Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/09/10

Kokken: Jægersborggade har landsbystemning

  • Kok Christian F. Puglisi og sommelier Kim Rossen fotograferet på deres restaurant Relæ i september 2010 Foto: Peter ClausenKok Christian F. Puglisi og sommelier Kim Rossen fotograferet på deres restaurant Relæ i september 2010 Foto: Peter Clausen
Jægersborggade er lige nu byens mest spændende, men også mest kontrastfyldte gade. AOK har spurgt ex-Noma-kokken fra Relæ, hvorfor han har placeret sin nye restaurant netop her.

Jægersborggade på Nørrebro er en af de gader i byen, hvor nye spændende steder skyder op, som muldvarpeskud i blød jord, men er med sin grafitti på murene og tidligere historier om skyderier, rockere og hashhandel et alternativt sted at placere en ambitiøs restaurant. 

I anledning af AOKs guide til gaden, har vi spurgt topkokken Christian Puglisi, som i august åbnede Restaurant Relæ i nummer 41:

Hvorfor har du valgt Jægersbroggade fremfor fancy adresse i den dyre ende af byen?
"Udgangspunktet for at jeg begyndte at gøre mig overvejelser om at åbne restaurant i det område, som løber fra Nørrebrogade til Borups Alle og fra Jagtvej til Stefansgade tæt på Nørrebroparken, var, at her er et publikum som er folk på min egen alder, her er mange andelslejligheder, her bor unge københavnere og unge forældre, der ikke er flyttet til Østerbro i en større lejlighed.

Tiltrækker kreative
Jeg har altid godt kunne lide den aktivitet, der er på Nørrebro med sit absolutte centrum i Jægersborggade. Her er en selvskabt lyst til at skabe noget, startende med andelsforeningen, der, selvom den uforskyldt har været hængt ud i pressen for rockerrelationer, har været i stand til at tiltrække kreative kræfter, der her har fundet muligheder for at gøre det, de gerne ville", begynder Christian F. Puglisi og forklarer:

"Der er mange komplikationer i at bygge en restaurant op fra bunden, men gadens andelsforening har støttet os og investeret i restauranten, fordi restauranten også ville kunne skabe positivt omtale for gaden. Vi er blevet vel mødt og har stor respekt for vores naboer, der lige skal vænne sig til en restaurant som nabo med den trafik og opmærksomhed, der følger med det".

Hvad er den største udfordring ved at have adresse i Jægersborggade?
"Den største udfordring ved at åbne restaurant i Jægersborggade er at få folk til at fokusere på det rigtige. Folk læser Ekstra Bladet og kan godt lide det sensationsprægede og hæfter sig ved at der er rockere i gaden. Jeg synes, det er uinteressant. Udfordringen er at få folk til at fokusere på, hvad der sker nu, frem for hvad der før i historien er sket. I den sammenhæng kan Danmark godt føles virkelig lille", mener Christian F. Puglisi.

Hvad er den største glæde ved at have adresse i Jægersborggade?
"Det er at føle, at man er en del af noget, som er midt i en rivende udvikling, at her er en masse progressive kræfter, og at man hjælper hinanden. I restauranten bruger vi mange ting fra de forskellige steder forretninger i gaden - ikke fordi det er her fra, men fordi kvaliteten er bedst. Det er fedt at stå skulder mod skulder med folk, som selv bidrager med kvalitet - kvalitet på en moderne og meget nørrebroagtigt, hvor alting ikke er enomt wellness-agtigt, fint og dyrt, men produktet eller varen er af høj kvalitet, selvom gaden ser smadret ud", fortæller han og fortsætter:

Ingen blanke facader
"Jeg føler mig mere hjemme her i Jægersborggade, end på Kongens Nytorvs med dens blanke glasfacade og brassopudsede messingskilte. Jægersborggade er ikke facade og overflade. Hos Coffee Collective kommer du direkte fra gaden og ind til kaffekværnen. Her er ikke engang en bar som adskiller dem fra gæsterne eller kunderne. Det samme hos keramikeren", siger Christian F. Puglisi og giver en af grundene til, at det tidligere beboerforeningslokale i Jægersborggade, var perfekt til Restaurant Relæ:

Tæt på gæsterne
"Det var vigtigt for mig at finde et sted, hvor jeg kunne få et åbent køkken, fordi det er nemmere, når man som kok kan være tættere på gæsterne, og se når bord ni er færdig med at spise og klar til næste ret", forklarer Christian F. Puglisi.

Ser 50 ansigter, jeg kender
"Jeg har bevidst fravalgt at bo her, for så ville jeg aldrig komme ud af gaden, for den har alt. Her oplever man det tætteste, man kommer på landsbystemning i København: Når jeg går ned af gaden, ser jeg 50 ansigter jeg kender", siger Christian F. Puglisi.

Mere Jægersborggade
Guide til godt til ganen i Jægersborggade
Christian F. Puglisis ambitiøse restaurant Relæ
Christian F. Puglisis take away og hverdagsspisested Manfreds

Javascript is required to view this map.
Kort