Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/12/14

Madanmeldelse: Nørrebro Bryghus

  • Nørrebro ?Bryghus. Foto: ?Keld Navntoft Foto: Ikke oplystNørrebro ?Bryghus. Foto: ?Keld Navntoft
Nørrebro Bryghus er udkommet i version 2.0 med fransk bistrokøkken og mere hyggelig indretning.

Nørrebro Bryghus slog oprindelig dørene op i 2003, og her 11 år senere er brewpubben i Ryesgade blevet renoveret og har fået nyt køkkenkoncept. Umiddelbart fornemmes det, som om her er blevet hyggeligere. Farverne er mørkere, og det virker som om akustikken er forbedret – hårdt tiltrængt eftersom støjniveauet var virkelig slemt i den store spisesal på 1. sal.

Selve øllet er der dog ikke sket noget særligt med, det er i store træk de samme 11 år gamle travere. Jeg bad indledningsvis om en øl med vildgær som aperitif, hvilket ikke lod sig gøre. Tjenerne talte godt nok om en sour ale, men den var udsolgt, så jeg endte med en gammel kending, Stuykman witt (45 kr. for 25 cl), en hvedeøl brygget efter belgisk forbillede, som er udmærket uden at være sindsoprivende.

Læs også: Michelin-kok åbner kageværksted

Hvor bryghusets køkken i åbningsdagene var, hvad man kunne kalde ny nordisk bistro med et øltwist, er maden i dag mere klassisk bistro/brasserie. Kortet er relativt fleksibelt og strækker sig fra snacks over forretter, hovedretter til store to-personers serveringer og en julemenu på fire retter til 380 kr.

Vi gik a la carte og startede med fint sprøde, poppede flæskesvær med purløgsdip og rodfrugtchips med sour onion-dip. I begge tilfælde var chipsene fine og sprøde, mens dippene godt kunne have haft mere karakter.

Til forret valgte vi henholdsvis seks østers og en gang kalvetatar. Østersene er smagt bedre, de var langt mere salte, end vi har oplevet det før (var der tilsat ekstra salt?), og jeg syntes ikke garnituren, bl.a. dild, fungerede specielt godt. Tataren var mild og blid, serveret med en æggeblomme, et par løgringe, lidt brøndkarse og friséesalat. Ifølge kortet skulle tataren have været med grov sennep, men den kunne jeg ikke smage, faktisk kunne jeg godt have brugt lidt mere kant.

Læs også: Nørrebro får ny cool ølbar med bryg lavet fra bunden

Ikke af sult, men for at komme ordentligt rundt i kortet, skød vi en fiskeret ind før vores store to-personers hovedret. Vi delte en portion stegt slethvar, et umådeligt smukt stykke fisk, højt og flot og stegt perfekt på benet, så det stadig var saftigt og velsmagende. Garnituren fik mig dog ikke tilsvarende op at ringe. Et par mikroskopiske hjertemuslinger, kartofler, lidt olivensplitter og en smørret sauce – jeg savnede lidt kant, f.eks. i form af syre. I glasset havde jeg på tjenerens opfordring den gode gamle traver, New York Lager, et undergæret velhumlet bryg i lagerstil – i det store og hele lavet over samme læst som Brooklyn Brewerys Lager.

Til hovedretten ville vi gerne have haft husets brown ale, kaldet Kings County, men den var udsolgt, så vi endte med Ravnsborg Rød, som er en sødmefuld red ale, der passede ganske udmærket til den gigantiske 900 grams porterhouse (T-bone steak til to personer), som kom med choronsauce (bearnaise med tomat i stedet for estragon) og tre valgfri sideretter: Vi tog en lille kurv med udmærkede pomfritter, en meget plain grøn salat og en mere interessant salat af rå saltet spidskål med mandler og sødmefuld dressing. Bøffen, som var af canadisk herkomst, var flot rød hele vejen igennem, mør og saftig, men ikke den mest smagfulde, jeg har sat tænderne i. Jeg foretrækker krogmodnede danske dyr – gerne gamle malkekøer for den sags skyld – som måske yder gebisset lidt mere modstand, men smager så meget mere intenst og dyrisk.

Selv om vi nu var trimlende mætte og dårligt kunne spise op, følte jeg – presset af min faglige samvittighed – ikke, at der var nogen vej uden om at teste en enkelt dessert.

Læs også: Nu åbner Starbucks på prominent adresse

Valget faldt på citronfromage med syltede bagte blommer, lakrids og en kæmpe klump marengs – helt OK, også hvad angår den ledsagende øl, en ret sødlig porter tituleret »Sweet Beast from the East«. Faktisk aftenens eneste øl-mad-match, som for alvor var interessant og levede op til den forventning, man bør kunne have på en brewpub. Faktisk husker jeg det sådan, at øl og mad hang bedre sammen på adressen for 11 år siden, hvor køkkenet var mere dansk/nordisk i profilen og mange af retterne smagt til med øl.

Der er sket meget i København siden 2003 på både øl- og madfronten: Nørrebros bryg forekommer – omend velsmagende – i dag at være mainstream. Det samme gælder maden, som bestemt er god – ikke mindst slethvaren vakte glæde – men denne aften lige manglede det sidste for at nå op på de fire stjerner i den stadigt mere konkurrenceprægede københavnske mellemklasse.

Hvad: Nørrebro Bryghus
Hvor: Ryesgade 3, 2200 København N, tlf. 35 30 05 30
Hvor meget: Hovedretter fra 170 kr., 25 cl øl 45 kr., fireretters menu 380 kr.