Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/10/14

Kong Hans Kælder

Kong Hans Kælder

Vingårdsstræde 6
1070 København K

Åbningstider

Mandag - lørdag kl. 18:00 - 24:00 (køkkenet lukker kl 22:30)
Søndag lukket

Vinterlukket de to første uger af januar.
Sommerlukket de sidste to uger af juli og den første uge af august.

Kontakt

33 11 68 68
 

Køkkentype

Fransk

Gourmet

Atmosfære

Klassikere

Romantisk

Måltider

Middag

 

 

 

  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
  • Foto: Keld Navntoft Foto: Keld Navntoft
  12  
Navnet har siden 1976 været ensbetydende med den ypperste luksus og gastronomi i byen, og er det stadig.

Restaurant Kong Hans er en bastion i Københavns kulinariske landskab. Helt uhørt har spisestedet kun haft fire køkkenchefer i løbet af 38 år, og den seneste i rækken tiltrådte så sent som i sommeren 2014. Han hedder Mark Lundgaard, og afløste den crosfittende køkkenkaptajn gennem 17 år, Thomas Rode. Hans forgængere var kokkekæmperne Michel Michaud og Daniel Letz (ham med den sublime, røgede laks).

I hele 31 år havde Kong Hans en eftertragtet stjerne i den røde Michelin-guide, men den æra sluttede, da Thomas Rode abdicerede i slutningen af 2013. Nu er jagten gået ind på at generobre det legendariske gourmetsymbol med Mark Lundgaard ved roret.

Klassisk gourmetmad

Den gastronomiske arv er stadig i fokus i den smukke kælder. Køkkenet er fransk, men med stærk skandinavisk accent og enkelhed. Kong Hans er stedet du inviterer kæresten eller forretningsforbindelsen med hen, når der både skal scores højt på yummi-faktoren og wauw-faktoren.

Foie gras, østers og hummer kan du altid få på Kong Hans. Vagtler, vagtelæg og fromage blanc (friskost) kan du også meget vel få serveret, for Kong Hans er en del af Løgismose-konglomeratet, der producerer og importerer alskens gode sager til næse og gane.

Maksimal smagsintensitet er målet, så en kødret, f.eks. af kalv, vil normalt bestå af både noget ryg for mørhedens skyld, noget braiseret, det kunne være indkogt kalvehaleragout formet som en lille cylinder, og noget indmad, f.eks. sprængte kalvebrisler. Når det er sæson, kan enkle ting som fynske asparges med fjordrejer og smør fra Fanø dog ligeså godt være udtryk for den luksus, du kan forvente på Kong Hans.

Historisk godt værtskab

Tjenerne er nøjagtig så opmærksomme og vidende, som man kan forvente af en restaurant på det niveau. Det er en af landets absolut mest kompetente vintjenere, Peter Pepke, som orkestrerer både vinkort og serveringspersonale. Oplev ham i sit es, når han trancherer en hummer direkte ved bordet, eller præsenterer alle kandidaterne på det overdådige, rullende ostebord.

Lokalerne er et kapitel for sig, og de strækker sig gennem kælderen på en af Københavns ældste bygninger (en gammel købmandsgård fra middelalderen) med hvidkalkede og dekorerede gotiske krydshvælvinger og et gulv lagt med lange egeplanker. Stolene er højryggede og betrukket med lyst stof med sirlige broderi-detaljer. Sølvbestik og krystalglas er arrangeret på de hvide duge.

Kong Hans blev kendt som gourmeternes tumleplads, da forfatteren Klaus Rifbjerg i 70'erne brugte en del af sit finanslovssikrede livstidslegat som medejer. Men æren tilkommer først og fremmest nu afdøde Sven Grønlykke (manden bag bl.a. Løgismose og Falsled Kro) og måske især franskmanden Daniel Letz, der løftede Kong Hans op i de stjernebesatte Michelin-rækker.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester