Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/08/15

Kobe kommer: Verdens vildeste bøf klar til København

  • Det rå Kobekød til venstre og det tilberedte til højre.  Foto: Rasmus Kramer Schou

    Det rå Kobekød til venstre og det tilberedte til højre.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Nu kan man smage kød fra køer, der hører klassisk musik og får daglig massage. Find din Kobe-bøf her.

Kobe-kød er nærmest legendarisk. Det er den våde drøm direkte fra kødelskerens paradis, og nu kan vi endelig prøve den ægte vare uden først at skulle et smut til Japan.

Frem til 2012 havde Japan nemlig forbud mod at eksportere det eksklusive ægte Kobe-kød - det er det, hvor køerne hører klassisk musik, får daglig massage og andre luksustiltag for at opnå det ultimativt bedst smagende og møreste kød.

Se billederne: Historisk Grand Prix på Bellahøj

Kun 3.000 stykker kvæg producerer godkendt Kobe-kød årligt. Størstedelen af dette sælges internt i Japan. Men Mash har sørget for at have forskellige udskæringer, så der findes Kobe-kød i flere prislejer på alle deres restauranter.

Wagyu er navnet for det japanske kvæg, hvorfra Kobe-kødet stammer. Wagyu betyder bogstavelig talt ‘Japansk ko’. Men der er meget Wagyu-kød, der ikke er Kobe-kød.

Se billederne: Hipster-hygge og baggårdsfest på Vesterbro

Kobe er nemlig navnet på en by i Japan, ligesom Champagne er en provins i Frankrig. Hvis kvæget ikke er født, opfostret og slagtet i denne del af Japan, er det ikke Kobe.

Der er mange strenge regler for, hvornår kødet lever op til standarden for ægte Kobe-kød. Udover at være fra et bestemt sted, og af en bestemt race, skal kvæget også fodres med en særlig kost, så køerne får den unikke fedtmarmorering i kødet.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Denne marmorering af Kobe-kød vurderes ud fra en skala fra 1 til 12, hvor 12 er den helt fine marmorering - og dermed det dyreste og bedste, Kobe-kød.

Man betaler pr. 100g., og det dyreste er den såkaldte Kobe Wagyu A5 Premium Cut til 550 kr. pr. 100 gram. En Wagyu XO Round Cut står i 340 kr.

Hvad: Kobe-kød
Hvor: På alle Mash-restauranter
Hvornår: Fra mandag d. 3. august kl. 17.00