Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/12/13

Le Sommelier

Le Sommelier

Bredgade 63-65
1260 København K

Åbningstider

Man-tor 12.00-14.00 og 18.00-22.00, fre 12.00-14.00 og 18.00-23.00, lør 18.00-23.00, søn 18.00-22.00. Frokostlukket i sommerferien til og med 15. august 2010.

Kontakt

33 11 45 15
 

Diverse

AOK anbefaler

Atmosfære

Bistro/brasserie

Klassikere

Romantisk

Køkkentype

Fransk

Fransk/dansk

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
Velsmag går aldrig af mode.

Siden slutningen af 1990'erne har Le Sommelier fungeret som gastronomisk fyrtårn i den forblæste og mennesketomme ende af Bredgade mod Kastellet og Esplanaden. Her regerer den lidenskabelige og folkekære køkkenchef Francis Cardenau over gryderne, og mange vil måske kende ham fra tv-programmet "Cecilie og Madklubben" på TV2. Inden han kom til Le Sommelier var Francis spydspids på den hedengangne Michelin-restaurant Kommandanten, der i midten af halvfemserne (som det første spisested i Danmark) opnåede hele 2 af de eftertragtede stjerner i den røde dæk-guide.

Men som historien sidenhen flere gange har vist, kan Michelin-ræset hurtigt komme til at overskygge det, det hele handler om; maden. Derfor fandt Francis sin rette hylde på vinguruerne Jesper Boelskifte og Erik Gemals relativt nyåbnede brasserie. Her kunne han og resten af teamet nemlig hellige sig den gedigne velsmag, han fik med sig gennem en gastronomisk opvækst i det sydfranske, uden at skulle bekymre sig om det nu også var "smart" nok. Den samme kærlighed til maden stråler stadig fra tallerkenerne, der finder vej fra den lille køkkenklap under de ikoniske messinggryder. Her er tale om fuldgod, klassisk mandemad, der på finurlig vis kan forføre gourmander af begge køn.

Menuen følger årets gang slavisk, og mange madnørder stiller deres gastronomiske ur efter, hvornår den årligt tilbagevendende Cassoulet byder vinteren velkommen med et sammensurium af kød, pølser, fjerkræ, foie gras og bønner serveret på bedste bondemanér i en lille ler-cocotte. På samme vis frister udskæringer af pattegris, lammebov og okseskank ofte i det overskuelige menu-kort, der desuden byder på en håndfuld klassiske fiskeretter med uventede "Le Sommelier-twists". Tænk f.eks. råstegt hummer tilsat udblødte oksehaler og kraftig urtekompot. Forretssektionen domineres af klassiske evergreens som chévre-chaud, moules marinières og østers.

Mange dråber små

Le Sommelier tilbyder også hele menuer til de, der bare ikke KAN vælge. Til frokost koster 2 retter sammensat af general Cardenau 295 kr. mens 3-retters aftenmenuen står i 415 kr. Til jul ryddes disse af vejen til fordel for en særlig julemenu på op til 5 retter. Fælles for alle menuer er dog, at de kan fås med en tilhørende vinmenu, og man kan da heller ikke beskrive Le Sommelier uden at sætte fokus på netop det, restauranten er opkaldt efter; de dygtige vintjenere.

Gennem tiden har en god portion af landets bedste sommelierer således trådt deres læringssko på adressen i Bredgade, der emmer af passion for vin i alle afskygninger. Der er altid ca. 20 forskellige af slagsen at få på glas, så uanset om du bare skal have en lille tår eller vil sammensætte din egen vinmenu, er der rige muligheder for at prøve noget nyt eller klassisk. Le Sommelier har tidligere modtaget Wine Spectators prestigefulde "Best Award of Excellence" for sit imponerende vinkort, der snarere minder om en bog. Man forstår først omfanget af stedets umådelige vinkærlighed, når man ser den fuldt pakkede vinkælder komplet med støv, lysekroner og duften af ubrudte trækasser. Hvis du pænt spørger tjeneren om en lille rundvisning, plejer det at kunne lade sig gøre.

Selve lokalerne er holdt i en afdæmpet cremefarve med farvestrålende, frankofil plakatkunst fra det 20. århundrede på væggene. Et udvalg af separate selskabslokaler giver mulighed for at afholde større middage uden at blive forstyrret, mens den store bar i ved indgangen er centrum for indkommende gæster. Ud over Le Sommelier driver Copenhagen Concepts også fusionsjapaneren Umami og bøfpaladset MASH.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Nydelig restaurant, kan helt sikkert anbefales.

Bliver forelsket på ny hver gang jeg nyder en 3 retter's med vin herinde.
Det der gør denne restaurant sublim er:
1: Personalet
2: Den samlede stemning som både personalet og indretningen giver.
3: Vinen til maden er altid en vinder.

Kan anbefale dette til kærestepar der trænger til romantisk middag, forretningsmiddag o.l.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester