Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/03/16

Kom på østersskole i Torvehallerne

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Ph.d. i bløddyr? Ja, hvorfor ikke. Hver fredag kan du nu tage i østerskole, hvor du får lov til at lære alt om den populære spise.

Den populære fiskebutik Hav i Torvehallerne har startet en noget utraditionel fredagsbar. Hver fredag fra kl. 18.30-20.00 står den nemlig på hyggelig østerskole.

For 100 kr. får man lov til at prøve kræfter med tre forskellige slags østers, som man efter grundig instruktion får lov til at åbne.

Læs også: København får ny gourmetrestaurant

Da AOK var forbi var stemningen yderst afslappet og selskabelig. Her grines, fortælles østers-røver-historier og der smages selvfølgelig også på henholdsvis - bretagne-, gillardeau- og limfjordsøsters - ligesom der følger et glas bobler med i prisen.

»Ja, egentlig er 100 kr. jo alt for billigt for bare indkøbsprisen på de tre østers her er lige omkring samme pris, «fortæller Tommy Lund fra Hav.

Hyggelig afslutning på ugen

»Men vi gør det heller ikke for at tjene penge, men for at afslutte ugen hyggeligt, få folk til at snakke og interessere sig for østers. Mange er lidt bange for dem, for hvordan er det lige, man gør? Det lærer vi dem på en sjov måde her, mens man hyggesnakker lidt og fornemmer den ægte torvehalsstemning.«

Læs også: Guide: 60 restauranter i tre prisklasser

Da AOK, overraskende let, havde fået bakset en stor gillardeauøsters op, konstaterede vi da også, at østersskolen ikke kun er populær for de tilmeldte kursister, men også de andre stader - der kom en del besøg forbi til et hej, fredagsskål og en enkelt østers eller to.

Der er plads til ti personer på østerskolen om fredagen, og hvis man skulle have lyst til at lære mere om det velsmagende bløddyr (der er også forskellige marinader, man kan benytte sig af, hvis den rene østerssmag er for stor en mundfuld), så kan man melde sig til hos Karina på karina@hav.dk

Man kan også opgradere sin lektion og få en østerkniv med i købet, så man kan træne videre derhjemme.

Hvad: Hav østersskole
Hvor: Hav i Torvehallerne G7-G8, Rømersgade 18, København K
Hvornår: Fredage kl. 18:30-20