Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/11/13

MAD - Modern American Diner

MAD - Modern American Diner

Vesterbrogade 1 P
1620 København V

Kontakt

32623623
 

 

 

 

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou

Dinere er ægte kulturinstitutioner i USA. Her mødes alle mennesker, på alle tider af døgnet og får noget god mad ved disken og en smil fra servitricen. Det er så amerikansk som Coca-Cola, og Københavns egen ’Times Square’, har også fået en ægte diner.

Navnet er MAD - Modern American Diner, og adressen er i Industriens Hus på Vesterbrogade 1, hvor de har lejet sig ind på hjørnet tættest på Tivolis hovedindgang - både stuen og førstesalen med plads til over 200 gæster.

Se også: Billederne fra MAD

"Når du træder ind på MAD, så skal det være som at træde direkte ind i USA," fortæller ejer Anders Taunø. Han er gået sammen med Malik Helal, som på 22ende år driver den australsk inspirerede restaurant Reef N’ Beef i Jernbanegade, og nu indtager han altså også USA.

Let's go MAD
De to partnere gik gennem flere år med tanken om at åbne en rigtig diner i København, og da lokalerne i Industriens Hus faldt på plads i sommers, tog de straks på en inspirationstur til New York, hvor de spiste sig igennem 70 restauranter, caféer og dinere for at lure amerikanerne deres tricks af og importere dem til MAD.

"Det som var kendetegnende ved stederne derovre, og som vi er så store fans af, er det liv, som der altid er på en diner. Man kan lige komme forbi og få stillet sulten i en god stemning. Og så er kvaliteten altså rigtig god," forklarer Anders Taunø.

Læs også: Kongen af bearnaise åbner ny restaurant

"En diner skal have liv, og det er derfor vi har lagt os her," fortæller Malik Helal. "Der går 33.000 mennesker forbi ude på gaden hver dag," siger han.

210 gæster
MAD har åbent hver dag fra 8 morgen til 24 aften, og menukortet spænder derfor også fra tidlig morgenmad til sen aftensmad. Indgangspartiet i gadeplan er indrettet med 40 siddende pladser ved høje borde, og take-away samt hele den ene væg fyldt med importerede amerikanske specialprodukter.

Oppe af trappen på førstesalen ligger det åbne køkken og sender retter ud til 120 gæster, som både kan slange sig i en lounge, ved højborde, en bar og normale borde. Stilen er moderne diner holdt i et stramt koncept med et nordisk islæt, hvide klinker på flere vægge og amerikanske kendeord malet på i loftet og rundt omkring på restauranten i forskellige typografier.

Der er også udeservering for omkring 50 gæster, og de kan hoppe ombord i et ærkeamerikansk menukort.

Læs også: Frederiksberg får ny royal café

Målt på burger
"Vi ved godt, vi vil blive målt på vores burger. For en diner skal kunne lave en god burger, så vi bruger Black Angus kød, for vores tur til New York beviste, at det smager bare så meget bedre. Og fordi vi forhåbentlig får et så stort flow af gæster, kan vi holde prisen nede omkring 80-90 kroner. Vi laver også fritter af sweet potatos, og så meget som muligt er hjemmelavet, blandt andet vores nachos," fortæller Anders Taunø.

Derudover kan man blandt andet få sandwiches, steaks, morgenmadsklassikere som omeletter og bagels samt cheesecakes eller pecanpies. Både øl og vin vil fortrinsvis være amerikanske.

MAD åbnede 15. november 2013.

Hvad: MAD
Hvor: Industriens Hus, Vesterbrogade 1 P
Hvornår: Kl. 8 – 24 alle ugens dage

Læs mere på Facebook og madcph.dk

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Så ringe betjening var aldrig gået i USA

 

A terrible waitress I have ever experienced

Thanks to such a rude waitress on the first floor, I experienced being in a bad temper for two days. As they named it, I felt mad. Thank you.

 

Sørgelige eggs benedict!

Jeg har nu for 2.gang været på MAD. Jeg besluttede mig for at give dem en chance igen, efter jeg én gang havde slæbt tre gæster derind og mildest talt var skuffet. Jeg ville denne gang prøve deres morgenmad. Vi bestilte begge Eggs Benedict og pandekager. Selve arrangementet bestod af en tør skive toastbrød, en meget tynd skive (toast) skinke (svarende til den billige man køber i supermarkedet) og henover en hollandaise der mest af alt kun smagte af citron og ovenpå var et ganske udemærket porcheret æg. Alt sammen budgetudgaven af en traditionel eggs benedict!
Jeg er så skuffet over stedet og deres egen omtale af sig selv forud for åbningen. Hvordan kan man have besøgt så mange amerikanske diners, og påstå at man har valgt alt det bedste ud og samlet det i et menukort og så servere så middelmådig, grænsende til kedelig mad? København er fuld af gode restauranter og selv cafeer der er bedre end denne, spild ikke tiden på MAD!

 

Oplevelse af carat

Det var i torsdags 9/1 14, en regnfuld eftermiddag, hvor jeg og mine to ledsagere kom forbi MAD på vej til Hovedbanen. Vi blev enige om, at besøge Københavns nye Diner, som vi alle tre havde hørt om, før vi skulle videre med regionaltoget.
Vi fik anvist et dejligt bord med sofa, så vi rigtigt kunne se og opleve restaurationslokalets fine udsmykning.
Vi fik straks udleveret spisekort og drikke ditto. Efter ca 6 min kom tjeneren tilbage klar til at modtage ordre.
Begge mine ledsagere bestilte MAD Classic Burger- green peppercorn sauce & caramelized onions (89 kr), medens jeg bestilte Philly Cheese Steak Sandwich - alices brisket, caramelized onions & mushrooms, Cheese, topped with lettuce, tomato & mayo ( 99 kr). Drikkevarer blev bestilt 2 glas pale ale- Sierra Nevada, ( 400 ml 55kr) og 1 bottle Sierra Nevada (330 ml 55 kr). Plus en flaske vand.

Fra vi bestilte, til vi fik drikkevarerne, gik der for lang tid, vi overvejede at efterlyse drikkevarerne, men så pludselig kom de.

Det vil være en god ide, straks efter bestilling at servere drikkevarerne.

Så kom maden frisk tillavet og faktisk meget hurtigt når man tænker på, at det er lavet fra bunden.

Maden smagte perfekt, og "pyntet" var netop moderat, således, at alle smagsnyancer trådte frem.

Drikkevarerne var velskænket og behageligt tempereret.

Alt i alt et dejligt frikvarter, før regionalens rumlen ud over Sjælland.

P.S. I mandags var jeg køber af et gavekort til MAD, da jeg synes, at det var en glimrende gaveide til et nærtstående familiemedlem.

 

Nej Tak!

Magen til fuldstændigt elendigt spisested skal man lede længe efter.

Jeg håber i skammer jer over at bruge det amerikanske label "diner" - da i på ingen måde fortjener at gå ind under denne kategori.

Hvorfor købe en steak hos jer til 190 kroner når samme fås 2 meter til højre for 119,- hos herreford. Come on, tjek jeres konkurrenter.

 

Man skal have god tid...

Lørdag besøgte mine kæreste og jeg MAD, efter en hyggelig juletur på Strøget. Vi havde glædet os meget til at prøve MAD, da vi begge elsker de traditionelle amerikanske diner-retter. Umiddelbart virkede det ikke som om der var så mange mennesker i restauranten, men vi kom alligevel til at vente en halv time på et bord, hvilket var okay da vi jo bare kunne have bestilt bord i forvejen. Da vi endelig blev kom op til vores bord, havde vi allerede brugt ventetiden til at finde ud af hvad vi ville have, men det var næsten umuligt at få kontakt med en der ville tage imod vores bestilling og da vi skulle i biografen efterfølgende besluttede vi os for at springe forretterne over. Efter ca. 20 minutter fik vi endelig bestilt – Jeg bestilte deres BBQ ribs (135 kr.) med chilipomfritter (25 kr.) og en Pepsi Max, min kæreste bestilte deres Philly Cheese Steak Sandwich (95 kr.), ”mac n´ chees” (35 kr.) og en Coca cola. Efter yderligere 20 minutters ventetid kom maden. Det hele smagte fint, men vi var alligevel lidt skuffede, for når man bestiller ”autentisk amerikansk mad” regner man også med at få det – min kæreste synes dog at hans mac n´chees og steak sandwich manglede ost (hvilket ikke plejer at være et problem i USA), mine chilipomfritter var også lidt for slatne og der var kun chili på de øverste – som til gengæld var ekstrem stærke. Desuden manglede jeg den mayonnaise som jeg havde bestilt til mine pomfritter, men igen kunne jeg ikke få fat på en servitrice, så jeg blev til sidst nødt til at gå hen til køkkenet og spørge efter det.
Da vi havde spiste ville vi have bestilt dessert, men igen var det næsten umuligt at få fat på en servitrice, så da hun endelig kom valgte vi at betale, da vi var bange for at det ville blive for tidspresset, da vi jo allerede havde mærket hvor længe der kunne gå. Regningen var rimelig – hvilket dog også var et resultat af at vi blev nødt til at fravælge både forret og dessert.

 

Min nye favorit

Til at starte med var var det nogle ret lunkne anmeldelser som der var her på aok, men da det var lige omkring åbningsweekenden ville jeg det alligevel give MAD en chance så jeg tog der ind tirsdagen.

Jeg bestilte en 'smoked bacon and cheese' som er en af de to burgere de serverer med chili fries og chili mayo. Pris 130,-

Bollen virkede nybagt med en god fluffy konsistens uden at den på nogen måde blev tør samtidig virkede det som om at overfladen var blevet penslet med olie før bagning så der var et tyndt yderlag der krakelerede på en meget tiltalende måde.

Bøffen havde en god mørhed og en fin kødsmag hvilket jeg mener er det allervigtigste i en god burger.

Ellers var det en enkel klassisk burger uden dikkedarer hvor det grønne var godt velbalanceret med den røgede bacon og osten.

Fritterne var rigtig fine dog ikke lige så gode som ”Cock's & Cows”, mens chilikrydderiblandingen var en smugle stærkere end jeg har prøvet andre steder hvilket passede mig ganske fint. Chili mayonnaise var også rigtig fint afstemt.

Alt i alt vil en virkeligt godt afstemt burger med godt tilbehør så lige p.t. har jeg et nyt favoritsted i KBH hvis de holder niveauet, hvilket de har gjort de efterfølgende tre gange jeg har været der.

 

Langt fra en klassisk amerikansk diner

Ligner langt fra en ægte amerikansk diner. Øv. Havde nemlig glædet mig til en ordentlig en af slagsen, med den stemning og folkelighed som hører til en amerikansk diner, nostalgiske amerikanske memorabilia på væggen, lidt 50' look osv, men nej. MAD har intet til fælles med en klassisk amerikansk diner, så hvis man har sat næsen op efter det bliver man slemt skuffet. Men jovist kan de da lave en burger, men hvem kan ikke det efterhånden, og børnevenlige french fries uden salt, det er skam fint, men at spise af plastik tallerken, det er absolut heller aldrig set på en ægte US diner, og bestemt ikke noget der klæder hverken mad eller smag. Vi var forbi sidste søndag, havde skam reserveret bord dels for at slippe for at skulle vente og dels for ikke at blive placeret ved det underlige højbord midt i restauranten men alligevel skal man vente på at blive hentet af en tjener.
Vi var 3 voksne og et barn, vi fik 2 forskellige burgers og en børneburger, hvilket intet fejlede bortset fra at man som sædvanlig i DK aldrig bliver spurgt hvordan man ønsker sin burger/bøf: well done, medium, rare? det resulterede i en noget rød burger også til den lille på 3 år. Dertil 3 sides: Hash brown, pomfritter og onion rings. Deres hash browns er lige så hjemmelavede som dem på McD. Tjenerne undskyldte med at de var nye da de ikke kom med de pomfritter som hørte til børnemenuen, eller vidste at der var en refill på kaffen. 2 minutter efter maden var ankommet kom tjeneren for at høre om maden var ok, det er sådan set fint jo, men vi havde slet ikke nået at smage på maden endnu, hvilket hun fik at vide og kunne se, derefter blev vi aldrig spurgt igen, Toilettet var beskidt, og der manglede toilet papir. Maden er sådan set ok, men hvor er den amerikanske diner stemning og stil som man har påberåbt sig? Endnu er der kun et sted i Kbh der har det og det er Hard Rock. Desværre.

 

Ny smag i byen

Dagen efter åbningen kom min kone og jeg på besøg hos MAD. Vi fik en god plads ved vinduet og glædende os til at smage noget godt amerikansk dinner mad. Vi bestilte en pulled pork sandwish og en bacon cheese burger og amerikanske øl. Det tog lidt tid inden vi modtog maden og drikkevarerne, men det havde tjeneren allerede underrettet os om, da der var lidt forvirring pga. opstarten. Jeg må sige, at maden og øllene smagte utroligt godt. Der er helt sikkert kommet en ny smag til byen! Vi har begge prøvet mange burgersteder i byen, men denne oplevelse gav noget nyt og anderledes, både smagen af burgerne og øllene gav en ny smagsoplevelse, som var god for vores maver og ganer :-)

Vi kan anbefale stedet, da smagen er anderledes end noget andet sted i København og prisen er fornuftig, og husk lige at det er en dinner og ikke en fancy restaurant.

 

Ny smag i byen

Vi kan anbefale stedet, da smagen er anderledes end noget andet sted i København og prisen er fornuftigt, og husk lige at det er en dinner og ikke en fancy restaurant.

 

MAD har forhåbentlig ikke lagt stilen

MAD. Amerikansk oplevelse og amerikansk mad. Hmm det har vi jo set før i andre danske restauranter dog måske ikke fuldt gennemført.

MAD forsøger stilen. Og selvom de kun har haft åben en lille uges tid, så fejler de ret så mange steder.

Vi havde reserveret bord lørdag tidlig aften (kl 17), og møder op på adressen. Som andre gæster har bemærket er stueetagen en café og restauranten ligger ovenpå.

Da vi skulle spise bevæger vi os så ovenpå, for blot at blive kaldt efter af personalet i caféen. Vi må ikke gå ovenpå, men skal vente på personalet kommer ned og tager imod os.
Der er sikkert en god grund, men hvorfor står det så ikke skiltet, for enhver gæst til restauranten fik denne selvsamme "velkomst" fordi konceptet er rent menneskeligt forvirrende.

Måske en dybere mening at man tager en drink i caféen (baren) før man går til bords i restauranten. En praksis som ikke er så udbredt i Danmark endnu.

Selve caféen var pyntet med diverse drikkevarer af amerikanske mærker. Det triste ved oplevelsen er bare, at det er selvsamme snævre udvalg som allerede har fundet vej til de danske supermarkedshylder. Dermed ikke nogen nye overraskelser. Det skal dog nævnes at drikkekortet i restauranten skorter med øl og vin som ikke ses så ofte i danske butikker.

Vi bliver efter nogen tid hentet op i restaranten. Her mødes man en blanding af højborde og få store borde hvor man sidder ned i en rigtig stol. Antallet af borde versus antallet af gæster går ikke op. Så mindre grupper af gæster bliver tvungen til at sidde sammen ved samme bord. Noget som med den danske mentalitet trækker ned.
Desuden, hvis man bliver placeret ved et højbord, kan man så kæmpe med sin garderobe, da der ikke er nogen steder at lægge eller hænge sin jakke.

Værterne som er engelsktalende er meget imødekommende i starten og fortæller om drikkevarerne og giver os noget tid til at bestille.

Valget bliver på mozarella sticks og hot wings som forret. Pulled port burger og spicy burger samt chili fries og cheese fries.

Og så startede ventetiden. Medens man venter sidder man så og betragter lokalerne. Det føles lidt som der er en del spildplads, hvor der sagtens kunne være flere borde. Desuden savner man lidt båsene som i det rigtige USA hvor man kan sidde mere privat.

Efter ca. 40 minutters venten kommer den første mad, vores burgere.......
Vi kigger med undren og får samme undrende blik tilbage da vi spørger efter vores forret som vi ikke har set skyggen af endnu. Her kommer det fortrøstfulde svar, som alligevel ikke giver den store mening at den er skam på vej.
Herefter kommer fritterne som er lidt en historie i sig selv, men stadig ingen forret.

Min medgæst vælger at gå igang med sin burger, som allerede ved servering er en halvlun fornøjelse. Jeg venter yderligere 5 min men opgiver og går så også igang med min burger.
Makkerens pulled pork burger smagte udemærket, men min burger smagte af ingenting udover smagen fra jalapenos og osten. Selve bøffen, som formentlig skulle være okse smagte af ingenting og den direkte lyserøde farve gav undren til hvor koen skulle være blevet opvokset henne.

Pomfritterne som tidligere nævnt, bestod blot af de sædvanlige fritter man møder flere steder. Omend at stedet skriver der anvende sweeet potato fries smages det ikke. USA gør dem i hvert fald bedre. Chili fries betyder disse fritter drysset med chili pulver man finder hjemme i egen husholdning. Cheese fries er igen de samme fritter blot overhældt med ost.

Halvt inde i hovedretten dukker vores forrret op. Hot wingsene var igen udemærket, mozarella sticksene havde ingen smag.

Under spisningen kunne man se andre borde få serveret mad, medens tjenerne fik serveret store spørgsmålstegn tilbage og maden gik retur til køkkenet.

Der var simpelthen ikke styr på bestillingerne, og med godt og vel over 20 tjenere til 120 gæster kunne det virke svært at forstå der ikke er styr på det.

Selve maden blev servere på plastic-tallerkener og -skåle som mindede om noget fra et caféteria.

Og med den oplevelse rigere og 500,- fattigere skal der rigtig meget til at få os til at komme tilbage. København har desværre for MAD andre restauranter som serverer langt bedre burgere til samme og lidt billigere pris, hvor man også er positiv når man går derfra.

 

Super god diner.

Vi havde sat næsen op efter bøf og bearnaise, men alle de gode steder var reserveret, så vi bestilte bor på MAD.
Efter at have læst de dårlige anmeldelser her på AOK havde vi nær fortrudt, men tog chancen.
Og det var en god idé, for vi fik os en virkelig god oplevelse.
3 personer; 50, 40 og 15 år gamle.
Alle var godt tilfredse med maden.
To fik bøf og jeg fik smoked burger og sweet potatoe fires.
Og det skal jeg helt sikkert have igen.
Portionerne var udmærket, medmindre man er overspiser.
MADen var upåklagelig og servicen rigtig god.
Godt at vi ikke lyttede til de sure anmeldelser, for så var vi gået glip af en dejlig gastronomisk dineroplevelse.
Vi kommer helt sikkert igen, snart!!!!!!
P.S. Dine smagsløg er kun dine :-)

 

Trist oplevelse

Vi blev mødt af to forvirrede engelsktalende tjenere, der var presset til det yderste.
Fik bestilt og fik kort efter vores mad. Jeg måtte sende min sandwich tilbage, fordi den kom ind i en burgerbolle ?! Tjeneren vidste ikke det var en fejl. Så kom sandwichen tilbage i et hotdogbrød !?
Det var under al kritik.
Chiliburgeren var lille, bollen var sej og kedelig. Fritterne var en lille sørgelig portion.
Restauranten var pakket med mennesker og tjenerne havde ikke overblik over de mange spisende og ventende.
Ingen af os blev mætte - hvis I skal forestille at være "as in the States", så skal portionerne være MEGET større!

Bare en anden burgerrestaurant. Skuffende ;-/

 

En rigtig god oplevelse

Efter at have besøgt utallige diners under 9 ugers roadtrip fra kyst til kyst, var vi meget spændte på at opleve diner konceptet MAD på Vesterbrogade, og vi blev ikke skuffede.

Vi blev modtaget, som vi kender det fra US, med smil og imødekommenhed. Vi fandt en plads i baren, hvor vi fik en IPA og et glas californisk vin. Her studerede vi menukortet, livet bag baren og i køkkenet, mens vi nød den gode musik.

Valget faldt på en Smoked Bacon and Cheese burger og en New Orleans Po’ Boy. Da maden var klar, fandt vi et par pladser ved et af de høje borde. Jeg havde valgt Po’ Boy’en på grund af de cajunkrydrede stegte rejer, og de levede op til forventningerne - en rigtig god sandwich. Min mand var godt tilfreds med sin Angus burger. Bollen var luftig, og både bacon og bøf var stegt perfekt.

Det var behageligt at være på MAD. Her var god musik, akustikken var i top, og det var muligt at føre en samtale på et normalt lydniveau.

Vi havde en god aften med service på US niveau og glæder os til at fejre Thanksgiving på MAD. Vi kan nemt blive stamgæster her.

 

Kanon oplevelse.

Undertegne og kæresten havde mandag valgt en aften ude, i nyåbnet MAD.

Vi blev budt velkommen af en smilende tjener der anviste os en god plads ved vinduet med udsigt over Vesterbrogade.
For en gang skyld oplevede vi en restaurent hvor akustikken fungerede, musikken ikke havde overtaget, et sted hvor vi stille og roligt kunne tale sammen. Det var tydeligt at der var en god stemning og at gæsterne hyggede sig.

Efter kort ventetid fik vi udleveret menukortet samt en god forklaring hvad konceptet gik ud på.
Vi bestemte os for en Smoked Bacon and Cheese Burger og en MAD Classic, det viste sig ar være et godt valg, til drikke fik vi en god IPA.

Deserten stod mellem en Oreo Cheesecake og en Apple Pie, kunne ikke bestemme os og fik en af hver.
Hold da op kan man få de opskrifter.

Tak for en kanon oplevelse og betjening,
Det er bestemt ikke sidste gang vi vælger MAD, næste gang tager vi vore børn og venner med.

 

Plads til forbedring

Kom ind uden reservation søndag aften ved ca. 18.30, og blev mødt af sød og imødekommende betjening som heldigvis hurtigt kunne finde plads til os.

Ventetiden mellem bestilling og mad var i orden, dog undrede det os at betjeningen konsekvent skete på engelsk.

Bestilte MAD Classic og Cheese Fries, som skuffede noget. Størrelsen på burgeren er på den lille side ift. prisen, og vi bestilte bøffen medium men den var gennemstegt. Derudover havde den en markant og overvældende smag af peber.

Cheese Fries var en decideret skuffelse. Halvsprøde udenpå, men føltes halvrå indeni. De var så overhældt med en eller anden flydende substans, som skulle udgøre det for ost. Havde nok forventet smeltet rigtig ost, især eftersom de var 10 kr. dyrere end regulære sides.

Indretningsmæssigt er der overvejende høje borde med høje stole til, men disse kan ikke anbefales da der ingen støtte er til ryggen og de derfor ikke er specielt behagelige at sidde i. Måske det er en bevidst strategi for at få folk hurtigere færdig?
Hvis i bestiller, så spørg efter de lave borde og stole.

Overordnet set, er der efterhånden mange om buddet i Burger/Diner segmentet i København, så i den sammenligning skal barren nok hæves noget, hvis ikke MAD CPH vil falde igennem.

 

Dårligste mad i byen

Vi var 5 voksne og 2 børn der kom på en søndag for at prøve stedet af, dårlig ide.
Da vi trådte ind af døren blev mødt af en engelsk talende( kunne ikke dansk)hostess som fortalte at der var 30 min vente tid, vi spurgte efter et menu kort og blev henvist til baren ved indgangen, men der fortalte tjeneren at der var 1 times vente tid.
Inden vi gik ind så vi at der ledige pladser, nej gider ikke at skrive alt det der var galt, men klart det dårligste sted i byen. Helt klart en turist fælde, skal lige sige at jeg har været i restaurationsbranchen i 30 år, og har aldrig gået så galt i byen som her,slå jer ikke op på noget I ikke kan, men hold jer til Down Under.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester