Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/06/14

Legendarisk restaurant udvider til dobbelt størrelse

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Smørrebrødsklassiker går dobbelt op i kapacitet.

Smørrebrødsrestauranten Schønnemann har et problem. Man kunne kalde det et luksusproblem.

"Vi har jo heldigvis den store udfordring, at man jo nærmest ikke kan få bord hernede. I normale hverdage skal man bestille i hvert fald en uge i forvejen, lørdage fem uger i forvejen, og hvis det er jul, så skal man bestille et år i forvejen. Og det er jo rigtig dejligt, men vi er så kede af at afvise så mange. Vi vil jo gerne vise dem, hvad dansk smørrebrød er," fortæller Søren Puggaard, som ejer Schønnemanns sammen med sin partner John.

Frokostrestauranten Schønnemann er så uendeligt dansk, at de kunne være skrevet ind i Grundloven. Den her været drevet siden 1877, her er sand på gulvet, snaps i de trekantede glas (110 valgmuligheder), øl i glassene og musselmalet under maden.

Den opskrift har storhittet så meget, at det altså godt kan være mere end almindelig svært at få en af de 48 pladser dernede.

Så nu sker der noget i den ikoniske bygning.

"Vi har længe gerne ville kunne servere for flere, og også fået mange tilbud om at åbne i større lokaler andre steder, men vi vil gerne bestemme selv, så vi er blevet her. Og heldigvis for det, for tandlægen inde ved siden af er flyttet, og det betyder, at nabolokalet er blevet ledigt."

Sommeråbent
Håndværkerne er i gang i det nye lokale og bryder igennem muren, når Schønnemanns lukker ned i sommerferien d. 14. juli. Når de så åbner op igen tirsdag d. 5. august, er der plads til 96 gæster.

"Vi udvidet selvfølgelig for vores egen skyld, men både personale og gæster får også bedre rammer. Det er sidste sommer, vi holder lukket i sommerferien. I fremtiden vil vi have åbent hele året. For det er jo synd for turisterne, når de kommer til København, at alle smørrebrødsrestauranter har lukket," forklarer han.