Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/04/15

Københavnsk restaurant kåret til verdens flotteste

  • Restaurant Llama severer mad inspireret af det sydamerikanske kontinent fra Lima, Peru, til Bolivia, Equador, Chile og Mexico. Foto: Thomas Lekfeldt

    Restaurant Llama severer mad inspireret af det sydamerikanske kontinent fra Lima, Peru, til Bolivia, Equador, Chile og Mexico.

    Foto: Thomas Lekfeldt
Verdensomspændende designkonkurrence kaster guld efter populær restaurant ved Kongens Nytorv.

Selv om dansk design og nordisk æstetik går sin sejrsgang verden over, er det intet mindre end en Sydamerikansk restaurant i hovedstaden, der netop har vundet international hæder for sin spraglede indretning.

I dag blev vinderne til den årlige International Design Award (IDA) nemlig udnævnt i USA, og her vandt Restaurant Llama guldprisen for “interior design of the year” i kategorien “conceptual”, foran blandt andre Restaurant Katana i Dubai og Adidas' kinesiske hovedkvarter.

Llama er en del af den budgetvenlige kæde af Cofoco-restauranter. Her er plads til 180 gæster, og det første man får øje på, er de mange farverige mexikanske fliser, som går igen i hele restaurantens design både på gulv og vægge.

Se billederne: Så flot er Restaurant Llama indrettet

Konceptet for restauranten er udviklet af Torben Klitbo, August Lund og Christian Lytje fra Cofoco, kulturel iværksætter Jonas Hartz fra Hz, samt Jakob Lange, partner i BIG tegnestue og Lars Larsen fra Kilo Design. Den verdensberømte danske arkitekt Bjarke Ingels har også fungeret som rådgiver.

"Det er ikke hver dag, vi ser internationale designpriser givet til danske restauranter, så vi er naturligvis glade for at modtage så fornem en pris, og så nærmest på vores fødselsdag” siger Jonas Hartz fra holdet bag, og uddyber:

“Det har hele tiden været vores plan at videreudvikle konceptet og dette bekræfter os i, at vi gør noget rigtigt. Det kan vi også se på den popularitet, Llama har opnået det seneste år, for det er det, det kommer an på i sidste ende: Glade gæster”.

Ud og spise? Tjek vores guide til 54 restauranter i tre prisklasser

Det er ikke første gang, at restaurant-kæden har opnået international hæder. Tilbage i januar oplevede Restaurant Höst at blive udråbt til intet mindre end verdens flotteste restaurant af den amerikanske rejsebibel Travel Leisure.

Llama Restaurant & Bar åbnede i Lille Kongensgade i april 2014.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer