Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/05/14

Krogs Fiskerestaurant

Krogs Fiskerestaurant

Gammel Strand 38
1202 København K

Åbningstider

MANDAG – LØRDAG: 11:30 – 24.00
SØNDAG: 11.30 – 16.00

Kontakt

33 15 89 15
 

Køkkentype

Fisk og Skaldyr

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Romantisk

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Siden 1910 har du kunnet spise friske danske fisk og skaldyr på Gammel Strand.

Gl. Strand var i gamle dage stedet, man gik hen, hvis man skulle have frisk fisk - det var nemlig Københavns centrale fisketorv.

Så hvad ville være mere oplagt end at åbne en fiskerestaurant netop her? Sådan tænkte Christian Krog i 1910, og således blev det.

I 1918 blev restauranten overtaget af Hr. Berg, og hans kone Jutta, der var en fremragende kok, og hurtigt fik Krogs ry for at være en af byens bedste fiskerestauranter. 

Selv den kendte amerikanske filminstruktør, Orson Welles, mente, ”at Krogs var den eneste restaurant nord for den franske Riviera, der kunne finde ud af at lave en ordentlig bouillabaisse”.

Husmandskost
Dengang serverede Krogs husmandskost, og der var liv og glade dage. Senere blev der langsomt fyldt flere og flere opulente møbler ind i lokalerne, ligesom tykke gulvtæpper og hvide damaskduge blev standard, hvilket førte til højere priser, finere klientel og pludselig ry som en dyr restaurant.

Det seneste årti har Krogs ført en omtumlet tilværelse med flere lige-ved-og-næsten konkurser og skiftende ejere.

April 2014 overtog Frederik Fogh de ikoniske lokaler sammen med norske Werner Nymo (tidl. bl.a. restaurantmanager hos Alberto K i otte år) og de hev fat i Anders Rex, og gav ham ansvaret for køkkenet.

Han har tidligere bl.a. arbejdet på Ruths Hotel i Skagen, The Fat Duck udenfor London og Brøndums Hotel, så han kan sin fisk til fingerspidserne.

Trioen besluttede hurtigt, at det var nødvendigt at 'forny, for at bevare'. De har derfor planer om at føre Krogs tilbage til simplere, mere enkle tider, hvor man får regulære måltider, man bliver mæt af - fuldkommen som i de gamle dage.


Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

God oplevelse

Vi besøgte Krogs for første gang i januar 2015 og fik deres treretters frokostmenu. Det var meget smagfuldt, og portionerne var store. Hyggelig atmosfære og rigtig god betjening. Anbefales!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester