Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/10/11

La Pétanque

La Pétanque

Rømersgade 9
1362 København K

Åbningstider

Tir-søn 11.30-22

Kontakt

64 65 82 23
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Fransk

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

 

 

 

  • La Paysanne-crêpe til 80 kroner på La Pétanque i oktober 2011. Foto: Else BjørnLa Paysanne-crêpe til 80 kroner på La Pétanque i oktober 2011. Foto: Else Bjørn
Tæt på Torvehallerne i Rømersgade er åbent en frankofil kælder-restaurant med pandekager og loppefund som speciale.

Tæt på Torvehallerne i en kælder i Rømersgade, ligger en frankofil restaurant, der udover gængse bistro-retter har masser af crêpes, som pandekager hedder på fransk, på menuen. Både de søde med sukker og hvedemel, og de salte madpandekager af boghvedemel med fyld. Priserne er cirka de samme som hos La Galette, som i over 10 år har serveret boghvedepandekager som i Bretagne i Larsbjørnsstræde, men La Pétanques madpandekager er blødere og fyldet minder lidt om en sammenkogt ret eller topping på en pizza.

Indretningen er ærkefransk og nostalgisk med shabby-chic’e genbrugsmøbler, loppefund og gamle reklamer. Og selvfølgelig det pétanque-spil, som har lagt navn til restauranten.

Restauranten består af tre mindre lokaler, så du kan altid finde en krog at sidde i, og den dag AOK var forbi, var gæsterne en blanding af noget, som lignede eksil-franskmænd, kærestepar og børnefamilier.

La Pétanque åbnede i 2011, hvor den russiske restaurant Izbushka engang lå.

Læs mere
Torvehallerne - byens nye spisekammer

Også i Rømersgade
Haché Gourmet Burger
Cafe & Ølhalle 1892

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Autentisk, hyggeligt, smagfuldt, billigt,

Har nu spist hernede 2 gange på en uge efter at have fundet denne lille perle af en restaurant. Lige om hjørnet fra nørre farimagsgade. Det et svært at vælge hvilken pandekage at gå efter men har prøvet både la catalane(chefens fav) med æg, stærk pølse, bluecheese og valnødder (glimrende!)også La petanque med skinke æg champignon og noget andet. Deres pandekager er fantastiske! De er sprøde og bliver serveret med lidt salat. Og så er de endda billige fra 50-60 til 100kr pr pandekage. Hvis man er meget sulten kan man godt klemme 2 ned ellers er lidt brød og en madpandekage rigeligt , priserne er stadig meget lavere end hvad der ellers er i nærheden (ift kvaliteten). De har også søde crepes med is ,saltet smør, kastanjecreme, flamberede med flødeskum, mange varianter. Stemningen derinde er god. Der er flere fransktalende både kunder og personale men alle taler dansk g betjeningen er varm og venlig fra de søde piger på gulvet:

Vi var 2 store drenge og fik 2 madpandekager og une salade lyonnaise med pocheret æg, bacon croutoner og lidt grønt, 307kr ialt og vi gik mætte hjem. Iskold vand serveret, gratis. Vin koster 2-300 for en fin flaske.

Hvis de skal bedømmes på hvad de sælger , stemning og value for money , får de 6 stjerner herfra. Bravo til dem og nu har jeg fundet mit nye sted at slæbe venner, familie og dates hen.

 

Dejlig oplevelse

Efter anbefaling fra en kammerat valgte min kæreste og jeg at besøge La Petanque.

Vi ringede en sen tirsdag eftermiddag og spurgte efter et bord til 2 kl. 20, telefonen blev hurtigt taget og tjeneren var hjælpsom og havde et smittende godt humør. Bordet blev reserveret og mundvandet begyndte langsomt at løbe.

Selv klokken 20 en tirsdag aften var restauranten fyldt, og en god stemning summede i lokalerne. Vi blev sat ned ved et bord, og tjeneren kom kort tid efter og tog imod bestilling af drikkevarer.

Restauranten har en del forskellige vine på menuen, og faktisk var jeg imponeret over udvalget af vine på glas. Der var en 2-3 hvide, 1 rose og 3-4 røde.
Vi tog hver et glas rosé, og en flaske vand - da vi skulle køre hjem.

Da det var første gang vi besøgte stedet var det lidt svært at finde rundt i det udmærkede udvalg af "hovedretter" (boghvedepandekager med fyld) - vi spurgte tjeneren til råds og hun anbefalede personligt to varianter hun var vild med. Sød og venlig, dejlig oplevelse.
En af anbefalingerne var blandt andet pandekagen med laks, men eftersom den havde stået på laks hjemme i køkkenet dagen forinden, valgte vi at prøve et par andre udgaver - og vi blev ikke skuffet!!

Vi fik serveret to lækre og smagfyldte hovedretter med lidt salat på toppen. Smagen var god, kvaliteten i top.

Til dessert fik vi ligeledes en pandekage, nu den søde slags - og igen blev vi ikke skuffede. Bløde midte, sprøde kanter og smagfuldt fyld gjorde det til en fantastisk oplevelse. Pandekagen med økologisk æblemos som min kæreste fik var fabelagtig.

Grunden til at La Petanque ikke opnår max stjerner er at vi sad meget tæt i den intime restaurant. Bordet vi sad ved var ca. 10-15 cm fra bordet ved siden af, så det var svært at have en personlig samtale uden at personerne ved siden af kunne høre alt.
Ydermere var isen på min pandekage ret hård og krystalliseret, det var mit indtryk at man på forhånd havde dosseret en kugle is i den lille skål og så frosset den ned med skålen - ikke optimalt. Jeg havde håbet på en cremet flødeis, men fik en hård nærmest sodavands-is-agtig konsistens.

Udover dette må jeg fremhæve den dejlige service som begge vores tjenere leverede, både herren med lidt accent og den søde pige gjorde det fantastisk, og var med til at sætte prikken over i'et på en alt i alt gennemført og god aften.

Hvis du søger et no-nonsence simpelt lækkert måltid til fornuftige penge er La Pentanque lige noget for dig. De prøver ikke at udgive sig for at være noget de ikke er - det er reelt og ærligt - og det sætter jeg pris på.

Tak for en god oplevelse.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester