Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/10/11

Kung Fu II: Japansk fusion på Nørrebro

  • Foto: Andreas Beck
Man får noget for pengene på Kung Fu II i Ravnsborggade, skriver Søren Frank efter sig besøg på Nørrebro.

Kro, pub, bodega eller bistro? Under alle omstændigheder er den japanske izakaya er et afslappet sted, hvor der serveres øl og sake og der er altid mulighed for at få noget tørt til.

Kung Fu II, som er en filial af Izakaya Kung Fu på Vesterbro, er delt i to: På hjørnet af Ravnsborggade og Ravnsborg Tværgade ligger restauranten og ved siden af i et separat lokale finder man baren.

Eftersom der er flere seatings hver aften på Kung Fu og vi havde fået en af de sene, lagde vi ud i den hyggelige bar (som i øvrigt også har madservering ved høje langborde) med et par af husets signaturcocktails inspireret af det japanske univers.

Egentlig er jeg slet ikke til cocktails, eftersom de generelt er alt for søde for en gane som mest sætter pris på knastør champagne, men jeg følte en vis forpligtelse til at prøve husets højt profilerede drinks.

“Night in Tokyo” hed min drink blandet af champagne, eukalyptushonning, blodappelsinjuice, gin og lime, og jo den var sød, men ellers smagte den ganske interessant. Det samme kan man sige om min makkers Noa’s Choice med bl.a. vodka, vandmelon, jordbær, rosmarin og shisoblade (85 kr.).

Med således velsmurte ganer indtog vi så spisesalen, som med sin asketiske indretning og mørke, bløde belysning fint rammer en japansk tone.

I næseborene kildrede den fint røgede duft fra robata-grillen, som ofte er izakayaøkøkkeknets krumtap. “Men nu skal du ikke bilde læserne ind at dette er en autentisk japansk restaurant!,” sagde min ledsager, Den Store Japankender, som har en japansk svigerinde og således har besøgt den opgående sols land flere gange, da han så menukortet. Her indsniger der sig adskillige ”fremmedelementer” så som ceviche (Peru), dim sums (Kina) og kokossuppe (Thailand) blandt yakitori spydene fra grillen.

”Nej, nej naturligvis ikke,” replicerede jeg. ”Men mindre man giver sig ud for at være en traditionel japansk kro, har jeg personligt ikke noget problem i at man moderniserer kortet lidt.”

De fleste af Kung Fu’s a la carte numre, som koster 50-70 kr. tæller to spyd eller lignende store happere, så de kan deles. Men kortet rummer også en lille håndfuld menupakker. Vi valgte den store Izakaya Special (250 kr.), hvor man frit kan vælge otte deleretter fra kortet.

Først ankom en lille erkendtlighed fra køkkenet, en udmærket appetizer i form af rå let brændte kammuslinger, tynde sprøde, skiver af radise shisoblade (”japansk basilikum”) og et stort sprødt hvidt flæskesvær.

Herefter gik der ikke lang tid før vore fire første retter stod på bordet. Fra den rå afdeling fire skiver laksesashimi, let svitset på kanten, men rå hele vejen igennem – ”meget utraditionelt”, vrissede ”Den Store Japankender” - serveret med lidt Kina radise og ponzu sauce.

Desuden en læskende ceviche af hvid torskefisk marineret i lime og koriander med cherry tomater og strimler af rå hvidkål. Det gjaldt om at spise hurtigt for ikke at vores dim sums blev kolde:

Jeg kastede mig først over en frækkert af en kinareje omviklet med nudler med grøn te og stegt knasende sprød i friture, på siden lidt ponzu sauce til at dyppe i. Originalt!

Og så hastigt videre til fire klassiske dampede risdejs dumplings med fyld af mere Kina reje: Ifølge kortet garneret med sake og bambus, det lagde jeg nu ikke rigtig mærke til, men det smagte fint.

Min ledsager sad og muggede lidt i skægget over tykkelse af dejen – igen ikke lige noget, jeg var parat til at lade mig slå ud af. Dog ville jeg nok personligt have foretrukket at have fået de to kolde raw serveringer først og de skoldhede dumplings i anden ombæring – til gengæld kan man så ikke anklage kung fu’erne for smøl.

At drikke til havde vi valgt en flaske Riesling Charm halbtrocken fra en af Rheingaus absolut bedste producenter Georg Breuer. Riesling med lidt restsødme er noget af det bedste man kan skænke til østasiatisk mad, og Breuer sad ikke overraskende lige i skabet. Kung Fu’s vinkort er ingen lunde stort, men numrene er fornuftigt udvalgt.

Snart stod anden ombæring med vores fire sidste retter på bordet. En grøntsagsanretning bestående af dampet spinat med biddet fint i behold kombineret med shitake svampe, græskar og sesam frø – glimrende.

Braiserede grisekæber – lidt for tørre og hårde - serveret på et leje af hjertesalt og toppet med peberfrugt. Særdeles lækre yakitorispyd med saftig grillet smørfisk glaseret i fed unagisauce (den man normalt bruger til ålen), og så knapt så saftige oksespyd.

Til at lægge bunden og binde det hele sammen, en skål ris, som desværre ikke helt var kogt tilstrækkeligt længe, således, at de var lige lovlig al dente og stort set ikke til at skovle op med pindene.

Punktum for en god aften i japansk ånd. Ikke helt uden skønhedsfejl, men det opvejes af det fornuftige pris-kvalitetsforhold, så vi vender på tre store stjerner.

Hvad: Kung Fu II
Hvor: Ravnsborggade 16 B, tlf. 40 63 69 76
Hvor meget: Menuer fra 200 kr, vin fra 245 kr

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester