Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/02/17

Legendariske Montmartre har jazzet deres restaurant op i de høje toner

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: Torben Christensen Foto: Torben Christensen
  12  
Der er nye jazz-boller på musiksuppen i Store Regnegade.

Fra 1959 til midten af 70'erne spillede Montmartre en væsentlig rolle i den internationale jazzverden.

Faktisk var det lille intime spillested i Store Regnegade et af verdens jazz-navlepunkter og tiltrak de helt store superstjerner som Dextor Gordon, Ben Webster og Stan Getz - sidstnævnte boede en årrække i Lyngby, så han optrådte i lange perioder dagligt herinde. Dengang tiltrak jazz fuldkommen fulde huse, og mad, drikke og jazz gik op i en højere enhed.

Et lille kuriosum - den senere så kendte Daloon-forårsrulle blev opfundet herinde, som en del af noget af det første mad, Montmartre serverede.

Siden gik spillestedet så grueligt meget igennem og flyttede endda også en overgang til Nørregade.

Læs også: Guide: Her spiser du godt i Københavns Lufthavn

I maj 2010 genåbnede stedet på den originale adresse i Store Regnegade. Montmartre har siden da endnu engang etableret sig som en vigtig del af den københavnske jazzscene, og selvom det ikke er nostalgi, der driver stedet fremad i dag, omtales det rutinemæssigt i de mest ærbødige toner af de besøgende musikere, lige meget hvilken ende af verden de kommer fra.

Både internationale og lokale jazzstjerner flokkes om stedet og medvirker sammen med et dedikeret publikum og engagerede frivillige til at skabe en helt særlig, intim stemning om selv de største koncerter.

Montmartre drives i dag non-profit og overlever ved hjælp af venlige donationer, sponsorer og andre gavmilde sjæle, der alle har hjerte og en aktie i det sagnomspundne sted.

Foto: PR

I starten af 2017 rykkede den kendte restauratør Rasmus Bo Bojesen ind i Montmartre, og med sig havde han et madkoncept, der kan hive gæster ind, også når der ikke nødvendigvis er jazzkoncert foran det ikoniske røde bagtæppe.

Indretningen er åbnet mere op, her er blevet lidt lysere, men ellers er alt ved det gamle - and all that jazz.

Bojesen har sat »nordisk soul food« på menuen – og med det menes grønne deleretter lavet af sæsonens lokale og økologiske råvarer. Ikke så meget lirum larum, her er enkle gode råvarer behandlet med respekt, så de yder maksimal smag og tekstur.

Læs også: Guide: 10 lækre cocktailbarer i København

Restauranten er åben til frokost, middag og før koncerter, og der er mulighed for at bestille a la carte eller gå om bord i husets signaturmenu, Fuld Jazz (375 kr. for 5-6 deleretter og dessert), hvor køkkenet sender en lind strøm af deleretter ud til bordet.

Den fås også til frokost, hvor den består af tre deleretter til 195 kr. pr. person.

Foto: PR

I weekenderne er her altid koncerter, og maden spises inden kunstnerne går på scenen.

Ud over koncerttid drejer grammofonen lystigt med jazz fra husets store vinylsamling, og her er også tit besøg af konservatorie-elever i hverdagene, der giver prøver på deres talenter. Om eftermiddagen står den på husets signaturkager éclairs – friskbagte vandbakkelser med et udvalg af cremer og ganaches.

Køkkenchefen hedder Lui Hovgaard og har tidligere været hos Michelin-restauranten Grønbech & Churchill og Bojesens restaurant.

Hvad: Jazzhus Montmartre
Hvor: Store Regnegade 19A, Kbh K

AOK Tjenester