Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/03/17

Kuma

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Kuma laver billig japansk gademad på Nørrebro, og har okonomiyaki på kortet til en 50'er.

Japansk mad sniger sig ind flere og flere steder i København.

Hvis man har lyst til at prøve noget traditionel gademad, så er det Jagtvej 101 på Nørrebro, man skal sigte efter.

Her ligger den lille restaurant Kuma nemlig.

Meget spartansk indrettet, holdt i rolige grå-blå nuancer med et par højborde, vinduespladser og en lille spisebar, hvorfra de tre ejere langer godter over desken.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Deres glansnummer er den efterhånden ikoniske 'okonomiyaki' - japans svar på en kålpandekage/tømmermandspizza. Den fås med bacon, kylling eller shiitake og er mønstret til med den helt rigtige japanske mayo og okonomiyakisauce samt katsuobushi - de tynde vinkende flager af tørret og røget bonito.

En 50'er skal man slippe for den, og priserne er generelt overordentlig fornuftige herinde.

Læs også: Ny tebutik i København giver kaffenørder kamp til stregen

En miso-suppe koster f.eks. en flad 20'er.

Forskellige yakitori-sticks (kyllingevinger, svineslag, tomat/bacon mm) og sideorders (kimchi, tofu, oden, søde kartofler mm) 15 kr.

Man kan få Chicken Nanban til 35 kr. for de dybstegte kyllingeoverlår med kål og tartar-sauce.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Kuma er ejet af Emil og Katsu, som begge har japanske fædre, mens danske Mathias egentlig arbejdede som jurist i Bruxelles, men langsomt så hans livsdrøm forsvinde i kedelige bunker af papir, så nu tog de alle springet. Katsu har tidligere stået i lære på Kong Hans og arbejdet på Pony.

Læs også: Vesterbro har fået ny klasse-vinbar

'Vi laver japansk gademad, hvilket dækker over alt fra mad, du kan få i små madboder i Japan og til mad der er lavet i generationer i det lille japanske hjem, dog ingen sushi. Der er ikke andre, der laver den type mad, vi laver i København lige nu, og det bliver spændende at se, om det vil lykkedes. Samtidig vil vi gerne prøve at gøre Nørrebro til det nye sted, man går til, når man vil spise lækkert og smart, som det måske ellers de seneste år primært har været Vesterbro og Indre by, der måske har løbet med den titel,' forklarer Mathias.

Priserne skal i hvert fald nok trække en del gæster til - her er også take-away - og så har ejerene været så smarte ikke at slå større brød op, end de kan bage.

Læs også: Guide: Disse restauranter glemte Michelin

Japansk gademad er simpelt på overfladen, men utroligt komplekst velsmagende og kræver, at der er styr på alle processer. Kuma ligner - og smager - som et stensikkert hit - og her er åbent alle dage.

Kuma betyder for øvrigt bjørn på japansk, og restauranten åbnede lørdag d. 4. marts 2017.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester