Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/11/12

København får sit første kakaokøkken

Tidspunkt

Fredag 23. nov. 2012, kl 19:00

Østergade 13, 1. sal

Østergade 13, 1. sal
1100 København K
 

 

  • Når chokoladefans dør, ender de her - chokoladehimlen på Strøget Foto: Rasmus Kramer Schou, red@aok.dk

    Når chokoladefans dør, ender de her - chokoladehimlen på Strøget

    Foto: Rasmus Kramer Schou, red@aok.dk
Så er det nu, du skal spidse ører, hvis du er vild med kakao. Hotel Chocolat på Strøget afholder nemlig kakaokøkken med fire retter dedikeret til de populære bønner.

...

Det er kun lidt over en måned siden, Hotel Chocolat åbnede deres første butik i København. Og nu lancerer de deres første pop-up event. Konceptet hedder Supper Club og er en middag, hvor fokus i den grad er helliget kakao.

'Men det er ret vigtigt at understrege, at kakaokøkkenet ikke nødvendigvis er et chokoladekøkken', fortæller butikschef Mikkel Storm. 'Det er derimod selve kakaobønnerne og skallerne, som bliver brugt i den her middag. Ristede kakaobønner giver en syrlig smag af mandler og hasselnødder, og de går rigtig godt i det salte køkken'.

Fire retter med tilhørende vinmenu bliver der serveret, og maden udforsker både den salte og søde karakter i kakaoen. Kakaoen kan nemlig bruges som et krydderi eller i en fusion. Menuen i Copenhagen Supper Club vil byde på kakao-pesto og kakao-balsamico dip, Confit de Canard med hvid chokolademos, sure og søde kakaonips og orange sauce. 

Læs mere: Chokoladekrig i København

Til dessert Single origin chocolate millefeuille, små hjemmelavet chokoladestykker, frisklavede flødetrøfler og meget mere. Vinene er afstemt af en vinekspert fra Berry Bros & Rudd - Londons ældste og mest ansete vinhandlere.

Hotel Chocolat ejer deres egen kakaoplantage på den caribiske ø, Saint Lucia, hvor deres hotel og restaurant også ligger, og hvor retterne er udviklet. Til at udføre dem flyver firmaet michelinkokken Jon Bentham til København for at stå for madlavningen.Det er blot anden gang på verdensplan, at Supper Club ser dagens lys. Første gang arrangementet blev afholdt var i Covent Garden i London, og nu bliver København altså fortsættelsen af den succes. Det er også meningen, at denne middag kun er startskuddet på flere pop-up middage hos Hotel Chocolat for at lære kunderne om kakaokøkkenet.

Læs også: Hotel Chocolat

Hotel Chocolat blev grundlagt i 2004 i London og er hurtigt vokset sig ganske store - i dag har de ca. 80 butikker i UK.

Hvad: Hotel Chocolat Supper Club Hvornår: Fredag d. 23. november og lørdag d. 24. november 

Hvor: Østergade 13, 1101 København K 

Hvor meget: 750 kroner per person for fire retter med tilhørende vinmenu
Hvordan: Billetter kan bestilles i butikken eller her

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester