Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/01/16

Krogs Fiskerestaurant

Krogs Fiskerestaurant

Gammel Strand 38
1202 København K

Åbningstider

MANDAG – LØRDAG: 11:30 – 24.00
SØNDAG: 11.30 – 16.00

Kontakt

33 15 89 15
 

Køkkentype

Fisk og Skaldyr

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Siden 1910 har du kunnet spise friske danske fisk og skaldyr på Gammel Strand.

Gl. Strand var i gamle dage stedet, man gik hen, hvis man skulle have frisk fisk - det var nemlig Københavns centrale fisketorv.

Så hvad ville være mere oplagt end at åbne en fiskerestaurant netop her? Sådan tænkte Christian Krog i 1910, og således blev det.

Læs også: Nye Clarrods & Co. kombinerer vin, mad og design

I 1918 blev restauranten overtaget af Hr. Berg, og hans kone Jutta, der var en fremragende kok, og hurtigt fik Krogs ry for at være en af byens bedste fiskerestauranter.

Selv den kendte amerikanske filminstruktør, Orson Welles, mente, ”at Krogs var den eneste restaurant nord for den franske Riviera, der kunne finde ud af at lave en ordentlig bouillabaisse”.

Foto: PR

Husmandskost
Dengang serverede Krogs husmandskost, og der var liv og glade dage. Senere blev der langsomt fyldt flere og flere opulente møbler ind i lokalerne, ligesom tykke gulvtæpper og hvide damaskduge blev standard, hvilket førte til højere priser, finere klientel og pludselig ry som en dyr restaurant.

Det seneste årti har Krogs ført en omtumlet tilværelse med flere lige-ved-og-næsten konkurser og skiftende ejere.
Det har betydet helt nye boller på fiskesuppen et par gange efterhånden.

Nu rykker holdet bag den meget populære Restaurant Maven på Nikolaj Plads ind.
Og de har læst på lektien.

'Krogs er jo et koryfæ,' fortæller den nye ejer Thomas Gaarde, som sammen med Peter Bille har sat sig for at få Krogs til at stråle.

'Der er ikke så mange historiske steder tilbage i byen, så vi må jo værne om dem. A porta er blevet til McDonalds, og vi kunne ikke bære, hvis Krogs skulle gå samme vej,' fortæller han her på åbningsdagen, onsdag d. 4. november.

Læs også: Nu har København en McDonalds på Kongens Nytorv

'Om man kommer fra Jylland eller Bornholm, så kender de fleste Krogs. Der har været gode intentioner de sidste par år, men altså, ja, det har været lidt svingende. Jeg skal ikke skyde nogen ned, men vi tror, vi har et andet set-up og en struktur, der kan løfte det. På Maven tager vi også udgangspunkt i historien og lokalerne og lader dem fortælle deres kapitel. Hvis vi leverer på det høje niveau, vi skal, så er vi overbeviste om, at vi kan skabe byens bedste fiskerestaurant igen. Vi har et åg at løfte,' forklarer Thomas Gaarde.

Køkkenchefen hedder Andreas Berg, og menukortet dækker både frokosten som er åben fra mandag til lørdag. Her kan man for 195 kr. få dagens frokostret, eller hoppe ombord i a la carte kortet, som kommer omkring matjesfilet, tatar og friteret camembert.

Læs også: Her er Oubæks frække nye restaurant Otto

Til middag er det selvfølgelig alt godt fra havet - med både østers, caviar, hummer, fiskesupper samt den overdådige Tournedos Rossini.
En Menniére stegt søtunge til hovedret står i 385 kr.

'Guuuuud, vil nogle nok tænke, det er mange penge, men er det så også det?' spørger Thomas Gaarde retorisk og forsætter.

'Mange restauranter tager jo 130 kr. pr. ret, men man skal så også have flere retter. Og hvis man skal have fire retter, så er man alligevel rigtig godt deroppe af.  Hos os er en hovedret en hovedret. Vi serverer en hel søtunge. Du skal med andre ord kunne komme ned og få rigtig middag. Vi har hvide stive dobbeltduge på bordene og tjenere, som ved hvad de laver. Københavns gastronomiske niveau er så tårnhøjt, men i vores øjne mangler der lidt på serviceoplevelsen, så man bliver beværtet hele vejen rundt om. Krogs er old-school, og det er den historie, vi gerne vil have frem igen.'

Foto: PR

 

Hvad: Krogs Fiskerestaurant
Hvor: Gammel Strand 38
Hvornår: Åbner onsdag d. 4. november 2015
Hvordan: Se deres hjemmeside her eller deres Facebook her

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.