Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/01/12

Kød er gud!

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
»Hos Slagteren« spiller det gode kød fra Bowlerhatteslagteren aka Jens Slagter i hovedrollen.

  
Efter et nu udfaset, franskorienteret projekt på adressen Kultorvet 5, er Jens Slagter på banen med et nyt koncept skåret skarpt til omkring det gode kød og pølseværk fra butikken ovre på den anden side af pladsen. Man er slet ikke i tvivl om, hvad det handler om, idet man træder ind af døren:

Endevæggen, der stadig er tapetseret i boudoiragtig rød velour fra MR’s dage på adressen, prydes af en sort kæmpetyr samt inskriptionen SLAGTER i guld. Fra loftet hænger kødkroge, lampeskærmene er formet som bowlerhatte og samtlige bare vægge er plastret med billeder, notitser og artikler med den store øko-korsfarer og kød-mesias, Jens Slagter.

Priserne befinder sig i det højere mellemleje, hvilket til dels berettiges af at økologisk frilandskød i sagens natur er kostbart. Til gengæld kan 288 kr. synes velbetalt for en gang fish’n’chips i disse tider, hvor man flere steder kan få rigtig smuk mad for en 200 kroneseddel.

Hvis man undrer sig over at finde en engelsk fiskeret på en dansk slagterrestaurant, så skyldes det ifølge Jens Slagter dels, at pomfritterne er stegt i oksefedt, og dels at det var vikingerne, som lærte englænderne retten. Om der er historisk belæg for denne tese, skal jeg ikke kunne sige, men Ragnarok var i hvert fald, hvad vi oplevede på restaurantens 1. sal, hvor vi sad mellem to selskaber af henholdsvis otte angelsaksiske ungersvende i middelsvær kødrus, og hvad der lignede 12-14 kommunalt ansatte på personaleudflugt i højt humør.

Læs også: La Buca er som at komme hjem igen

Feststemte selskaber og dårlig akustik er en uheldig cocktail, støjniveauet var så tæt på smertegrænsen, at vi havde svært ved at føre en samtale. Desværre holdt selskaberne også de to serveringspiger så travlt beskæftiget, at jeg efter nogen ventetid måtte ud på gulvet og fange en tjener, for at få lejlighed til at bestille. Vi startede med et slagtertrug, et stort rustik træfad med alt godt fra slagterdisken:

Tre slags forskellige velkrydrede karakterfulde spegepølser på henholdsvis lam, svin og okse. Et glas med rillettes af svin, to tynde skiver kamsteg toppet med romesco sauce og ikke mindst et par store sprøde flæskesvær og til at dyppe i: Grov sennep og to fine mayo’er krydret henholdsvis med grønne urter og hvidløg.

Faktisk en god idé med en tapastallerken af kolde kvalitetsafskæringer på dansk i stedet for de mange franske, spanske og italienske, man støder på rundt omkring. Vi fik desuden en relativt klassisk carpaccio med papirtyndt, mørt kød og lækker topping af forskellige saltblade, sprøde hvedebrødscroutoner og flager af parmesanagtigt knasende Vesterhavsost.

Desværre var serveringen lovlig salt, og da vi var færdige, havde serveringspigerne for travlt til at bemærke de tomme tallerkner, som fik lov til at stå i ti minutter, indtil vi blev så trætte af at se på dem, at vi måtte gribe fat i en tjener. Men guderne i Valhal tilsmilede os til gengæld, for et bord blev frit på etagen nedenunder, så vi kunne hvile ørerne.

Læs også: De fem italienske

Vinkortet Hos Slagteren er ikke stort, de røde er stort set begrænset til amarone, zinfandel, châteauneuf-du-pape og priorat – alle sødmefulde vine i sværvægtsklassen med et alkoholindhold, som nærmer sig portvin. Selv om glasvinene er få, var vi heldige, at et par udmærkede østrigere var i spil denne aften, en grüner veltliner fra Rosensteig (59 kr.) og en blaufränkisch fra Höpler (59 kr.).

Efter nogen tid ankom hovedretterne, vi fik fint saftigt, rosastegt lam, et tyk kotelet med fint fritskrabet skaft og et par skiver ditto rød og saftig filet, skåret af dyr fra Halkjær Ådal af Texel-racen, som giver særligt magert kød. Tilbehøret bestod af bagte hvidløgsfed, rødbeder og pommes anna. Bøffen, der var skåret af højrebet, var også god, men havde dog to problemer:

Steaks’ene serveres helt usaltet her, for at gæsten kan smage den rene vare og selv krydre kødet. I teorien lyder det jo meget godt, men i praksis fordeles saltet bedst, når det får lov til at stege med og får tid til at trænge ind - og uden salt, ingen smag. For det andet var kniven så sløv, at jeg måtte kæmpe bravt med bøffen, som var mør snarere end ultramør.

Desværre kunne det ikke lade sig gøre at få en skarpere kniv. Værten forklarede, at de almindelige knive var et bevidst valg ud fra den betragtning, at kødet bør være mørt nok til at kunne skæres uden steakkniv. Igen, på papiret lyder det jo fornuftigt nok, men i praksis var kniven så sløv, at man næppe kunne have åbnet et brev med den - jeg havde i hvert fald svært ved at skære selv salat og rødbeder over. Nye knive skulle dog efter sigende være på vej.

Hvad angår selve kødet, var det lækkert, til den lyse og magre side. Jeg havde dog måske nok personligt foretrukket lidt mere fedtmarmorering, så modningsprocessen havde sat sig dybere i smagen og bidraget med mere nøddeagtig umami. Tilbehøret fik vi lov til at vælge ad libitum:

De oksefedtkogte fritter havde masser af smag, men var desværre et stykke fra at være sprøde. Bearnaisesaucen med dejligt groftskårne urter var rigtig god. Rødvinssaucen, som var ganske sød, brød jeg mig derimod mindre om. Blandt grønsagerne var jeg mest glad for en vintersalat af grønkål og rødbeder og en almindelig blandet grønt salat, mens jeg fandt både cole slaw og dybtstegte rodfrugter i Orlydej en anelse for fedtede.

Herefter rundede vi behørigt af med en god ostetallerken bestående af Thise’s glimrende ekstralagrede Vesterhavsost kaldet Fyrmester, en spansk hvidskimmel, en frisk gedeost og en fast gruyere type. Og lidt sødt i form af en gang udmærket snarere end uforglemmelig hjemmelavet regnbueis men en god vaffel til og en old school æblekage.

Dermed punktum for en aften, som ikke havde været ganske uden prøvelser af forskellig art, hvad angår både lydmiljø, betjening, over- og undersaltning, bestik og tilbehør. Det er med andre ord den gode kødkvalitet, som trækker Slagteren i land på tre stjerner.

Hvad: Hos Slagteren
Hvor
: Kultorvet 5, Kbh. K. Tlf. 33 13 36 31
Priser fra
: hovedret 188 kr., vin 249 kr.

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Den er troværdig

Efter et besøg den 26/1-12 må jeg efterfølgende konstatere at Søren Frank har ret. Vi var ikke udsat for noget støjhelvede, men maden var under lavmålet. Samme kritikpunkter som Sørens men kan tilføje, at pommes fritterne var så bløde og udkogte, at vi helt måtte opgive dem. Desuden var to af 3 bøffer vældigt seje i visse partier. Der var sparet på udskæringen, så der var kommet partier med sener blandet med det kedelige helt hvide fedt med. Der måtte levnes 1/3 af den ene bøf, hvilket jo bringer portionsprisen væsentligt op. Kødet var usaltet (desværre), men det var Coleslaw salaten til gengæld ikke. Den var alt for saltet.

 

kig på ibyen

tror nu han er blevet klogere.
se evt anmeldelsen på ibyen.dk
jeg kan godt anbefale den.

 

er den troværdig?

Hmm Jeg ved sgu ikke om jeg tror på en anmeldelse fra Søren Frank, jeg ved godt at jens slagter har fine varer - men men Sørne Frank har ved flere lejligheder vist at hans anmeldelser ikke er troværdige - fritureorgie på Standvejen, og den der historie fra indre by med en Thai restaurant, hvor Søren og familie ikke kunne opfør sig som ville....Spiser et andet sted..

 

"Den smarte Slagter"

Tak Gorm
Den smarte Slagter, klagede over afgørelsen,og vandt retsagen,og tøer i øvrigt stadig frosne ænder op i kælderen,da det klart er den bedste måde at behandle jule
fjerkræ på,hvilket rigtig mange kloge forbruger godt ved og
sætter stor pris på.

Mange kødfulde hilsner ,Jens Slagter.

 

Den smarte slagter

Utroligt som folk (og journalister) glemmer. Slagteren på Kultorvet og hans "ferske, friskslagtede juleænder". Gamle, dybfrosne, og derefter optøede, viste det sig så ved Fødevarekontrollens mellemkomst. Men hva´faen...kunder er jo gennemsnitligt ret dumme;-)

DR. dk: "Sidste år fandt Fødevarekontrollen i København frosne ænder til optøning i kælderen hos
Slagteren på Kultorvet i København. Det gav en bøde på 15.000 kroner."

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester