Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/04/16

København får sin første hummerrestaurant

  • Hovedpersonen himself. Foto: Bax Lindhardt

    Hovedpersonen himself.

    Foto: Bax Lindhardt
Hummer og bobler i Nyhavns sol. Den nye restaurant Hummer gør den danske sommer endnu bedre.

11. april står den på hummer. Som i hummersnacks, hummerchips, karamelliseret hummer og generelt store fede flotte saftige hummere i alle afskygninger.

Og for ikke at gøre det sværere end det er, så kalder ejerne deres nye restaurant for HUMMER. Den ligger på solsiden i Nyhavn, nærmere betegnet nr. 63A, og de har bygget om et halvt år og kastet ca. 5 millioner i projektet for at give København alt det bedste, hummeren står for.

Læs også: Tivoli har fået sin egen øl

Det eksklusive krebsdyr trives som bekendt bedst med liflige dråber, så HUMMERs vinkort er fokuseret laserskarpt omkring champagne, cremant, cava, prosecco, lambrusco, rosé, hvidvin og en lille smule rødvin. Her er til gengæld ikke noget fadølsanlæg, og også kun en enkelt øl på kortet. Hummer rimer nemlig på bobler, sol og fedtede fingre.

Ejerne, Niels og Mads, vil os det godt, så for at gøre deres hjemmearbejde ordentligt inden åbning, har de været på 'studietur' til New York, Maine (USA) og Halifax (Canada), hvor de blandt andet fiskede hummer, besøgte en fisker som har fanget hummer i 69 år, spiste på et utal af hummerrestauranter samt gæstede et hummeropdræt og hummermuseum.

Læs også: Ny bæredygtig café på Østerbro

HUMMER har plads til 42 gæster inde og 50 gæster udenfor på terrassen, stemningen er afslappet og priserne ganske fornuftige - fire hummersnacks fås for 150 kr., mens hovedretterne starter ved 185 kr. for hummer, sprængte brisler, havesyre med tomatchutney.

Store saftige hummere med bobler i Nyhavns sol. Det bliver en god sommer.

Hvad: Hummer
Hvor: Nyhavn 63A
Hvornår: Åbner mandag d. 11. april