Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

Kreta

  • Foto: Sarah Skarum Foto: Sarah Skarum
Et lille uformelt spisested ved Nørrebros Runddel, hvor man kan komme godt rundt om det græske landkøkken til en absolut fornuftig pris.
Et lille uformelt spisested ved Nørrebros Runddel, hvor man kan komme godt rundt om det græske landkøkken til en absolut fornuftig pris.

Restauranten består af et lille lokale med cirka 10 lyse træborde til to eller fire personer.

Der er langtidsholdbare vinblade foroven, et stort håndmalet helvægsmaleri med motiver fra Grækenland og en uformel stemning, der bakkes op af musik i højttalerne og frit udsyn over baren og videre ud i et køkken, der som regel er præget af hektisk aktivitet.

Restauratøren er (naturligvis) græsk og hedder Nestor Georgakatos. Han flyttede til Danmark en sommer i midten af 80'erne og har passet sine gæster i tavernaet på Jagtvej siden 1996.

I hjemlandet nåede han blandt andet at gøre livet en lille smule mindre uudholdeligt for soldaterne i den græske hær. Han aftjente nemlig sin værnepligt som kok.

Kretas menukort består af et pænt udvalg af traditionel græsk bondemad uden de store narrestreger. Der er blandt andet gamle kendinge som mousaka (hakket oksekød med auberginer), giros (marineret svinekød fra roterende gril) og krydrede græske bøffer. Men også specialiteter som indbagt lam og brassieret kanin. Alle hovedretter serveres med græske kartofler salat og tzatziki.

Vinkortet er til at overskue. Det består af husets rød og hvid, retsina, et par krydrede græske rødvine og et par stykker til. Nåja... og så den til enhver tid regerende Årets Vin i Grækenland, hvis man endelig vil op i det prisleje, hvor de fleste andre restauranters vinkort begynder.

Et godt tip: - til en hyggelig og billig aften for to (eller fire): Start med Pikila fra kortets forretafdeling, og få en stor tallerken med udvalgte smagsprøver på samtlige andre forretter. Der er hjemmebagt græsk bondebrød til, og der er mere, hvor det kommer fra. Med mindre I er meget sultne, kan I sagtens springe hovedretten over og hoppe direkte til desserten, hvor I laver samme nummer: Piatella - blandet desserttallerken med et fristende udvalg af kage, is og tærte.

Så er der både råd til en Ouzo til at starte på og en Metaxa til kaffen.

Kreta-restauranterne startede som en kæde i 1984, men har i dag forskellige ejere.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.