Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/07/11

Lille-Noma på Nordkysten

  • Der er kommet nye kræfter til på Jan Hurtigkarls gamle restaurant i Ålsgårde, der nu hedder Birsto Nord: Kokken Sebastian Wickström og partneren Tina Kragh (billedet). Foto: Jens Astrup

    Der er kommet nye kræfter til på Jan Hurtigkarls gamle restaurant i Ålsgårde, der nu hedder Birsto Nord: Kokken Sebastian Wickström og partneren Tina Kragh (billedet).

    Foto: Jens Astrup
Prisfornuftige Bistro Nord løfter med sit skarpe nynordiske køkken flot arven efter Jan Hurtigkarl i Ålsgårde.

I tiderne før gastroscenen gik amok i København, blev nogle af Sjællands absolut mest spændende måltider serveret på Strandvejen i Ålsgårde, hvor Jan Hurtigkarl drev restaurant med skiftende køkkenchefer. Siden Hurtigkarl og hans køkkenchef Jacob Mielcke flyttede til Frederiksberg, har der dog været relativt stille på adressen. For et par måneder siden genåbnede kokken Sebastian Wickström (tidligere bl.a. Salt) og partneren Tina Kragh imidlertid restauranten under navnet Bistro Nord.

Efter at have været en tur omkring stedets hjemmeside var jeg en anelse skeptisk før vores besøg. Dels på grund af navnet bistro, der p.t. er en meget tyndslidt betegnelse, som vækker associationer i retning af boeuf bearnaise og fransk brasseriekøkken. Dels fordi priserne umiddelbart forekom at være mistænkeligt lave. Jeg mener, hvor meget arbejde er der råd til at lægge i køkkenet, når man kan servere sommerbuk for bare 165 kr.? Ganske meget, skulle det vise sig, for som tjeneren gjorde os opmærksom på, så er retterne af halv størrelse, hvorfor man anbefaler tre-fire per næse.

Endnu en grund til, at betegnelsen bistro passer mindre godt her. Med et hurtigt kig på listen af små serveringer af fisk og skaldyr på kortet var vi slet ikke svære at lokke ud i to forretter per næse. Vi startede med et par appetizers, som vi fik serveret på den yderste solterrasse, helt ude ved vandet. To små anretninger til 35 kr. - en urtepotte med rå, sprøde, spæde grøntsager – radise, asparges, gulerod og kartoffel – placeret i »jord« af malt med en gedeostecreme underneden.

Læs også: Årets bedste og dårligste madanmeldelser 2010

Læskende, forfriskende og i den grad inspireret af Noma, men det er Bistro Nord jo ikke ene om at være. Den anden var – også i bedste Noma-ånd – serveret på en sten og bestod af smilende vagtelæg og kogte rejer i mellemstørrelse (grønlandske?) drysset med pulver af tørret karl johan og mayo farvet med blæksprutteblæk til at dyppe i. I glasset sprød og fin blanc de blanc champagne fra Crépaux–Courtois i Cramant til en sympatisk – for ikke at sige uhørt – lav pris af 70 kr. for et glas.

Herefter trak vi op på terrassen foran huset, som i dag er overdækket med glas, således at lyset stadig falder mildt over bordene, og snart efter havde vi de første smukt anrettede retter foran os: En meget lille, men god og billig (65 kr.) servering af et par østers præcist anrettet i læskende agurkejuice, toppet med peberrodssne, blomsterkarse og små, sprøde kartoffelchips.

En forfriskende ret fint ledsaget af et glas riesling 09 (70 kr.) fra en af Rheingaus absolut bedste producenter, Georg Breuer. Min ledsager fik to kammuslinger ledsaget af puré af mandelkartoffel, hasselnødder og salturt. I princippet en fin kombination, men retten var dog – som man ofte ser det med kammusling, der ellers hurtigt kan blive lidt ligegyldig – en kende oversaltet.

Hermed aftenens første og eneste anmærkning. I glasset en petit chablis 09 fra Louis Robin (70 kr.). Min næste ret bestod af et stykke perfekt tilberedt hellefylder, med sprød stegeskorpe og stadig glasagtigt saftig indvendig. Fisken var placeret på et leje af taskekrabbe, grønne asparges, estragon og de fineste små ærter, som alle fik fin plads i det luftige smagsbillede. Mums! I glasset en sjældent set hvid pinot noir fra Barolo-producenten Cavalotto (75 kr.).

På den anden side af bordet var glæden lige så stor: Et par store flotte jomfruhummerhaler havde selskab af en pocheret æggeblomme, forskellige udskæringer af hvide asparges, og diverse vilde urter og blomster, bl.a. spansk kørvel, løg karse, have- og skovsyre og timianblomst. Hertil en fedmefuld hvid rhône fra Château Beauchene (65 kr.). Hovedretterne fulgte samme høje niveau, og os passede det fint, at portionerne var noget mindre end en normal a la carte hovedret, som man må formodes at kunne blive mæt af.

Læs også: Årets bedste og dårligste madanmeldelser 2010

Jeg fik rød og saftig ryg af sommerbuk fra Klosterheden, garneret med bl.a. ærter i både puréform og løs vægt, rabarbercreme, stedmorviol og en citron- og kaperstilsmagt sauce. Min ledsagers oksefilet var ligeledes velstegt og lidt anderledes, i selskab med rørt rygeost, som bandt bøffen fint sammen med de øvrige ingredienser: Grillet hvid asparges, en syltet tomat samt en brændt løgskal.

Til kødet forlod vi på sommelierens anbefaling glasvine, for jeg havde fået øje på en fin enkelmarksbarolo – 2005 Bricco Boschis fra Cavalotto – lidt af et kup til 540 kr., men faktisk kun ét af mange gode tilbud, eftersom huset kører med fast avance per flaske, hvilket betyder, at ofrer man en hundredekroneseddel mere, får man for 100 kr. mere vin.

Og med sine dybe, mørke mandhaftige toner af skovbær skuffede vinen ikke, saftig og absolut en fornøjelse for den trænede gane, selv om Cavalotto hører til blandt de mere traditionalistiske producenter, som normalt kræver en del flaskelagring. Ikke mindst sendte vi mange varme tanker til sommelieren, som formåede at holde flasken på omkring de ønskede 15-16 grader denne varme sommeraften.

Desserterne bød på mere godt fra det nynordiske univers: Jeg fik en smukt hvid/grøn dessert, hvor en skefuld hvid chokoladesorbet havde fået selskab af en smukt luftig og forfriskende yoghurtmousse, granité af havesyre, som langsomt smeltede og dannede en juice i bunden af tallerkenen og øverst en masse skovsyre blade.

Den mindede unægtelig en del om Redzepis Noma-klassiker, Fåremælksmousse med havesyregranité, men lad nu det ligge, det vigtigste er, at det smagte godt. Min ledsager fik friske jordbær med jordbærskum og -marengs, syltede rabarber og ovenpå en kugle markant smagende hyldeblomstis. En herligt forfriskende afslutning på et ganske elaboreret og særdeles tilfredsstillende nynordisk måltid, som jeg snarere vil kalde gourmet light end bistro.

Det spiste vi
Urtepotte med rå grøntsager 35 kr.
Æg og rejer på en sten 35 kr.
Østers med agurk og peberrod 65 kr.
Kammusling med hasselnød og kartoffel 95 kr.
Jomfruhummer med pocheret æg og asparges 135 kr.
Stegt helleflynder med grønne asparges og taskekrabbe 115 kr.
Oksefilet med hvide asparges og rygeost 165 kr.
Sommerbuk med rabarber ærter og dild 165 kr.
Hvid chokoladesorbet med havesyre og lakrids 75 kr.
Jordbær med hyldeblomst og mynte 75 kr.

Hvad: Bistro Nord
Hvor: Nordre Strandvej 154, Ålsgårde
Hvornår: Ons-lør 18-22. Søn og helligdage 12-15

Læs også: Årets bedste og dårligste madanmeldelser 2010

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Søren Frank har også rettens dom for at skrive usandheder

Det viser sig, at det ikke kun er en "folkedomstol", der har dømt Søren Frank for uduelighed. Det har Danmarks Domstole også.
På Jasmin løg han direkte og skrev desuden flere faktuelt forkerte og meget nedsættende ting.
Og det viser sig, at både Københavns Byret og senere Østre Landsret har slået fast, at Søren Frank i sin cognag-bog ikke alene skrev faktuelt forkerte og nedsættende ting, men frem for alt, at disse passager IKKE kunne "være fremsat i begrundet god tro fra sagsøgtes side".
Retten gav altså cognacproducenten ret i, at Søren Frank "forsømte sin pligt til at undersøge sagen ordentligt". Det vil sige at udføre det helt elementære arbejde, som en journalist skal gøre, før han udgiver sine tekster.
Med andre ord: Søren Frank svinede en producent til og beskyldte ham for at sælge og markedsføre sine produkter under falske forudsætninger. Men det var positivt usandt, og Søren Frank blev dømt til at betale både erstatning og sagsomkostninger til producenten som følge af hans bog.

Læs mere om den tidligere dom her:
http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/2011/07/21/221712.htm

En interessant detalje ved dommen er, at Søren Frank blev dømt sammen med forlaget, der havde udgivet bogen. Det vil sige, at forlaget bar fuldstændigt det samme ansvar for Søren Franks usande tilsvining af producenten, og hæftede dermed solidarisk for dommen.

Hvornår vågner Lisbeth Knudsen og Jens Grund op og skaffer os af med Søren Frank? Han har selv erkendt på nationalt TV at være løgner og har ligeledes udtalt, at han syntes, det var sjovt. Og nu viser det sig, at han allerede har dom for at være en dårlig journalist og forvolde andre skade på deres forretning ved at videregive løgne og bagvaskelse uden at ulejlige sig med at checke fakta og kilder på trods af, at han var klar over, at der var uoverensstemmelser i de oplysninger, der lå til grund for hans tekster.

Hvordan kan Berlingske og aok stadig have den uvederhæftige anmeldelse af Jasmin liggende på deres hjemmeside - oven i købet med Søren Franks løgn klippet væk, men stadig med hans forkerte faktura samt hans perfide og nedsættende udtalelser om restauranten, tjeneren og kinesere i al almindelighed. Det kan godt være, at Søren Frank synes, det "er sjovt", men det gør vi andre ikke.

Hedder det ikke "ansvarshavende redaktør". Hvor er ansvaret henne, når man lader sådan en mand fortsætte?

 

Glem Søren Frank maden er sublim

Har netop spist deroppe - prøv stedet - super lækker mad - på linie med flere af Københavns restauranter med Michelin Stjerner.

Ok; Søren Frank er klart inkompetent, men det bør virkelig ikke gå ud over en dejlig lille restaurant som denne.

 

Hvorfor?????

Hvorfor skriver SF stadig anmeldelser.....troede han var begyndt paa sin soendags avis-rute istedet!

 

Kokkehuerne.....

KOKKEHUERNE
v/Den kræsne madanmelder

Man må spørge sig selv, med hvilken ret Restaurant Rovskiderkroen tillader sig at forlange 378 kr. for et måltid, der indeholder flere af de ting, jeg ikke kan fordrage. Jeg nævner i flæng løg, tomater, champignon, slikasparges og bladselleri. Føj, siger jeg bare.

Udsigten over Kattegat fejler til gengæld ikke noget, men hvad hjælper det, når maden er dårlig og betjeningen elendig.

Jeg udbad mig således en flaske Dom Perignon Oenotheque 1996 til min søn, som har fået smag for denne liflige drik efter sin konfirmation i foråret. Men den uforskammede tjener nægtede at servere for min søn, selv om jeg forklarede ham, at han er 22 år, og at det i øvrigt ifølge dansk lovgivning er tilladt at drikke alkohol, når man er konfirmeret.

På den baggrund kan det ikke blive til mere end en halv kokkehue, og jeg må på det kraftigste fraråde alle at besøge dette elendige etablissement.

Vi er efterfølgende blevet gjort opmærksom på, at der i Danmark ikke må serveres alkohol til unge under 18 år, ligesom retten til 378 kr. ikke indeholdt nogle af de nævnte grøntsager og i øvrigt kostede 225 kroner. Kroejeren har desuden oplyst os om, at der ikke er udsigt til Kattegat, men til Øresund.

Chefredaktionen har på denne baggrund taget en alvorlig samtale med vor madanmelder og besluttet, at der i forbindelse med alle fremtidige restaurantbesøg over et vist niveau altid skal deltage en repræsentant for ledelsen, som også skal have indflydelse på, hvilke restauranter der besøges, og hvilke vine der drikkes.
Chefredaktionen

DIREKTE AFSKRIFT AF ATS!

 

Spild af penge

Det er simpelthen spild af penge og bruge dem på at få en restaurant anmeldt af en anmelder som ingen længere har tiltro til eller gider og læse noget som helst fra.

den eneste som vel endnu engang har fået noget ud af denne anmeldelse er vel søren Frank selv en go skid og lidt mad.
Send dog manden på ferie og tænkepause

 

Mistænkomt..!

Ja så har vi ham tilbage.

Undre mig lidt over at Søren Frank nu er mistænksom overfor en bistro.. mindes ellers at da formel b ville sadle om til bistro var det intet mindre end genialt og en luksus bistro.

Og mindes da hellere ikke at have læst at søren frank har været speciel mistænksom over de lavere priser hos Bo bech på geist hvor en ret hellere ikke koster mere end 165 og en dessert 90; næh nej det var også bare genialt og usnobbet,

Og mindes da nu hellere ikke at have hørt ham være mistænsksom overfor formel b´s priser til 125 pr ret.

Kan jeg så nu konkludere at bistro nord i ålsgårde er helt på højde med Bo bechs geist ? for 5 stjerner er vel 5 stjerner?

desuden hvis jeg slår op på henholdsvis Geist, formel b og bistro nords hjemmeside bliver jeg da mere mistænksom overfor Geist og formel b´s menukort og deres priser, da der er voldsomt flere luksus råvare såsom trøffel, kaviar pighvar etc på deres og endda til billigere penge end på bistro nord.

Men her kan man tydeligt se forskellen på søren Franks anmelder stil når det gælder hans venner i indre kbh.

Jeg er først og fremmest blevet mistænksom overfor ALT hvad denne mand skriver om, og ved efterhånden ikke om jeg kan stole på noget af det han skriver.

 

Mistænkomt..!

Ja så har vi ham tilbage.

Undre mig lidt over at Søren Frank nu er mistænksom overfor en bistro.. mindes ellers at da formel b ville sadle om til bistro var det intet mindre end genialt og en luksus bistro.

Og mindes da hellere ikke at have læst at søren frank har været speciel mistænksom over de lavere priser hos Bo bech på geist hvor en ret hellere ikke koster mere end 165 og en dessert 90; næh nej det var også bare genialt og usnobbet,

Og mindes da nu hellere ikke at have hørt ham være mistænsksom overfor formel b´s priser til 125 pr ret.

Kan jeg så nu konkludere at bistro nord i ålsgårde er helt på højde med Bo bechs geist ? for 5 stjerner er vel 5 stjerner?

desuden hvis jeg slår op på henholdsvis Geist, formel b og bistro nords hjemmeside bliver jeg da mere mistænksom overfor Geist og formel b´s menukort og deres priser, da der er voldsomt flere luksus råvare såsom trøffel, kaviar pighvar etc på deres og endda til billigere penge end på bistro nord.

Men her kan man tydeligt se forskellen på søren Franks anmelder stil når det gælder hans venner i indre kbh.

Jeg er først og fremmest blevet mistænksom overfor ALT hvad denne mand skriver om, og ved efterhånden ikke om jeg kan stole på noget af det han skriver.

 

Ligegyldigt

Endnu en ligegyldig anmeldelse fra søren Frank, og ja det er i bund og grund synd for denne ellers udemærket restaurant at der nu skal sættes spørgsmåls tegn ved dennes kunnen pga madanmelderens personlighed.

har selv spist der og den er ganske udemærket og ja de er inspireret af noma og ikke mindst desserten og hva så ?

og hvad har det med maden deroppe og gøre at søren frank kke bryder sig om navnet ?

Han er sku gået over sidste salgsdato for længe siden.

Føj Berlingske

 

hmmm

Jeg har læst anmeldelsen, men tager den ikke seriøst, Søren frank, har allerede vist, hvad han indeholder, måske han skulle have andre journalistiske opgaver, eksempelvis "boligindretning med Ikea møbler"

Istedet for at læse anmeldelser skal man selv ud og prøve stederne, og B burde lave en "Brugernes anmeldelse"

 

Fantastisk

med alle de sjove indlæg. Anmeldelsen sprang jeg over for den er alligevel utroværdig. Gad vide hvornår jeg får lyst til at læse hans anmeldelser igen... Nå ja, til jul i Svikmøllen...

 

Stadig den samme anmelder?

Lisbeth Knudsen - ferie?

Fjern nu den klovn fra avisen, han er arogant.

 

Ærgelig for Bistro Nord

Hvor devaluerende for en sikkert god restaurant, at skulle modtage mange stjerner fra en løgnagtig anmelder.
Hverken Bistro Nord eller restauranter som fremtidigt vil blive anmeldt af Søre Frank, vil sikkert være bekendt at hænge den slags anmeldelse op nogen steder.
Hvem af os vil igen kunne læse en anmeldese af en restaurang og glæde os over saglig ros og ris uden at få en tanke om en uhæderlig anmelder.
En løgn fra en anmelder og en vattet holdning fra ledelsen på Berlingske burde kunne få Lisbet Knudsen til at reagere.
Da dette ikke er sket, er det alene Berlingskes skyld, at sagen ikke forsvinder, men fortsat generer læserne. Håndteringen er ikke imponerende, hvilket er synd for alle involverede.

 

Utroværdig anmeldelse - desværre!!

Synd for restauranten, at man ikke ved om rosen fra SF kan tages seriøst eller ej.

RHs indlæg beskriver fint situationen, herunder den uhæderlige redigering som er foretaget af Berlingske i SFs fejlbehæftede og (antageligt) urimelige nedrakning af Jasmin i sidste uge, alene fordi (igen antageligt) hr. Søren Frank har følt sig personligt fornærmet.

 

Hvordan synes I selv det går?

Det går ikke Berlingske! Tag jer nu sammen - og kryb til korset: Søren Frank burde tage nogle måneders pause fra at anmelde. Pausen kan eventuelt holdes et sted, hvor han kan lærer lidt ydmyghed... Sportsredaktionen måske?

 

bestikkelse

hvad har han fået i bestikkelse

 

Ja de bliver ved

@Frederik B. - Ja de bliver ved. Det er den yderst uskønne kombination af mindreværd og flokmentalitet der her er i spil; måske endda krydret med det faktum at vi er midt i den årlige "agurketid": der er ikke så meget andet at hade lige for tiden :-/

Det minder mig faktisk lidt om de pøbel-lynchninger jeg oplevede da jeg beboede et uland for mange år siden; der var en der råbte "TYYYYYV" og så løb hundrede af begejstrede (!!) hadere efter den formodede tyv. Tyven blev derefter slagtet på det groveste uden de deltagende et sekund havde overvejet om straffen stod mål med den brøde vedkommende (måske!) havde begået; man skulle li'som bare have afløb for sin egen elendighed. Idag foregår det bag en skærm, men mekanismerne og "persongalleriet" er det samme.

 

bliver de ved

er det ikke sygt med alle dem der sidder og skriver det her om søren frank? Hvad er det for nogle sygdomsramte nul-hoveder?
Findes de virkelig under anonymitetens dække... og gud hvor virker det som nogle betændte hadefulde mennesker.

gid de brugte deres energi på noget opbyggeligt og på den måde kunne hæve sig over det de anklager søren frank for.

 

Til Thor

At tiltale os, der har kritiske røster, med ”køtere” er helt i trit med den arrogante og hånlige tone i Søren Franks anmeldelser, som vi opponerer imod. Derfor virker tiltaleformen og ordvalget næppe, da tonen i dit indlæg – på samme måde som Søren Franks anmeldelser – hæver sig over alle os andre.

Hvis du bruger den fornødne tid på at læse dig igennem de hundredvis af kommentarer i foreløbig tre artikler:

http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/fritureorgie-paa-skovriderkroen-naa...
http://www.b.dk/nationalt/saadan-tackler-berlingske-pinlig-anmeldersag
http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/lille-noma-paa-nordkysten

vil du også erfare, at der er både berettiget kritik og konstruktive forslag.

Søren Frank har før været i vælten efter stærkt negative anmeldelser:

http://www.information.dk/18734

http://journalisten.dk/den-fordommende-magt

”SFs fejl med øllen” er på ingen måde isoleret årsag til den overvældende modstand imod hans anmeldelser, modstanden og kritikken går langt tilbage, men denne gang er den dækket i et nyhedsindslag på DR og er derfor nået ud til en langt bredere del af befolkningen end før, og mange vælger at reagere og råbe vagt i gevær. Desuden er grænsen for anstændighed, moral og retfærdighed så stærkt overskredet, at det er næsten umulig at forholde sig tavs og undlade at tage stilling. Det er ikke et udtryk for at synke lavt, det er fordi noget er grueligt galt med kriterierne for anmeldelser, der alene fastsættes af Søren Frank selv, hvor nogle af disse kriterier ser ud til at hvile mere på snobberi, arrogance, intolerance og primadonnanykker, der er helt ude af proportion, mere end det hviler på sober og saglig anmeldelse fra en ekspert udi gastronomiens verden.

Berlingske har valgt at holde hånden over Søren Frank uden tanke for, hvilke konsekvenser det måtte få for restauranten, der har modtaget en offentlig tilgængelig anmeldelse, hvori Søren Franks ”fejl” er bortredigeret, mens restauranten ikke har fået tilkendt en ny anmeldelse, hvilket havde været ret og rimeligt set i lyset af fejl og efterfølgende redigering. Berlingske vælger med redigeringen at få Søren Frank til at tage sig bedre ud end tilfældet er, men samme tvivl kommer ikke Restaurant Jasmin til gode.
Der er sået tilstrækkelig med tvivl om anmeldelseskriterierne til, at det kunne se ud som om, at anmelderen på en meget billig baggrund er blevet godt og grundigt tøsefornærmet og velvidende, at anmelderens ord har tilstrækkelig magt og indflydelse til at lukke restauranten, sables den ned til 1 stjerne – og som det påpeges: kun fordi der ikke gives nul stjerner.

Hvem er egentlig køteren her? Den, der når uretfærdigheden er så åbenlys, tager den svages parti og påpeger uretfærdigheden? Hvis det er tilfældet, er jeg med glæde en køter, og jeg glædes ved at se, at så mange af mine med-køtere har anstændigheden i behold og utrætteligt vedbliver at protestere.

 

Spild af min tid

Da jeg så hvem anmelderen var, gad jeg ikke læse anmeldelsen.

Men jeg kan I kommentarerne se at det er en god restaurant, som er et besøg værd.

 

Aldrig mere og iøvrigt aldrig Søren Frank

Søren Frank tager jeg aldrig alvorlig mere, og har iøvrigt altid haft mine tvilv om hans kundskaber indeholder andet end snobberi.
Han har altid været dybt kritisabel i anmeldelser såvel bog udgivelser, - lad det få en ende.
Jeg holder mig fremover til politikens anmeldere, de har trods alt både tyngde og seriøsitet.
Dybest set har jeg aldrig kunne tage Søren Frank alvorlig, men moret mig over hans utrolige snobberi og ukyndige anmeldelser- men tragisk for de stakkels restauranter, som har været vært for SR's uværdige kritik

 

Så bjæffer de små køtere

Stop så!
Hvor lavt kan I synke?
Hvor er det dog usselt at se, at sådan nogle små uselvstændige mindrebegavde køtere kaste sig i flok over den, der tidligere var dem overlegen.
Nogle andre har kastet den første sten, og nu er det gratis at følge trop.
Det er simpelthen laveste fællesnævner.

INGEN af jer har før SFs fejl med øllen kommet med den slags udtalelser. Og hvis en enkelt have gjort det, var det ikke blevet taget alvorligt.
For INGEN af jer har jo format til selv at komme med berettiget kritik.

Manden begår den fejl at tro, at alderen for udskænkning er 16 og ikke 18. Nå......!!!???
Så stikker han en plade, så hans søn kan få en øl.
Nå....!!!???

Og pga dette, er den ellers så dygtige og respekterede anmelder ikke dygtig længere.
Hans smagsløg forsvandt pludselig sammen med øllen.
Nu er manden pludselig fuld af løgn, skal fyres og det der er værre.

Fordi han stak en plade, så hans næsten voksne søn kunne få en bajer.

Men små hunde bjæffer højest bag egen hæk.

 

Anmeldelse

Søren Frank er færdig som anmelder. Alle i København kender ham og hans snobism. Han går aldrig fra en restaurant før han er fuld og han kan drikke rigtig meget. Han er uprofessionel og burde ikke anmelde mere restaurant.

 

Annuleret

Anmelderen bør ikke få lov til at anmelde restaurationer. De 5 stjerner kan ikke tages seriøst, når de kommer fra Søren Franks hånd. Som læser ser jeg anmeldelser fra SF ugyldige.

 

"Bistroen" bør måske overveje at få fjernet anmeldelsen

Hvis man får 5-stjerner af S. F. er man en snobrestaurant og selv ude om at blive sat i bås efter Jasmin-sagen.

 

Forslag til Horesta

Anbefal Jeres medlemmer om at blackliste forfatteren.

 

Manglende ledelse på Berlingske

Hvis nu Søren Frank's chef mangler alt dømme kraft og lader ham blive, så er det vel tid til at begge skal forlade skuden. Jeg har bevidst undgået at anskaffe avisen siden.

 

Til EZ d. 07/07/11, kl. 16:26

Start med http://www.facebook.com/pages/Vi-tager-afstand-fra-underl%C3%B8dige-rest...

Det er ikke et boykot, men en tilkendegivelse af at tage afstand fra underlødige restaurationsanmeldelser.

Det skal bemærkes, at det er synd for Bistro Nord, at denne tråd domineres af kritik af Søren Frank.

Omvendt er det også i Bistro Nord - og alle andre restauranters interesse - at anmeldelser bliver lødige, sobre og udformes med respekt for både restaurationsbranchen, ejerne, de ansatte, andre kulturer og nationaliteter og ikke mindst maden, der serveres på den pågældende restaurant.

En skam, at Berlingske ved manglende handlekraft forårsager, at debatten kører videre, hvor den finder vej til.

 

Boykot Søren Frank

Efter den sidste af mange fejl og løgne fra Søren Frank, savner jeg gode forslag til hvordan vi kan boykotte Søren Frank. Når chefredaktøren og Berlingske forsvarer manden og tilsyneladende forsøger at tie misgerningen ihjel, må vi andre vise at vi VIL af med manden og NU. Og Horesta snorksover.
Seriøse og effektive forslag efterlyses.

 

Kig forbi og få en god oplevelse !

Der skal absolut ikke herske nogen tvivl om af Søren Frank har dummet sig gevaldigt og eftertrykkeligt. Parallelle tanker eller associationer til medicinal industriens relationer og potentielle indflydelse ved patient foreningerne kan ikke undgås. Nok sagt om ”kommende tidligere mad anmelder” ved Berlingske Tidende Søren Frank.
Stedet er absolut et besøg værd – okay retterne er relative små, men smagsoplevelsen i top – kan betegnes som nordens tapas inspireret kultur (ikke noget nyt der). Dyrt, tja kiloprisen er nok lidt høj, men tilsvarende er oplevelsen også høj.

Held og lykke (ikke dig Søren Frank !!!) men Bistro Nord og dets gæster !!!!

Og nej jeg er ikke betalt af Bistro eller andre :o) for dette indlæg

 

Forfriskende nytænkning

Det lyder sympatisk at man ikke nødvendigvis - som på nævnte Mielcke & Hurtigkarl m.fl. - er tvunget til at vælge én stor menu af små individuelle serveringer og at man således kan vælge at spise "scandinavisk tapas" i den mængde og inden for den gastronomiske spændvidde man ønsker.

Lige et spørgsmål til skribenten (eller til Bistro Nord for den sags skyld): omtalte "havesyre" (-granité) er den identisk med den vildtvoksende "skovsyre"; - evt. en dyrket variant af samme?

mvh

 

Jeg stoler altså ikke længere på Søren Frank!

Efter det trick Berlingske har ladet ham lave med Jasmin

 

Væsentlig detalje mangler.

Kan man få øl, selvom man er under 18?
hilsen.

 

Nu må det være nok

Vil Berlingske være realitets bevidste at fjerne har hr. Frank fra rollen som madanmelder.
Lad manden skrive nekrologer - han synes jo at være god til at aflive forskellige ting.

 

Nu må det være nok

Vil Berlingske være realitets bevidste at fjerne har hr. Frank fra rollen som madanmelder.
Lad manden skrive nekrologer - han synes jo at være god til at aflive forskellige ting.

 

Arrogant ledelse på Berlingske

Jeg har ingen synspunkter på, om Søren Frank skal opsiges fra Berlingske, men jeg må kunne forvente, at han bliver fjernet som madanmelder. En madanmelder er kun en anmeldelse fra at være uvederhæftig og den grænse har Søren Frank overskredet.

 

Givet på forhånd

Søren Franks anmeldelse var givet på forhånd. Han roser dem han allerede kender, og giver dem stjerner i bytte for gratis mad og vin.
Manden er bund korrupt. Lad være med at læse hans betalte anmeldelser. Han er farvet af hvem han er venner med, hvad han bliver betalt og hvor han selv får noget ud af det.

Opfordring: lad være med at læse hans anmeldelser og gå selv på oplevelse.

 

Boeuf Bearnaise???

Søren Franks kreativitet har åbenbart ingen grænse.
Boeuf bearnaise er en ret som simpelthen ikke eksisterer i fransk brasseriekøkken.
Tænker han på "boeuf bourguignon" eller på "steak bearnaise"?

Jeg synes også godt om nynordisk mad men bryder mig ikke om Søren Franks snobbisme i forhold til bistroer.

Til hans forsvar er han helt på linje med den nye dansk "selvtilstrækkeligehed" når det handler om mad (og ikke kun om mad).

 

AOK sletter igen indlæg

Der mangler 3-4 indlæg til denne anmeldelse af Søren Frank, der er blevet slettet.

Hvorfor overhovedet give læserne muligheden for at kommentere, når kommentarer slettes med rund hånd?

 

Ingen Kina mad?

Hvad Søren, ingen Kina mad idag?

 

Hvad skal man tro på?

Til de stakkels læsere som forvilder sig herind på siden om den udmærkede restaurant i Nordsjælland. Jeg må advare mod stærke ord og billeder på nethinden.
Jeg starter lige med at citere Søren Franks ord fra denne anmeldelse:
"Efter at have været en tur omkring stedets hjemmeside var jeg en anelse skeptisk før vores besøg. Dels på grund af navnet bistro, der p.t. er en meget tyndslidt betegnelse, som vækker associationer i retning af boeuf bearnaise og fransk brasseriekøkken."
Disse ord har nemlig desværre også gjort mig en anelse skeptisk. Ikke overfor restauranten, men overfor anmeldelsen.
Så med en let omskrivning af ovennævnte, vil jeg med Søren Franks løgnebefængte anmeldelse af Jasmin in mente skrive følgende: Efter at have en tur omkring Søren Franks sidste anmeldelse var jeg en anelse skeptisk før læsningen. Dels på grund af navnet Frank, der p.t. er en meget tyndslidt betegnelse, som vækker associationer i retning af løgn, fordrejelser, overdrivelser, perfiditeter, manglende korrekturlæsning og/eller tastaturbetjening, hovmod, skægpest (nej, ok, den var for sjov)(men det var det andet ikke...) og dels fordi jeg er blevet generelt skeptisk overfor hvad Berlingske bringer af stof. Er der redigeret i det? Er der fjernet sætninger som i Jasmin-anmeldelsen? Er de 5 stjerner "kun for sjov" ligesom den ene stjerne til Jasmin var det?
Jeg må sige som Karius og Baktus i slutningen af historien hvor tandbørsten har været der:
"Åh, hvordan skal det dog gå....."
Kære Lisbeth, du kan jo godt se at det her er uholdbart i længden...? Med iøvrigt venlig og konstruktiv sommerhilsen,
Niels N.

 

Siger der lige igen...

 

Læs brugernes oplevelser og se bort fra anmeldelsen

Det glæder mig, at Janus Madsen fortæller om egen oplevelse med restauranten, for trods de mange stjerner, er det en syrlig omgang at læse Søren Franks anmeldelse.

SØREN FRANK kan ikke lide:

- ordet Bistro
- restaurantens hjemmeside

SØREN FRANK
- bliver skeptisk over lave priser

SØREN FRANK
- kan igen ikke lide ordet bistro

SØREN FRANK
- har en trænet gane (siger han selv)

SØREN FRANK
- kan utroligt godt lide at henvise til Noma - helst i hvert afsnit

SØREN FRANK
- vil stadig gerne have ordet bistro ud af restaurantens navn

En fuldstændig ligegyldig gang pladder, der handler mere om Søren Frank og hvad han spiste, end det er en sober anmeldelse af en restaurant.

Man får ingen fornemmelse for restauranten overhovedet, men blot en opremsning af mad og en masse fyld om SØREN FRANK, der har en stor forkærlighed for Noma (who cares?).

Janus Madsen lyder mere troværdig og der får man en personlig anmeldelse og tænker umiddelbart: fedt, lækker restaurant, super beliggenhed, suveræn mad og tilmed til priser, hvor de fleste af os almindelige dødelige kan være med.

 

Synd for stedet at Søren Frank var på besøg

- alt hvad der står i anmeldelsen er ikke til at stole på uanset om det er rigtigt eller forkert. Manden er fuld af løgn.
Det rigtigt triste er at min første tanke var; hvad kostede den anmeldelse? Måske restauranter skulle bede Søren Frank om ikke at komme på besøg.

 

Dejligt sted, dårlig anmelder

Selvom Søren Frank næsten når Jonna Dwingerske proportioner, hvor stjerner deles ud efter personlige (typisk fordomsfulde og snobbede) præferencer. Så synes jeg ikke det skal gå ud over restauranten.
Det er et dejligt sted som er vitterligt ufattelig billigt. Du betaler gourmet til en brøkdel af prisen - og så ligger det fantastisk, selvom Ålsgårde for de fleste ligger et stykke væk.
Servicen er dejlig behagelig, opmærksom uden at være påtrængende.

Kan virkelig anbefale stedet.

 

Spændede og indbydende overskrift,

Men jeg stoppede med at læse anmeldelsen da jeg så hvem forfatteren var. Den mand har ingen troværdighed.

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester