Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/05/14

Kødbyens Fiskebar

Kødbyens Fiskebar

Flæsketorvet 100
1711 København V

Åbningstider

Man-tor 17.30-24.00, Fre 17.30–02.00,
Lør 12-16 og 17.30-02, Søn 12-16 og 17.30-23

Kontakt

32 15 56 56
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Fisk og Skaldyr

Måltider

Middag

Atmosfære

Trendy

 

 

 

  • Om sommeren kan du spise ude foran Fiskebaren med udsigt til Kødbyens kølebiler. Foto: ScanpixOm sommeren kan du spise ude foran Fiskebaren med udsigt til Kødbyens kølebiler.
  • Foto: Torben Christensen, Scanpix Foto: Torben Christensen, Scanpix
  12  
Fisk behøver ikke at blive serveret med hvide handsker og fiskekniv, mener de på Kødbyens funky fiskebar.

En af byens bedste fiskerestauranter ligger i Kødbyen og er skabt af to garvede folk fra restaurationsbranchen: mad- og vinmanden Anders Selmer og cafemanden Bagge Algreen-Ussing fra Christianshavns Bådudlejning.

I 2010 fik Kødbyens fiskebarmichelin-guidens udmærkelse for god mad til prisen, som hedder Bib Gourmand. Se her AOKs guide til Michelin for folket.

Uden hvide handsker og fiskekniv
 - Byen fortjener et sted, hvor man skal spise fisk uden at skulle have hvide handsker på og bruge fiskekniv,' siger Anders Selmer. Han har tidligere har haft fingrene i gourmetprojekter som Noma og den nu lukkede TyvenKokkenOsv., som i dag er italiensk vinbar under navnet Magstræde 16, og i den mere folkelige ende det tidligere øko-spisested Spisebilletten ved CaféTeatret.

Skænker også egen vin
Sidst har Anders Selmer lavet vin på Lilleø i samarbejde med Claus Meyer, Noma og bonden Hans Lund. Det er ikke noget særsyn, at man dyrker vin i Danmark, men ofte bruger man moderne, nye druesorter fremfor de klassiske og mere sarte sorter.

Toptunet vinkort
Vinkortet har masser af fristelser - også for kræsne kendere - til rimelige priser, som biobonden Guy Bossards Muscadet Expression de Gneiss fra Loire og Bourgogne-domænet Dominique Lafons Macon-Milly-Lamartine samt et pænt udvalg af vine, der sælges glasvis.

Man kan jo ikke hedde Fiskebaren uden at have en bar, så hvis man er mere festlig vovet har restauranten også et seriøst cocktailkort, der ikke står tilbage for noget. Her er perfekt at starte sin middag, eller måske slutte den af, da de først lukker sent.

Hovedret 135-225 kr. - eller hummer
Som navnet antyder, er Fiskebaren nærmest et modstykke til Krogs FiskerestaurantGammel Strand: ambitionen er, at det skal være et livligt, bar-agtigt sted med 100 pladser inde og 60-80 pladser udenfor, med sol om aftenen, og uprætentiøse fiskeretter til hovedretspriser fra 135 kroner for dampede muslinger fra Holbæk Fjord og 175 kroner for en rødtunge fra Rørvig.

Hvis man altså ikke bestiller en blå-hummer fra Skagen. Kødspisere kan få 250 gram ribeye og vegetarerne har Fiskebaren også betænkt med en enkelt hovedret. Portionerne er i kontorfolk-størrelse.

Råt er godt
- Vi får en raw-bar med 14 pladser, hvor kokkene åbner østers og serverer rå ting, fortæller Anders Selmer. Det kan for eksempel være

  • Knivmusling fra Atlanterhavet
  • Kammusling fra Norge
  • Søpindsvin fra Vesterhavet
  • Löjrom fra Botniske bugt
  • Ørred fra Jylland
  • Østers fra Limfjorden og Holland


1000 liter vand med vandmænd
Fiskebaren har også otte pladser rundt om det store gople-akvarium, som er Danmarks første. I Kina er det ikke usædvanligt at få serveret strimlet vandmand.
Læs mere om Fiskebarens Gople-akvarium.

Direkte fra kutteren
- Jeg har kontakt til nogle fiskekuttere i Rørvig og Dragør, hvor vi vil købe fiskene. Har du aldrig undret dig over, hvordan det kan være, at du på havnen kan købe en torsk på fem kilo til en halvtredser, og når torsken når ind i en københavnsk fiskeforretning, koster den 500 kroner? spørger Anders Selmer.

Hvor Kødbyens Fiskebar nu har til huse på Flæsketorvet 100, lå før en slagter. 

Læs også


Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Friske fisk i Fiskebaren

Kødbyens Fiskebaren er, som de øvrige steder i Kødbyen, et trendy og anderledes spisested. Stemningen er mere lounge og bar-agtig end den traditionelle restaurant. Og i det her tilfælde fungerer det rigtigt godt.

Vi bestilte en række retter, som vi på opfordring af vores tjener kunne dele og derved få smagt en masse forskelligt. På trods af nogle små misforståelser i rækkefølgen af vores retter, er der intet at sætte på servicen. De tjenere vi havde kontakt til, var høflige, dog til den friske side som man forventer sig i Kødbyen.

Retterne vi fik, var ikke store, men veltillavet, prisen er rimelig og eftersom vi bestilte en del forskellige, blev vi da også rigeligt mætte.

De to hvidvine vi fik, smagte også begge dejligt.

For mad og vin alene, ville jeg nok give 4 stjerner, men stemningen, lokalerne, servicen og den samlede oplevelse taget i betragtning, fortjener Fiskebaren 5 stjerne og det er helt sikkert anbefalelsesværdigt. Jeg kommer gladeligt igen.

 

Byens bedste fisk og skaldyr

Jeg kommer på Fiskebaren tre-fire gange om året, og valgte at fejre min fødselsdag der i selskab med kæresten.
Vi havde bedt om at sidde i baren, der er mere gang i den, og akustikken kan være en dræber ved de små borde ...
Begyndte med et udvalg af østers (saftige, fede og fulde af smag - lige som de skal være) og fulgte op med en række småretter med skaldyr og fisk. Som altid superfrisk, velsmagende og smukt præsenteret.
Eneste minus er betjeningen, der som regel er venlig og imødekommende, men ofte ufokuseret og uprofessionel. Eksempler er:
- at den ene tjener siger, at en ret er udsolgt, mens en anden tjener sagtens kan få den ud af køkkenet.
- at vi hele aftenen selv har skænket vinen, og pludselig synes en af tjenerne, at hun skal skænke for os. Desværre - uden at spørge - for mig, der netop IKKE skulle have mere vin ...
Jeg vender helt sikkert tilbage, men det bliver primært på grund af mad og atmosfære ...

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester