Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/10/17

Kongelig nabo er blevet til gastropub med gedigen comfort food

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Udeservering på det helt nyrenoverede Sankt Annæ Plads. Foto: PR

    Udeservering på det helt nyrenoverede Sankt Annæ Plads.

    Foto: PR
  12  
I smørhullet på Sankt Annæ Plads tilbyder gastropubben Bash19 frokost og aftensmad med masser af cocktails.

Sankt Annæ Plads er efter et par års ombygning blevet fuldkommen renoveret, og blevet til en grøn oase på en af byens mest eftertragtede adresser. Det er jo trods alt her den kongelige hofhund, Tillia, en gang i mellem bliver luftet på de bølgende grønne arealer i smørhullet mellem de prominete naboer: Amalienborg, Kvæsthusmolen og Ofelia Plads.

Se billederne: Sankt Annæ Plads har fået pudset glorien og blevet elegant

Skulle de royale hundeluftere pludselig føle sult eller lyst til en kop kaffe, er redningen også tæt på. I den høje kælder i nr. 19C ligger Bash19 nemlig - midt blandt alverdens ambassader, hoteller og altså det danske regentpar - og de har skiftet koncept fra restaurant til gastropub.

Billedserie: Sådan så København K ud i gamle dage

Den høje kælder snor sig hele vejen om hjørnet og har flere forskellige lokaler, man kan slå sig ned i, samt stor udeservering - og det er både til frokost, aftensmad og cocktails til ud på aftenen. Lokalerne er indrettet med mørkt trægulv og endnu mere rå borde, men lyse stole til at bryde det mørke.

Væggene er malet i en dyb grå med masser af ro, og der er masser af forskelligt kunst, fra det enkle sort/hvide til det helt farvestrålende i hovedlokalet - det meste lavet af ejer Jakob Matboue. Stemningen er meget afslappet og 'jeg-kom-lige-forbi'-agtig, uden fine fornemmelser.

Læs også: Indre By har fået ny izakaya til alle Japan-fans

Holdet bag er erfarent styret af Jakob Matboue, der tidligere har været dybt involveret i events- og dj-scenen, men nu fungerer som Bash19s vært. Køkkenchefen og den anden ejer hedder Martin Sommer, og han har sammensat et kort, der kommer godt rundt i gastropubbens klassikere. Fra pasta over fish-and-chips til decideret burgere og bøfsandwich, autentisk overhældt med masser af brun sovs.

Bash19 ligger et par trin nede fra gadeplan, og det meste af gastropubben ligger til højre, men til venstre har de indrettet et decideret pub-værelse, hvor her i - meget moderne - pubomgivelser kan drikkes øl, mens projektoren skyder sport op på lærredet, men kun ved specielle og vigtige kampe.

Foran køkkenet, der er afgrænset af store glaspartier er indrettet et par cool borde bygget i råt træ og overdænget med puder og dyreskind, så man næsten føler, man er kommet til nordens Ibiza.

Cocktailkortet er udviklet af Deborah Haagendal Szakolnik, en ung stjerne på den danske cocktailhimmel, der gør sig i krydsfeltet imellem klassiske kombinationer og molekylær avantgarde. Foto: PR

Hvad: Bash19
Hvor: Sankt Annæ Plads 19, København K