Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/04/14

Llama

Llama

Lille Kongensgade 14
1074 København K

Åbningstider

Mandag til torsdag 18:00-00:30
Fredag og lørdag 18:00 til 03:00

Kontakt

89936687
 

Køkkentype

Mexikansk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Lille Kongensgade har fået en stor Cofoco-restaurant med 180 pladser plus stor spise og drinksbar. Velkommen til Llama, som allerede er blevet et verdensnavn.

Det sydamerikanske køkken er blevet hottere end hot, og Cofoco har alle dage været gode til at smede, mens jernet var varmt.

Således er det også en naturlig udvikling, at den populære madkæde åbner restaurant Llama i Lille Kongensgade 14 - lige overfor Magasin og nabo til natklubben Sunday.

Læs også: Llama kåret til verdens smukkeste restaurant

Herfra bliver alt godt fra det sydamerikanske kontinent serveret - og det begreb dækker over både Lima, Peru, Bolivia, Equador, Chile og Mexico, men stadigvæk med respekt for vores nordiske rødder og råvarer heroppe i det kolde nord.

Farver og striber Her er plads til 180 gæster, og det første man får øje på, er de farverige mexikanske fliser, som går igen i hele restaurantens design.

Llama udtales ‘ʎama, og har mange betydninger på spansk. Ordet kan bedst oversættes med “at kalde”, men det betyder også flamme og ikke mindst lama, det stolte spyttende bolivianske nationaldyr - og nok den udtale de fleste ikke-spansk-talende kommer til at anvende.

Konceptet for restauranten er udviklet af Torben Klitbo, August Lund og Christian Lytje fra Cofoco, kulturel iværksætter Jonas Hartz fra Hz, samt Jakob Lange, partner i BIG tegnestue og Lars Larsen fra Kilo Design.

Chimichurri
Køkkencheferne er Carsten Sand, tidligere Restaurant Cofoco og Peter Yung Jacobsen, tidligere Geist, og de har givet sig i kast med snacks fra 55 kroner med f.eks. oksehjerte. Forretterne koster fra 75 kr. og byder selvfølgelig på ceviche ligesom hovedretterne, som starter fra 125 kr., har entrecôte fra Uruguay på menuen.

Og så kan man ellers få udvidet sin gastronomiske horisont med ingredienser som tequeno, salsa criolla, palmemarv, hibiscus og chimichurri.

Er man frisk på den store rundtur til hele bordet, koster en menu med masser af deleretter 375 kr. pr. gæst.

Llama har også en stor spise og cocktailbar, hvor ingredienserne naturligt nok også kredser om pisco, tequila, mescal og rom - til 85 kr. for en cocktail og der kan også købes kander til 225 kr.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.