Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/11/17

Klassisk fransk bistro lokker med dessert bestående af syndige franske fristelser

  • Foto: PR Foto: PR
Den hyggelige gade Kompagnistræde har fået en ligeså hyggelig fransk bistro.

Ægteparret Stephanie Michaud og Peter Stub har været gennem en lang række af gode steder i den københavnske restaurationsbranche. De mødte hinanden på Restaurant Kanalen, har drevet Kultorvet No 5 og har også drevet caféen på Glyptoteket i fem år.

Læs også: Indre By har fået ny pasta-pusher

I november 2017 sprang de så ud i et fransk eventyr, da de åbnede Charlie Bistro. Den ligger på hjørnet af Kompagnistræde og Knabrostræde, lige ved siden af den legendariske Comedy Zoo.

Peter Stub står selv i køkkenet og sender retter ud til tjenerne, som også sagtens kunne være Stephanie Michaud, der også fungerer som sommelier.

Foto: PR

Her er selvfølgelig fokus på de franske klassikere, og til frokost kan man vælge f.eks. salat med laks fra Daniel Letz eller hjemmerørt tatar (ejerens franske fars opskrift), og senere på dagen mere fyldige retter som entrecôte og burger.

Man kunne også kaste sig ud i Charlies tarte flambée, fra det traditionelle »Flammekueche«, der er en knasende lækkerbid i verdensklasse, selv om den kun består af ganske få ingredienser. En sprød bund er base for løg, bacon og friskost.

Læs også: Se billederne: Sådan så Christianshavn ud i gamle dage

Folk med en særdeles sød tand slipper også for at skulle vælge imellem alle de gamle favoritter. Hos Charlie kan man nemlig få en nedskaleret udgave af både crème brûlée, gateau marcel og en macaron der alle kommer i en servering.

Foto: PR

Det høje hjørnelokale er indrettet lyst med hvide duge, grønne planter i vinduerne og en varm og intim belysning, når mørket falder på.

Hvad: Charlie Bistro
Hvor: Kompagnistræde 19, Indre By