Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/03/18

Københavnsk burgerkæde solgt for trecifret millionbeløb

  • Restaurant Cocks & Cows ved Gammel Strand Foto: Claus Bech

    Restaurant Cocks & Cows ved Gammel Strand

    Foto: Claus Bech
  • Restaurant Cocks & Cows ved Gammel Strand Foto: Claus BechRestaurant Cocks & Cows ved Gammel Strand Foto: Claus Bech
  12  

Den store københavnske burgerkæde Cock's and Cows og ginbarerne The Bird er blevet solgt til finske Restamax for intet mindre end 164 millioner kroner.

Det skriver Finans.

Restamax er en kæmpe finsk restaurantvirksomhed, der samlet set har 130 restauranter over hele Finland. Det drejer sig blandt andet om restauranter som Wayne's Coffee, Gringos Locos og Mura Sushi.

Læs også: Københavnsk burger kåret som en af verdens 27 bedste

Og nu kommer de altså også til at eje restauranter og barer i Danmark:

»Det er nordens største restaurantvirksomhed, og de har selvfølgelig en masse kompetencer og knowhow, som vi kan drage nytte af. De har prøvet at vækste fra, hvor vi er nu til noget, der er større, og al den viden skal vi bare suge til os og lære af,« siger Daniel Vesti Knuttel, der er adm. direktør og medejer af Cock's & Cows, til Finans.

Cock's and Cows og The Bird er en del af Nord Gruppen, der blev stiftet af Daniel Vesti Knuttel, Lasse Wiwe og Adam Hjorth i 2010, og i dag har burgerkæden syv restauranter  i København.

Læs også: Gade i København skifter navn

De tre stiftere fortsætter i den nye konstellation, og til Finans fortæller Daniel Vesti Knuttel desuden, at man håber, at finnernes ekspertise på sigt kan få restaurantkæden til udlandet.

Cock's and Cows er en del af den store københavnske burgerkrig, hvor konkurrenter som Grillen, Halifax og Jagger hele tiden kæmper for at tage førertrøjen.