Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/11/13

MAD - Modern American Diner

MAD - Modern American Diner

Vesterbrogade 1 P
1620 København V

Kontakt

32623623
 

 

 

 

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou

Dinere er ægte kulturinstitutioner i USA. Her mødes alle mennesker, på alle tider af døgnet og får noget god mad ved disken og en smil fra servitricen. Det er så amerikansk som Coca-Cola, og Københavns egen ’Times Square’, har også fået en ægte diner.

Navnet er MAD - Modern American Diner, og adressen er i Industriens Hus på Vesterbrogade 1, hvor de har lejet sig ind på hjørnet tættest på Tivolis hovedindgang - både stuen og førstesalen med plads til over 200 gæster.

Se også: Billederne fra MAD

"Når du træder ind på MAD, så skal det være som at træde direkte ind i USA," fortæller ejer Anders Taunø. Han er gået sammen med Malik Helal, som på 22ende år driver den australsk inspirerede restaurant Reef N’ Beef i Jernbanegade, og nu indtager han altså også USA.

Let's go MAD
De to partnere gik gennem flere år med tanken om at åbne en rigtig diner i København, og da lokalerne i Industriens Hus faldt på plads i sommers, tog de straks på en inspirationstur til New York, hvor de spiste sig igennem 70 restauranter, caféer og dinere for at lure amerikanerne deres tricks af og importere dem til MAD.

"Det som var kendetegnende ved stederne derovre, og som vi er så store fans af, er det liv, som der altid er på en diner. Man kan lige komme forbi og få stillet sulten i en god stemning. Og så er kvaliteten altså rigtig god," forklarer Anders Taunø.

Læs også: Kongen af bearnaise åbner ny restaurant

"En diner skal have liv, og det er derfor vi har lagt os her," fortæller Malik Helal. "Der går 33.000 mennesker forbi ude på gaden hver dag," siger han.

210 gæster
MAD har åbent hver dag fra 8 morgen til 24 aften, og menukortet spænder derfor også fra tidlig morgenmad til sen aftensmad. Indgangspartiet i gadeplan er indrettet med 40 siddende pladser ved høje borde, og take-away samt hele den ene væg fyldt med importerede amerikanske specialprodukter.

Oppe af trappen på førstesalen ligger det åbne køkken og sender retter ud til 120 gæster, som både kan slange sig i en lounge, ved højborde, en bar og normale borde. Stilen er moderne diner holdt i et stramt koncept med et nordisk islæt, hvide klinker på flere vægge og amerikanske kendeord malet på i loftet og rundt omkring på restauranten i forskellige typografier.

Der er også udeservering for omkring 50 gæster, og de kan hoppe ombord i et ærkeamerikansk menukort.

Læs også: Frederiksberg får ny royal café

Målt på burger
"Vi ved godt, vi vil blive målt på vores burger. For en diner skal kunne lave en god burger, så vi bruger Black Angus kød, for vores tur til New York beviste, at det smager bare så meget bedre. Og fordi vi forhåbentlig får et så stort flow af gæster, kan vi holde prisen nede omkring 80-90 kroner. Vi laver også fritter af sweet potatos, og så meget som muligt er hjemmelavet, blandt andet vores nachos," fortæller Anders Taunø.

Derudover kan man blandt andet få sandwiches, steaks, morgenmadsklassikere som omeletter og bagels samt cheesecakes eller pecanpies. Både øl og vin vil fortrinsvis være amerikanske.

MAD åbnede 15. november 2013.

Hvad: MAD
Hvor: Industriens Hus, Vesterbrogade 1 P
Hvornår: Kl. 8 – 24 alle ugens dage

Læs mere på Facebook og madcph.dk

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Ikke prisen værd

I går på besøg hos MAD. Maden, ja den var såmænd god nok; burgeren (den dyreste til 195kr!) var god. Men til den pris kan ingen burger blive god nok; og så endda uden tilbehør. De andre bestilte bearnaise som tilbehør til deres ok bøf, men 30 kr for en lille bitte portion (altså 60 kr for en middelstor) foruden 32 kr for pomfritter til en tom bøf på tallerkenen. Som sagt en ok mad, men intet kunne forsvare priserne, slet ikke de kedelige fritter.
Værst var dog serveringen! Den var under al kritik. Fire forskellige tjenere til samme bord, og vi så dem sjældent (trods antallet af gæster var på et minimum), og ventetiderne var ikke acceptable; heller ikke acceptabelt at desserterne ikke leveres samtidig - et kvarter efter første sæt rykkede vi for resten og blev af tjeneren mødt med et fornærmet blik, for det var da ikke noget han vidste noget om (det var ham den tre retters menu var bestilt hos!), og flabet rystede han på hovedet, da han forlod bordet.
Konklusionen bliver, at maden var god, men både pris og betjening gør, at jeg ikke har lyst til at spise aftensmad der igen.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester