Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/10/14

Lusso

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Der er læderstroppe i loftet, hvis man vil spændes op til lir. Eller bare undgå at lave det famøse 'danse-drat'. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Der er læderstroppe i loftet, hvis man vil spændes op til lir. Eller bare undgå at lave det famøse 'danse-drat'.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Morten Angelo, en af ejerne bag Lusso. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Morten Angelo, en af ejerne bag Lusso.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
København har fået et nyt restaurant/natklub koncept. Her er spejle, caviar-menu og læderremme i loftet.

"Ja, med hensyn til indretningen ville det jo under andre omstændigheder være et fremragende bordel, men det er det altså ikke. Det er bare meget sensuelt, festligt og imødekommende," fortæller Morten Angelo.

I midten af rummet løber en bar, og rundt om den er de høje borde placeret "...så man er i øjenhøjde med en der står ved bordet, og man ikke kigger lige ind i en navle," som Morten Angelo forklarer om de næsten scene-lignende borde.

Som en teaterrestaurant
Rundt om baren, som et kulinarisk amfiteater er bordene så placeret, og imellem dem er der bevidst indbygget masser af kanter og flader, man let kan slå sig ned på, så det er lettere at komme i kontakt med andre selskaber.

"Det er jo egentlig en meget eksibishionistisk restaurant. Et sted man viser sig frem, det er jo næsten udstillingsvinduer. Man kan sidde og flashe sine sko eller nederdel, fordi man sidder så højt, og der er så frit udsyn," fortæller han.

Dans løs
"Du må danse over det hele, lokalerne er for så vidt bygget til det samme formål, og det bliver der virkelig også. Vi bliver simpelthen nødt til at oliere borde og sofaer hver dag for at få skomærkerne væk," siger han og kører en hånd over et bord.

"Og så er der sat læderstroppe i loftet, så man lige kan hægte sig fast. Det kan være svært at danse i stiletter, så man kan lige holde her," forklarer Morten Angelo, idet han hopper op på et bord og med en arm hænger sig fast til loftet.

Vi stiller os over til to borde, der vender mod hinanden, med stole rundt om, med udsigt direkte mod det andet selskab.

"Man er jo også enormt til skue her, eller også falder man i snak med dem. Hvis der sidder et par rigtig han-løver, kan det også være starten på en battle, hvor hvert bord forhøjer indkøbet af flasker og på den måde markerer territoriet."

Mad og drikke
I køkkenet har køkkenchefen Paulo Guimaraes fuld råderet, og han sætter dagens menu. Take it or leave it. Den koster 495 kr. pr. person og består af fire forretter, tre hovedretter samt en dessert, som alle er mindre retter, man kan sidde og dele lidt af. Køkkenstilen er moderne med inspirations-afstikkere til den ganske verden.

Retterne kan også købes som snacks i baren til 65 kr. stk.

Eller man kan hoppe ombord i caviar-kortet, som starter ved 600 kr. for 50 gram Cavorka caviar og først slutter med 1.000 gram Cavorka caviar til 10.000 kr. Det rækker også til 100 kanapeer.

Barchef er Daniel Lundberg, som er hoppet over Hovedvagtsgade fra Balthazar. Han har sammensat et cocktailkort på omkring seks drinks til 135 kr. stykket og kommer godt rundt i den både syrlige, søde og tunge ende af cocktails.

Først mad, så dans
Lusso har plads til 65 spisende gæster, og efter kl. 22 bliver lyset dæmpet, musikken hævet  og en dj indtager pulten. Her kommer samtidig andet rykind af gæster, der bliver budt velkommen af de to dørmænd. De lukker maksimalt 150 gæster ind.

Efter maden rykker også værtinderne ind. Specielt udvalgte piger der sørger godt for bordene. Hver værtinde har tilknyttet en runner, som skaffer is og flasker, så værtinden ikke behøver afbryde en samtale med bordet for at hente nye forsyninger.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.