Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/02/14

LêLê

LêLê

Vesterbrogade 40
1620 København V

Åbningstider

Man-tors 17.00-22.00,
fre-lør 17.00-22.30,
søn - lukket

Kontakt

33313125
 

Måltider

Middag

Køkkentype

Vietnamesisk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Man kan ikke sige vietnamesisk i København uden af sige LêLê.

Byens største vietnamesiske restaurant hedder LêLê og har til huse i kæmpemæssige lokaler lige på hjørnet af Vesterbrogade og passagen op mod Det Ny Teater. Med hele 4,7 meter til loftet og plads til 160 spisende gæster, er der tale om et spisested af næsten industrielle dimensioner, men alligevel har indehaverne formået gøre rummet både hyggeligt, personligt og cool.

Der er således varme farver på væggene, gamle glødende standerlamper mellem bordene og forskellige, simple træstole, der understreger det uformelle koncept. Køkkenet opererer i niveauet over gadekøkken, og resultatet kan bedst beskrives som raffineret, vietnamesisk brasseriemad.

Maden hos LêLê er enkel og indeholder samtidig en masse smagsnuancer. Uanset om man er til sødt, salt, surt, stærkt, sprødt eller blødt, er der rigeligt med smagfulde retter at vælge imellem eller sammensætte: Supper, fisk, fjerkræ, kød og forårsruller i stegt eller frisk udgave. Sidstnævnte lærte netop LêLê københavnerne at elske for alvor.

Tilknyttet restauranten er LêLê Tiger Bar, der fungerer som både pre-dinner-bar og som cocktailbar. Cocktailkortet byder på et bredt udvalg af cocktails, baseret på egne opskrifter, hjemmelavede sirupper og bitters, friskpressede juicer samt spiritus og ingredienser af høj kvalitet.

LêLê åbnede tilbage i 2003, men flyttede i 2006 til de nuværende, imponerende lokaler med kig til det store køkken. I sin levetid har restauranten cementeret sig som et levende, pulserende sted, hvor det autentiske, vietnamesiske køkken svinger i takt med moderne, internationale tendenser.

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at LêLê har været primus motor i den udvikling, der op gennem nullerne for alvor satte fokus på det panasiatiske køkkens glæder med fokus på både velsmag og sundhed. Gennem årene har succesen da også bredt sig, og foretagendet består i dag også af en LêLê Street Kitchen og Take Away, der både har til huse i stueetagen af Hotel Alexandra ved Rådhuspladsen, Østerbrogade, samt i den oprindelige restaurant overfor Vesterbro Torv, hvorfra der også tilbydes catering.

Det er dog den store hovedrestaurant på Vesterbrogade, der forbliver koncernens bankende hjerte. Herfra kommer al inspiration og kulinarisk udvikling, og nye, underfundige retter bliver løbende skabt af chefkok Vincent Chaisy, der har erfaring fra blandt andet Michelin-restauranter.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Larm!

At kalde Lele for hyggeligt og personligt er muligvis et spørgsmål om smag. Bordene er så små og står så tæt, at det er umuligt at føre en bare almindelig privat samtale under måltidet. Det kan så på den anden side alligevel ikke lade sig gøre, for støjen i restauranten er helt ekstrem. Et øjebliks fred på toilettet gav ro til ørerne - men også et indtryk af toiletforhold, som ikke er særligt indbydende. Flere af dem er snavsede med vådt papir her og der, og så er toiletområdet til både mænd og kvinder. Også dette er jo en smagssag.
Maden var sådan set OK, men ikke mere end det; det bar præg af at være masseproduceret. Til gengæld er den dyr. En lille detalje iøvrigt var, at jeg bestilte almindeligt vand til maden. Det kunne tilsyneladende kun serveres i et glas, hvorfor jeg flere gange måtte bede om at få glasset fyldt op. Det ville have været fint med en kande på bordet.
Alt i alt er konklusionen, at nu er det prøvet - men det er ikke et sted, jeg behøver at besøge igen.

 

For dyrt

Maden okay uden at være fantastisk, super betjening men aaaaalt for dyrt (180 for gris og ris).

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester