Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/04/08

L'Education Nationale

L'Education Nationale

Larsbjørnsstræde 12
1454 København K

Åbningstider

Køkkenet er åbent man-lør 11.30-24.00, søn 16.30-22.00
Køkkenet lukker kl. 22.00 alle dage.

Kontakt

33 91 53 60
 

Diverse

AOK anbefaler

Atmosfære

Bistro/brasserie

Køkkentype

Fransk

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • L'education Naltional 2006 gæster ved bord med ternet dug Foto: Else BjørnL'education Naltional 2006 gæster ved bord med ternet dug Foto: Else Bjørn
Stemningen er som på den lokale bistro i Paris, og maden så autentisk, at franskmænd bosiddende i Danmark er blandt stamgæsterne.
Stemningen på L'Education Nationale er som på det lokale stamsted i Paris, også selv om du ikke har været der før. Ikke nogen fancy møbler og andet moderne gods, men rødpolstrede træbænke og små borde.

Man sidder tæt her på byens mest klassiske, franske bistro, men det passer fint til beliggenheden i Pisserenden og det folkelige, franske køkken, hvor muslinger og kalvefrikassé med forårsgrøntsager bliver serveret rygende varme i slidte, orange Le Creuset-kasseroller og i portioner så rigelige. De franske tjenere er travle men søde, og du får et virkelig godt og solidt fransk måltid til er fair pris.

Den autentiske parisiske bistro-stemning går igen på kortet, hvor den solide kogekunst er så fransk, at franskmænd bosiddende i Danmark også kommer her. Specialiteterne hentes i Frankrig og til frokost kan du få klassikere som croque monsieur, omeletter og moules marinieres, suppe, quiche og salat.

Om aftenen kan du vælge en, to, tre eller fire retter eller nappe dagens entrecote med frites. Vinkortet er, ikke overraskende, udelukkende fransk og kommer godt rundt i det galliske med besøg i både Loire, Rhone, Bordeaux og Bourgogne.

I 2003 overtog Nanna Gårdbo Jensen restauranten og hendes franske kompagnon, som hedder Eric Vincent og er fra Bretagne, er køkkenchef.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Det behøver ikke at være dårligt fordi det er billigt, men...

...det var det.

Selvom 328 kr. er billigt for tre retter, så kan man med de rette, ydmyge råvarer sagtens lave noget velsmagende - det var bare ikke lykkedes her.

Kom der en mandag aften, hvor der var over halvt fyldt. Betjeningen var en ung kvinde med charmerende fransk accent, som gjorde en udmærket indsats.

Forret 1: Kalvenyrer i sherry-sauce; saucen var god, ikke udtalt sherry-smag, men fin nok. Nyrerne var kun lige svitset, og derfor helt røde indeni, hvilket havde været OK, hvis de ikke samtidig var så bruskede og senede.
Forret 2: Honningristede mini-kyllingelår, som var saftige, men ikke videre smagfulde og en indbagt snegl, som var en ubestemmelig grå-brunlig klat i en smagsløs kæmpefalafel. Sneglen var vist fisket lige op af et glas.

Hovedret 1: Bøf af oksefilet med peberskorpe. Bøffen var rød som ønsket og okay mør og var drysset med en masse peber, men smagte ellers ikke af meget. Dertil blancheret julesalat og en oste/kartoffelpure, som helt klart var kartoffelmospulver med Arlas gratineringsost...
Hovedret 2: En kasserolle med linser og svineskank i tern. Voldsomt smagsløst, den smule kød kød der var, var mørt, men det er helt uacceptabelt at fiske en kæmpe uformelig, hvid klump op ad gryden, som nærmest mindede om et henkogt babyhoved. Det var virkelig vammelt og sjusket, at kokken ikke havde fjernet det. Tjeneren bemærkede bare, at "det jo var skank" og foretog derefter et hastigt tilbagetog.

Dessert 1: En indbagt butterdejstærte med pære, marcipan og fransk pærebrændevin. Fed industributterdej - men der var da tydeligvis tilsat noget sød alkohol.
Dessert 2: Creme brulee, som var køleskabskold, så det var længe siden gasbrænderen havde været brugt. Men den smagte okay - ideén går jo bare væk, når der ikke er kontrasten mellem den kolde creme og det lune, karamelliserede låg.

De pæne anmeldelser fra 2006/7 holder tydeligvis ikke længere.
To stjerner, fordi bøffen var mør og stegt som ønsket og for en okay betjening.
Men kommer her ikke igen.

 

Det behøver ikke at være dårligt fordi det er billigt, men...

...det var det.

Selvom 328 kr. er billigt for tre retter, så kan man med de rette, ydmyge råvarer sagtens lave noget velsmagende - det var bare ikke lykkedes her.

Kom der en mandag aften, hvor der var over halvt fyldt. Betjeningen var en ung kvinde med charmerende fransk accent, som gjorde en udmærket indsats.

Forret 1: Kalvenyrer i sherry-sauce; saucen var god, ikke udtalt sherry-smag, men fin nok. Nyrerne var kun lige svitset, og derfor helt røde indeni, hvilket havde været OK, hvis de ikke samtidig var så bruskede og senede.
Forret 2: Honningristede mini-kyllingelår, som var saftige, men ikke videre smagfulde og en indbagt snegl, som var en ubestemmelig grå-brunlig klat i en smagsløs kæmpefalafel. Sneglen var vist fisket lige op af et glas.

Hovedret 1: Bøf af oksefilet med peberskorpe. Bøffen var rød som ønsket og okay mør og var drysset med en masse peber, men smagte ellers ikke af meget. Dertil blancheret julesalat og en oste/kartoffelpure, som helt klart var kartoffelmospulver med Arlas gratineringsost...
Hovedret 2: En kasserolle med linser og svineskank i tern. Voldsomt smagsløst, den smule kød kød der var, var mørt, men det er helt uacceptabelt at fiske en kæmpe uformelig, hvid klump op ad gryden, som nærmest mindede om et henkogt babyhoved. Det var virkelig vammelt og sjusket, at kokken ikke havde fjernet det. Tjeneren bemærkede bare, at "det jo var skank" og foretog derefter et hastigt tilbagetog.

Dessert 1: En indbagt butterdejstærte med pære, marcipan og fransk pærebrændevin. Fed, industributterdej - men der var da tydeligvis tilsat noget sød alkohol.
Dessert 2: Creme brulee, som var køleskabskold, så det var længe siden gasbrænderen havde været brugt. Men den smagte okay - ideén går jo bare væk, når der ikke er kontrasten mellem den kolde creme og det lune, karamelliserede låg.

De pæne anmeldelser fra 2006/7 holder tydeligvis ikke længere.
To stjerner, fordi bøffen var mør og stegt som ønsket og for en okay betjening.
Men kommer her ikke igen.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester