Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/11/17

Københavns pizzakonge skovler penge ind - indkasserer millionbeløb

 • Gorms Pizza i Torvehallerne. Foto: Malte Kristiansen

  Gorms Pizza i Torvehallerne.

  Foto: Malte Kristiansen
 • Kokken Gorm Wisweh ses her klippe snoren under indvielse af Tivoli Hjørnet i København, hvor han åbner en restaurant, i november. Foto: Mads Claus Rasmussen

  Kokken Gorm Wisweh ses her klippe snoren under indvielse af Tivoli Hjørnet i København, hvor han åbner en restaurant, i november.

  Foto: Mads Claus Rasmussen
  12  
Den danske tv-kok Gorm Wisweh har grund til at være særdeles tilfreds.

På et år har hans pizzakæde - Gorm's - mere end fordoblet sin indtjening.

Det fremgår af selskabets offentlige regnskab for året 2016/2017. Der finder man et overskud efter skat på lige knap 2,6 millioner kroner. Det er en fremgang på 1,36 millioner kroner i forhold til sidste år, hvor overskudet var på 1,21 millioner kroner.

Selskabet bag de otte restauranter, som kæden har i Danmark - Gorm's Holding - skriver selv i ledelsesberetningen, at ledelesen anser den fremgang 'for meget tilfredsstillende'.

'Ledelsen forventer, at strategiske tiltag og fortsat udvidelse af koncernen, vil bidrage med positivt resultat og fremgang for den kommende fremtid', skrives der videre i ledelsesberetningen.

Tidligere har Gorm's adm. direktør, Anders Kjørup, fortalt til Finans, at man har planer om at åbne flere restauranter i Danmark.

Læs også: Indre By har fået ny pasta-pusher

»Vi vil åbne flere restauranter i Danmark og skal udvikle konceptet herhjemme, så vi kan indfri det store potentiale,« sagde han i slutningen af august.

Bag Gorm's står Anders Kjørup og seks stiftere - hvor Gorm Wisweh er blandt.

Gorm Wisweh er både kok og forfatter, og han er blandt andet kendt fra 'Go' Morgen Danmark'. Derudover har han også medvirket i underholdningsprogrammet 'Vild med dans'.