Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 22/10/09

Koi Sushi

  • Foto: PR-foto, af Ulla Hansen Foto: PR-foto, af Ulla Hansen
Nørrebro har fået en ny sushibar tæt ved Sankt Hans Torv med det californiske sushikøkken som speciale.
Sushikok Casper Flindt har åbnet en sushibar med navnet Koi på Nørrebro. Sushibaren er hans første eget sted, efter 12 års erfaring i sushibranchen med køkkencheftjanser på flere sushibarer i København og Nordsjælland, såsom bl.a. Kaiseki Style på Nytorv, Sushi Kappo i Rungsted, Hatoba på Islands Brygge og Susu i Møllegade.

Han er således en del af den sushibølge, der kun lige er begyndt at skylle ind over byen, med flere og flere nyåbnede steder (Læs artiklen "Sushibølgen er kun lige begyndt"). Sushien er den nye, foretrukne takeaway.

Men han satser ikke på den billige ende af dén bølge. "Sushi lavet af robotter er et fint og billigt alternativ", siger han, "men det har bare ikke så meget at gøre med rigtig sushi lavet af menneskehånd".

Casper Flindt står selv i køkkenet i Kois samlede åbningstid og tilbyder også sushiskoler, hvor man kan lære at rulle risen på den rigtige måde. Der er 18 siddepladser i alt, heraf 4 ved baren, og i november måned er der 10 procents rabat på takeaway - og 20 procents rabat ved forevisning af studiekort.

"Koi" betyder karpe på japansk. "Kender du den der klassiske japanske tatovering med en karpe, der svømmer op ad et vandfald, og når den så endelig når toppen, bliver den til en drage?", spørger Casper Flindt. "Den giver ikke op, sådan en karpe".

Hvis man udtaler "koi" lidt anderledes, betyder det kærlighed.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.