "fine" restauranter er betjeningen lidt "kold", men ikke her, hvor man fra start følte sig velkommen og alle, også dumme, spørgsmål blev besvaret venligt og høfligt af et engageret personale, der virker som om de er meget glade og stolte over at arbejde på Studio,- det kan de også roligt være, for udover mad- og betjening i topklasse, er beliggenheden fantastisk. Man sidder faktisk og kigger ud over Københavns Havn, og når middagen er "overstået", kan man gå direkte fra restauranten til The Standard og høre Jazz- musik i verdensklasse,- hvilket vi selvfølgelig valgte.
Alt i alt en fantastisk aften, hvor både smags-, syns- og høresanserne blev stimuleret på allerfornemste vis
Bo Jacobsen

 

total oplevelse

Må blot fortælle om en total god gastronomisk oplevelse på Studio,
Lige fra start blev vi modtaget i bedste stil ,startede med en velafstemt drinck ,mens vi blev guided gennem vores bestilling af en kompetent tjener . Kort efter startede maden med at komme og hvilken mad !!
Jeg erindre ikke at have fået så velsmagende retter ,alt var utrolig velafstemt og utrolig delikat anrettet der var så
mange spændende smags oplevelser .
Hele aften blev vi betjent af et rigig rart og personligt tjenerstab.
Vi havde købt billetter til jazzklubben og personalet sørgede for at vi var parate til koncerten startede .
Jeg kan kun give Studio mine bedste anbefalinger .
Nadja Schefte

 

Fantastisk mad

Har haft en fuldt ud igennem fantastisk aften.

Ikke en finger at sætte på maden - især foie grasen gik lige i hjertet. Ligeledes var betjeningen i top!

Fantastisk energi fra både tjener og kokke.

Kan kun give restauranten de varmeste anbefalinger.

 

Virkelig dårlig standard!

Vi læste denne anmeldelse, og var sikre på, at vi ville få en sublim madoplevelse i lørdags 2. november 2013. Men nej!

Det er tydeligt, at konceptet på The Studio er helhedsoplevelse - alle sanserne skal aktiveres. Det er så bare super ærgeligt, at maden kun er rigtig flot. Maden er ikke smagt til, og der var ikke én af de 9-retter, som vi oplevede som en madoplevelse. Når man betaler 1.000 kr. pr. pers. blot for maden, så SKAL der være en smagsoplevelse. Konsekvent smagte maden af intet.

Oveni det var betjeningen helt hen i vejret. Vi skiftede konstant tjener og også kokke (det var forskelligt om det var kokke eller tjenere, der serverede). Det gik selvfølgelig helt i ged for dem, da de så ikke kunne styre, hvor de var nået til. Det indebar bl.a., at jeg tre gange skulle bede om at få serveret mælk og sukker til min kaffe. Det betød, at kaffen var halvkold, da der endelig var én tjener, der huskede at komme med mælk og sukker.

Da de ikke kunne styre betjeningen, kunne de heller ikke styre, at køre retterne ud til bordene. Det betød, at der var alt for længe mellem hver ret. Der er for længe mellem retterne, når man som gæst når at tænke tanken, om hvorfor der går så lang tid.

Vi startede forresten med en Gin & Tonic - lad vær med det!!! Tonic'en havde været åbnet længde, hvilket betød en total flad Gin & Tonic. Vi spurgte, om vi kunne få et stykke lime eller citron i, men fik at vide, at det kunne vi ikke, for det citron som de havde, det skulle kokkene altså bruge...godt så, så lad vær med at gøre det muligt at bestille en Gin & Tonic.

Vi synes, at det er vigtigt, at tjener husker på, at når man som gæst beder om regningen, så er det ikke fordi, man har lyst til at blive siddende 20 min. længere. Nej, så vil man gerne videre. Studio var 20 min (20 min!!!) om at komme med regningen og få kortet kørt igennem. Kl. var her 23.30, og vi var meget få tilbage i restauranten - så nej, det var ikke fordi, de havde travlt. Igen blot fordi de ikke kunne styre, hvem der havde ansvaret for hvilke borde. Når alle har et ansvar, er det dømt til at gå galt...

Vores regning endte på kr. 4.000, og vi følte os så snydt. Ingen madoplevelse - kun en synsoplevelse, for maden var meget flot anrettet. Men at stå og brænde gran, så også lugtsanserne bliver aktiverede, hjælper bare ikke, når maden smager af absolut intet.

Da vi var halvvejs gennem retterne, begyndte vi at sidde og grine af, at vi havde markant større madoplevelse på Pluto og deres 12 retters menu...og regningen på Pluto er slet ikke i nærheden af 4.000 kr.

Tvivler på, at madanmelderen smagte på maden, da hans besøgte Studio....

 

Til den navnløse uhadada-forfatter...

Jeg synes du skal spare dine kærlige tanker til de stakkels ænder og gæs som jeg - desværre i forhold til folk som dig, som nok må siges at være tungt op ad bakke fra at forstå selv simpel tekst - forgæves prøvede at tage i tiltrængt forsvar i min nedenstående menu-kritik!

Har du overhovedet nogensinde, med egne øjne, set den fulde proces bag hvordan foie gras frembringes? Altså ikke bare glimt af den - men VIRKELIG SET DEN? (og skjulte filmoptagelser på youtube tæller også! - hvis de ses i deres fulde længde, og gerne i et vist antal, forskellige fordækte steder fra).

At fordi man/jeg, ifølge dig, enten går i lædersko, spiser tomater, A-38 eller what-ever - eller om man/jeg spiser kaninlignende føde dagen lang,- som du så fjollet forsøger at give igen med"! - så ikke må være skarpt imod så åbenlyst meningsløs, ekstremt ækel og meget, meget slem dyremishandling, som foie gras klart må kategoriseres til at kunne/skulle kaldes - af den grund - eller af disse grunde så i dine øjne fremstår som en ovenud hyklerisk og latterlig person - det er ikke bare (ikke mindst for ænderne og gæssene) både sørgeligt og bekymrende - det er også uendelig enten ignorant eller ren og skær hjerteløst livssyn.

Det må du selv bedst kunne svare på - hvad du er....

 

Dårlig anmeldelse

Jeg ved ikke om Søren Frank er så bjergtaget af alt hvad Meyer laver, at han går på kompromis af ren og skær benovelse - men det er da godt nok den tyndeste anmeldelse der længe er set.

Hvordan kan man give fuld skrue på stjernerne, når en ting som akustik er så dårlig at man ikke kan høre hinanden. Hvorfor trækker dette ikke ned hos Meyer, når indretning ellers altid bliver tillagt betydning.

I øvrigt en meget tynd beskrivelse af maden i øvrigt.

Måske skal AOK indføre dobbelt anmeldelser, når vi er på 0, 1 og 6 stjerner. Altså, at en anden anmelder tager ud og laver et dobbeltcheck.

Ellers er vi ved at tro på at de personlige kontakter begynder at have for stor betydning.

 

Hvor naiv kan man være?

Charlotte, hvad havde du forventet af en mand der ansætter dømte voldsmænd i sit køkken? Eller du synes måske det er okay at han tjener sit levebrød på andre menneskers lidelser, men ikke en gås'?

 

Kære Anonym

uhadadada
Med kærlig tanke til alle veganere, vegetarianere og Dyrevenner I øvrigt, så er jeg faktisk forarget over at I spiser dyrenes mad når de grønne sager ryger indenbords. Planter har også følelser, tænk på det og hold Jer til filtreret vand, så I ikke berøver fiskene deres nødvendige ånderum.

Jeg håber at Charlotte også holder sig fra lædersko/tasker og andre vederstyggeligheder og nøjes med uld der er håndsamlet og ikke klippet af de stakkels får.

 

FOIE GRAS!

Jeg læste ovenstående anmeldelse af (bl.a) Meyers nye Studio-restaurant med stor interesse - lige indtil eksemplerne fra køkkenet nået menu-punktet: FOIE GRAS! Uargh´!
Og der stoppede min læsning så prompte.

FOIE GRAS - for pokker da! Hvor er jeg skuffet...
Jamen hvad er det for noget forfærdeligt sygt "spise" at støtte op om!?

Er I ikke klar over hvad der ligger bag FOIE GRAS af voldsomt hjerteskærende dyreplageri? For ikke at tale om, at det som FOIE GRAS! dybest set i virkeligheden er, er alvorlig syg, UNATURLIGT kæmpe-op-pumpet enten ande- eller gåselever - frembragt ved pervers tvangs- og overfodring!?
FØJ!
Jeg forstår det ikke - og det sårer mig faktisk langt ind i sjælen, at Meyer,- en mand jeg ellers har den dybeste respekt for - af så mange gode grunde - indtil nu - at han lader sig besmitte med sådan noget skidt!

Rigtig ØV!
Så STUDIO-restauranten, og hvad der ellers er forbundet med den, der skal jeg så ikke hen alligevel. Desværre.

Hilsen
Charlotte Holm Larsen