Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/03/08

Kong Hans Kælder

Kong Hans Kælder

Vingårdsstræde 6
1070 København K

Åbningstider

Man-lør: 18.00-24.00, Restauranten er lukket i påsken, tre uger i løbet af sommeren, i julen og på alle helligdage

Kontakt

33 11 68 68
 

Køkkentype

Fransk

Gourmet

Atmosfære

Klassikere

Romantisk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Kong Hans' Kælder Foto: Else BjørnKong Hans' Kælder Foto: Else Bjørn
Navnet har siden 1976 været ensbetydende med den ypperste luksus og gastronomi i byen, og er det stadig. Køkkenchefen er Thomas Rode Andersen. Køkkenet er fransk, men med stærk skandinavisk accent og enkelhed.
Hjemmerøget laks, foie gras, østers og hummer kan du altid få på Kong Hans. Vagtler, vagtelæg og fromage blanc (friskost) kan du også meget vel få serveret, for Kong Hans er en del af Løgismose-konglomeratet, der producerer og importerer alskens gode sager til næse og gane.

Køkkenchefen Thomas Rode Andersen løfter en tung arv, for ingen anden restaurant i byen har vel stået for den ypperste luksus og gastronomi så længe som Kong Hans, der blev åbnet af Sven Grønlykke i 1976. Thomas Rode har langt hen ad vejen gjort det ved at holde sig til den franske tradition, han bl.a. har lært af stedets tidligere franske køkkenchef, Daniel Letz, men har også et vågnet øje på resten af verdens køkkener, og leger til stadighed med, hvordan man tryller de yppeste kompositioner frem af fortrinlige råvarer.

Maksimal smagsintensitet er målet, så en kødret, f.eks. af kalv, vil normalt bestå af både noget ryg for mørhedens skyld, noget braiseret, det kunne være indkogt kalvehaleragout formet som en lille cylinder, og noget indmad, f.eks. sprængte kalvebrisler. Når det er sæson, kan enkle ting som fynske asparges med fjordrejer og smør fra Fanø dog ligeså godt være udtryk for den luksus, du kan forvente på Kong Hans.

Lokalerne er et kapitel for sig. I kælderen på en af Københavns ældste bygninger (en gammel købmandsgård fra middelalderen) med hvidkalkede gotiske krydshvælvinger og et gulv lagt med lange limousin-eg-planker. Stolene er højryggede og betrukket med mørkt læder. Messing dæktallerkner, sølvbestik og krystalglas er arrangeret på de hvide duge. Tjenerne er nøjagtig så opmærksomme og vidende, som man kan forvente af en restaurant i Michelin-stjerneniveauet.

Vinkortet er omfangsrigt, både klassiske og nytænkende og bliver myndigt og kyndigt bestyret af sommelier Thilde Maarbjerg.

Stedet blev kendt som gourmeternes tumleplads, da Klaus Rifbjerg i 70'erne brugte en del af sit finanslovssikrede livstidslegat som medejer. Men æren tilkommer først og fremmest nu afdøde Sven Grønlykke (manden bag bl.a. Løgismose og Falsled Kro) og måske især franskmanden Daniel Letz, der løftede Kong Hans op i de stjernebesatte Michelin-rækker. Letz overlod sleven til Thomas Rode, der har formået at holde den usædvanlig høje standard, der kan få selv de mest forkælede gourmeter til at savle.

I mange år var Thomas Rode Andersens makker i køkkenet Thomas Herman Pedersen.


Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester