Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/10/17

København har fået en vietnamesisk restaurant der koger pho i 16 timer

  • Den klassiske vietnamesiske phó. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Den klassiske vietnamesiske phó.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Chao i en sidegade til Strøget satser på et enkelt, men godt menukort.

En af de allermest ikoniske retter fra Vietnam er pho. En nudelsuppe der kræver tid og kærlighed for at folde sig ud i smagen. Det må man sige, at den gør hos Chao Viet Kitchen.

Det lille vietnamesiske street kitchen ligger på Kattesundet 8, en sidegade fra Strøget, og allerede ude på gaden ryger ens næse en tur til Vietnam, når suppens aromer sejler ud på gaden.

Læs også: Nu åbner en ægte poke bowl-joint i København

Når man træder et par trin op, bliver man mødt af et par bænke i lyst træ og et par siddepladser i vinduet, så man kan følge med i livet nede i gadehøjde.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Chao er bare vietnamesisk for hej, og inde hos Chao Viet Kitchen har deres pho kogt i mindst 16 timer for at få den bedste sødme fra knoglerne og smagsstoffer ud af alle ingredienserne - og altså sendt en bølge af duft ned på gaden.

Læs også: Byens Bedste-vinder åbner kæmpe burgerrestaurant på Vesterbro

Ejeren hedder Tony Tran, og er oprindeligt fra Vietnam, men vokset op i Canada, inden skæbnen førte ham først til Aarhus og nu altså København. Han har en klar holdning til mad, og nægter f.eks. at bruge MSG (Monosodiumglutamat). MSG er en smagsforstærker, der normalt tilsættes til asiatisk madlavning og bruges også som fødevaretilsætningsstof.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Madkonceptet herinde har fokus på at holde det enkelt, sundt, super hurtigt og overkommeligt. De har valgt et lille menukort, ud fra devisen, hellere lave få ting godt end mange ting skidt. Så her er et lille udvalg på seks retter. En pho står i 85 kr. og friske forårsruller 50 kr. Derudover er her et par ris-nuddel-retter, en enkelt curry og så laver de hjemmelavede lemonader til 35 kr. samt et fint udvalg af te eller øl.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Her er også fire veganske retter samt vegetariske versioner.

Hvad: Chao Viet Kitchen
Hvor: Kattesundet 8, Indre By

Artiklen er opdateret 9. februar 2018.