Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/11/13

Le Pavé

  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk

Le Pavé har haft til huse samme sted på evigt populære Gråbrødretorv i over 20 år, og navnet er endda en kærlighedserklæring til den charmerende og ujævne brostensbelægning på pladsen. Selve restauranten blev dog en del mindre i 2011, da indehaverne lancerede middagskonceptet Wining & Dining med fast menu og vin ad libitum i den ene halvdel af lokalerne.Men forkærligheden for det klassiske, franske køkken er forblevet intakt i nr. 14.

Du kan derfor snildt tage din frankofile sult med på Le Pavé og stille den med evergreens som bouillabaise (125 kr.), hvidløgsgratinerede snegle (88 kr.) og Tournedos Rossini med foie gras og Madeira-suace (245 kr.) Ikke mindst skulle husets pralinée-chokoladekage (78 kr.) være så populær, at man har været nødt til at bringe den tilbage, hver eneste gang et exit fra menukortet er blevet forsøgt. Udover det traditionsrige à la carte kort byder Le Pavé tillige på en 3-retters menu, der skifter hver måned (325 kr.)

Når nu gastronomien er så gennemtrængende, landlig fransk, kunne man med god grund forvente, at en ligeså fransk ejer stod bag. Men han er faktisk græsk og hedder Antonios - et levende bevis på, at man ikke behøver være født à la France for at have landets kulinariske hjerteblod i årene. Antonios tilbragte flere år af sin ungdom i Paris, og man må da også give manden, at netop Gråbrødretorv er et af de få steder i København, der til forveksling kunne minde om en af den franske hovedstads smukke pladser.

Antonios styrer selv slagets gang på gulvet i selskab med sønnen Dimitri, der er uddannet sommelier fra den prestigefulde hotel- og restaurantskole i Lausanne. Vinkortet er derfor fuldt ud opdateret med både klassiske og mere moderne flasker i et prisleje, hvor alle kan være med. Ser man bort fra maden og vinen, er far og søn efter eget udsagn i særdeleshed stolte over de mange stamgæster, der hyppigt aflægger restauranten et besøg. Det skal være ukompliceret, lækkert og afslappet at nyde en frokost eller middag på Le Pavé, og netop denne fokus på en gedigen og stemningsfuld spiseoplevelse ser de to som nøglen til stedets succes.

Restauranten befinder sig i kælderplan med høje, sprossede vinduer ud mod torvets leben. Selvom interiøret ikke er byens mest moderne, er hyggefaktoren ubenægtelig. Med brændte okker-toner, kernelæder-sofaer, og fuld opdækning på bordene er Le Pavé uden tvivl et af de bedste sats på en kvalitetsoplevelse i det voldsomt restaurant-spækkede område, hvor såkaldte "turistfælder" desværre dominerer.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.