Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/02/10

Klimafuser i Ørestaden

  • Foto: Teitur Johansen Foto: Teitur Johansen
Der er store tanker om klima og økologi på Hotel Crowne Plazas nye restaurant Storm. Men maden lever ikke op til ambitionerne.

Egentlig skulle Hotel Crowne Plaza I Ørestaden og dets restaurant Storm først være åbnet senere på året, men det siger selv, at decembers klimatopmøde i Bellacentret, som ligger bare et stenkast herfra, var for stor en begivenhed at gå glip af.

Hotellet åbnede således med store armbevægelser: CO2 neutrale værelser, nyt nordisk øko-køkken og jeg skal gi’ dig. De delegerede fra topmødet med US udenrigsminister Hillary Clinton og Al Gore i spidsen tjekkede ind, og sidstnævnte skulle endda - ifølge vores tjener - have spist i restauranten hver aften. I givet fald må man håbe for Al G. at køkkenet var bedre kørende end den aften, vi var forbi.

De glade dage fra klimamødets tid var tydeligvis ovre, for ud over to andre borde sad vi mutters alene i den rungende store hal med plads til 250 gæster. Tjeneren gjorde opmærksom på husets politik, at alle råvarer er hentet indenfor en radius af 300 kilometer fra Ørestaden. Et hurtigt kig på kortet viste imidlertid, at der dette var en sandhed med modifikationer, for der var både clementiner, appelsiner og chokolade på menuen.

Med vinkortet var den helt gal: Jeg kan til nød forstå, at man går udenom de danske vine, eftersom de er få og kostbare, men man kunne jo så i stedet fokusere på de fremragende vine fra Nordfrankrig og Tyskland i stedet for at hente næsten alle vine så langt væk som Chile, Californien og Australien. Hvis man ville, kunne man i øvrigt nemt have lavet et fuldt økologisk vinkort. Faktisk var det et af de sløjeste vinkort, jeg længe har oplevet, ikke mindst set i lyset af det – på papiret i hvert fald – ambitiøse menukort.

Mange retter, som lød fristende, viste sig skuffe fælt. For eksempel forretten, salat af dansk hummer: Denne konge-ingrediens var det på eller anden måde lykkedes kokken at spolere til absolut ligegyldighed, den smagte af overhovedet ingenting og var underligt hård. Selve salaten bestående af bændler af gulerod samt diverse grønne blade, var ikke i stand til at ændre på billedet.

Det samme kan siges om rouladen af vild kanin. Der var tale om en kold, noget letkøbt servering af fire skiver roulade og en klat grov sennep, formentlig tilsmagt med peberrod, og igen et par relativt bevidstløst sammensatte salatblade. Kaninrouladen, som ikke smagte overvældende af vildt, var kedelig, vandet og mærkeligt krydret, og sammen med sennepscremen smagte den decideret frastødende. Det rene optrækkeri til en pris af 130 stærke danske kroner.

Den eneste acceptable forret viste sig overraskende nok at være noget så simpelt som en sellerisuppe, tæt og intens i smagen med fyld af græskartern og lidt Gotlandstrøffel. Meget lidt trøffel, for modsat min forventning kunne man slet ikke dufte denne svenske juvel, med mindre man stak trynen helt ned i suppen. Hertil en af de få vine på glasset, Penfolds chardonnay.

Læs også: Se hvem der har fået flest stjerner i 2010

Næste runde var ikke ret meget bedre. En servering af pasta fra Hven med spegeskinke, var så mislykket at vi lod over halvdelen stå: Den kolde, rå skinke var pivsalt, decideret uspiselig, selve pastaen smagte ikke godt, bouillonen, som skulle gøre det ud for sugo, var tynd og sjasket, grøntsagerne (tern af gulerod og selleri) kønsløse og de annoncerede vilde urter ikke til at få øje på. Utvivlsomt en af de to-tre mest kedelige pastaserveringer jeg nogensinde har fået på dansk grund.
En gang havtaske med østerspersille-parfait viste sig at være lidt bedre – i hvert fald fisken som trods den lidt seje konsistens i det mindste ikke var overkogt.

WebTv: Søren Frank anmelder Storm 



Værre var det med den tåbelige østersis, som lynhurtigt smeltede og dermed fortyndede og nedkølede resten af retten, ikke mindst saucen. Østerssmag var der stort set ingen af . Det øvrige tilbehør var stegte kartofler, som desværre ikke havde fået nok, og jordskokker.

Den tredje hovedret bestod af økologisk oksekød – tjeneren kunne ikke oplyse mig hvorfra - i tre udskæringer, en trevlet rillettes-agtig mos af haler, braiseret bryst og så en lille tournedos, sidstnævnte smagte mig ikke rigtig – den havde en lidt underlige sur, mejeriagtigt tone, som jeg har smagt før, men ikke ved hvor stammer fra. Kartoffelgratinen hertil var på underlig vis krydret med citrus og smagte næsten thaiagtigt – hvad blev der af det nordiske dogme?

Vinen, Penfolds Kalimna Shiraz, var alt for varm. Jeg bad om et mere køligt glas, og det fik jeg så og blev bonnet for begge. Husets udmærkede osteselektion bestod af en god halvfast ged fra Tebstrup, Røde Christian fra Christiansminde, en old school danablue fra Bornholm og en røget brie, som tjeneren ikke kunne stedfæste nærmere.

Anden osteret var ikke specielt imponerende, gratineret ged, eftersigende fra Bornholm, på et stykke tørt tvebakagtig brød med honning og valnødder, som desværre var harske. Så desserterne: Først en slags parafrase over cheese cake: marengs med tørrede og marinerede blåbær, samt blåbærflødeskum og sorbet af friskost  – udmærket.

En lille mørdejstærte med små tern af pære, som var nærmest druknet i karamel, serveret med en udmærket hasselnøddeis og så chokolade fondant, men hvad der skulle have være et smeltende  hjerte, men som desværre var tørret ud, og en kugle karamelis.    

Man må desværre endnu en gang erkende, at hvor man i det store udland finder mange af de allerbedste restauranter på hoteller, så lader det sig -  med uendeligt få undtagelser - åbenbart ikke gøre herhjemme. For Storms vedkommende må vi konkludere, at alle de store ord og tanker er at finde på papiret, mens det, som kommer ind på tallerkenen, er stærkt skuffende, ikke mindst til prisen. Ud af 11 a la carte retter var kun et par stykker tilfredsstillende, det kan selv gode tanker og sympatisk betjening ikke rette op på.    

WebTv: Søren Frank anmelder Storm  

Hvad: Storm
Hvor: Crowne Plaza, Copenhagen Towers, Ørestads Boulevard 114-118, KBH S, tlf. 8877 66 55
Hvor meget: Priser fra 130 kr.

Det spiste vi:

  • Sellerisuppe med Gotlandstrøffel 115 kr.
  • Hummersalat 185 kr.
  • Roulade af vildkanin 130 kr.
  • Variation af okse 245 kr.
  • Pasta med spegeskinke 165 kr.
  • Havtaske med østers 255 kr.
  • Udvalg af danske oste 135 kr.
  • Gratineret gedeost med honning 125 kr.
  • Blåbær med marengs 115 kr.
  • Pæretærte med nødder 95 kr.
  • Chokoladefondant 105 kr. 

Læs også: Se hvem der har fået flest stjerner i 2010

Læs de bedste og dårligste restaurantanmeldelser for 2009

Javascript is required to view this map.
Kort

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester