Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/02/12

La Baguette

Når man taler om godt brød i Charlottenlund, kommer La Baguette på flere af de lokales læber. Her bliver bagt brød flere gange om dagen i deres stenovn, som står ude i forretningen og sender en liflig duft ud i lokalet.

...

»Det kan folk godt lide – alene det show med at vi putter brød ind i ovnen og tager det dampende ud igen,« fortæller Tommy Stenbjerg Larsen, der har haft forretningen siden oktober 2011.

Før da havde han Bagergården i Lyngby, som blev købt op af et ejendomsselskab, hvorfor Tommy måtte kigge sig om efter en ny forretning.

Og her i Charlottenlund er han glad for at være – blandt andet fordi den tidligere bagermester har arbejdet en forretning op, med et rigtigt godt ry.

»Jeg har ført mange af den tidligere ejers opskrifter videre – blandt andet wienerbrødet, som er lavet på smør i stedet for margarine – og det kan altså smages!

Derudover laver vi brød af kvalitetsråvarer uden tilsætningsstoffer eller konserveringsmidler, og jeg er helt overbevist om, at vores kunder kan lide brødet – kig bare på min forretning i weekenden. Her er tætpakket med mennesker! Derudover gør vi det meget i tærter inden for konditori.

Vi har ikke små kager, men laver rigtig mange tærter, der alle sammen koster 87 kroner. En af favoritterne er La Baguette-tærten med fransk chokolade, der er smeltet, og med masser af smør i – og den er altså meget tung i det!

Så har vi desuden en Prinsessetærte med chokolade- og hindbærmousse, der er lagt i en ring oven på en chokoladebund, som også er meget populær,« fortæller Tommy Stenbjerg Larsen, der holder meget af sit fag.

Læs også AOKs filmguide: Mere fransk om mandagen

»Min far var mestersvend i Skovlunde, og jeg var ind imellem med ham på arbejdet om natten, da jeg var dreng. Det syntes jeg virkelig var sjovt og kom så selv i lære.

I starten var det hårdt at stå op om natten, men det har jeg fuldstændigt vænnet mig til i dag. Vækkeuret ringer i al fald kun en gang. Den bedste søvn for mig er middagssøvnen!

Jeg knækker min søvn af to omgange – ved middagstid sover jeg fra 12 til 15.30, og så går jeg i seng ved halv ti-tiden for at stå op igen 0.45 og bager fra 01.30 til klokken 10.00 om formiddagen,« fortæller han. Og heldigvis holder kunderne af hans resultater.

Rugbrødet er deres absoluttebedstsælgere, som alle sammen bliver lavet på gammeldags surdej – og her sælges mest af et græskarrugbrød, som de hver dag langer hen ved 200 styks af henover disken.

Læs også guiden: De 5 lune forretninger

Brugeromtale
Oprettet af: Michael 20. maj 2013
 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.