Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/11/17

Københavnsk Bib Gourmand-restaurant lukker

  • Foto:  Chris Tonnesen Foto: Chris Tonnesen
Så er det snart sidste chance, hvis man vil opleve gourmetudgaven af tyretestikler og andre sjove udskæringer.

Samuel Nutter og Victor Wagman har begge været souschefer på verdens bedste restaurant, Noma. Men i marts 2013 var det tid til at stå på egne ben, og de åbnede derfor deres nye restaurant.

Navnet var Bror, beliggenheden i det absolutte centrum af København, mere præcist Skt. Peders Stræde 24A. Ordet “bror” blev valgt, fordi det symboliserer omsorg, ærlighed og respekt. Det gik så godt, at de flere gange har fået tilddelt Michelin-stjernens lillebror - en Bib Gourmand.

Læs også: Her er årets Bib Gourmand 2017

Men snart er det slut.

»Det er næsten fem år siden, vi åbnede restaurant Bror. Fem år siden vi gik sammen for at forfølge vores drøm om at køre en restaurant og vores ambition om at lave lækker mad med ukurante udskæringer.
Fra begyndelsen så vi dette som et femårigt projekt, og når vi nærmer os dette jubilæum, er det tid til nye eventyr, så Bror vil lukke i foråret 2018,« skriver de.

Stilen herinde er enkel og god mad lavet af de allerbedste råvarer fra den nordeuropæiske region med et skarpt øje for årstiderne. Madstilen befinder sig i krydsfeltet mellem komfort og innovation, og man skal ikke blive alt for forskrækket, hvis der pludselig lander tyretestikler eller andet godt på tallerknen.

Læs også: Nu åbner den mexicanske taco-dronning sin store restaurant i København

»Vi har opnået meget mere, end vi nogensinde havde forventet hos Bror og er så taknemmelige til alle jer, der var på denne skøre rejse med os. Vi lukker på toppen som de bedste venner og samarbejdspartnere og ønsker at bruge vores resterende par måneder på Bror for at fejre vores tid sammen. Når vi har den præcise lukkedato, sætter vi vores all-time highlights retter på kortet, som vi har serveret gennem årene. Der er virkelig ikke behov for tårer endnu! Døren er stadig åben, så kom og spis, drik og sjov med os i de kommende måneder, før vi siger farvel,« slutter de.

Hvad: Bror lukker
Hvor: Skt. Peders Stræde 24A, København K
Hvornår: Foråret 2018