Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/07/16

Langelinie Pavillonen

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Langelinie Pavillonen er en af Københavns mest ikoniske bygninger og landskendt for både sin udsigt og arkitektur.

Den har ført en lidt omtumlet tilværelse de sidste par år - den gode gamle Langelinie Pavillion.

Men i 2015 fik den nye ejere, som lader til at føre den tilbage til klassiske dyder.

Hele sommeren 2016 lang er der orangevin, flæskesvær, smørrebrød og bland selv a la carte på menuen i Langelinie Pavillonens sommerrestaurant, der har åbent til frokost og aften. Her er både udekøkken, bar og mad på den terrasse, der har en af byens bedste udsigter over havnen og Den Lille Havfrue og Kastellet bag sig.

Den fredede Langelinie Pavillon er med sin kubiske form og enkle komposition et arkitektonisk mesterværk, tænkt ind i omgivelserne på Kastellet med linjer, der flugter med horisonten og vinduer, der giver luft, lys og udsyn. Arkitekter og designere som Poul Henningsen, Børge Mogensen og Verner Panton har arbejdet med bygningen helt ned i udsmykningsdetaljer, en tradition, som i dag bliver videreført i samarbejde med møbelfirmaet &tradition, der står for indretning og interiør.

Se billederne: Sådan så Langelinie ud i gamle dage

En ekspedition til Langelinie Pavillionens restaurant kan sagtens undskyldes med interesse for de berømte danske designere. Indretningen i Langelinie Pavillionen oser af Danish Design, med PH's kæmpekogler i loftet og Arne Jacobsens stole i lyse og venlige lokaler. En anden god undskyldning er den udsøgte udsigt over havneindløbet.

Frokostkortet står på smørrebrød med kant og klasse med inspiration fra sæsonens råvarer. Aftenkortet er mix&match mellem forskellige grønne vegetarretter, nye danske kartofler og kød, fisk, fugl eller skalddyr.

Foto: PR

Blandt gæsterne på Langelinie er udover glade gourmeter også turister, der efter visit hos Den lille Havfrue -nabo vil nyde en kop kaffe på terrassen med udsigt over Middelgrunden. Men også selskaber i alle størrelser og folk med og uden børn. Lokalet er stort nok til at rumme alle typer.

Førhen var det altid her, at gæstende statsoverhoveder gjorde gengæld, når de aftenen inden var blevet officielt modtaget med middag hos enten dronningen eller statsministeren. Og Langelinie Pavillionen har stadig en klassisk og international aura over sig, med højt til loftet, designmøbler og ægte oregon pine-træ på væggene.

Den eksklusive Panton Lounge øverst, som er indrettet med møbler, lamper og stoffer med geometriske mønstre af den danske pop-art inspirerede designer Verner Panton, kan lejes til arrangementer.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.