Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/04/14

Kind of Blue

  • Foto: PR, Susanne Mertz Foto: PR, Susanne Mertz
Chillout med musik i centrum.

Hvis der er festaber på Kind of Blue, er de gået galt i byen. Det indrømmer stedets ejer blankt. Man kommer for at læne sig tilbage og lytte.

»Vi spiller tilbagelænet musik. Både fra rockstjernerne, fra folkscenerne og fra jazzens verden,« siger Claus Ploug, der ejer den lille bar på Ravnsborggade.

Han har udvalgt musikken fra sin private samling, og hans egen snart 50 år gamle musikpassion var den vigtigste anledning til baråbningen.

»Min lyst til at skabe det her har været musikken. Indretningen og produkterne kommer i anden række,« siger han.

Ikke desto mindre byder Claus også på ost og pølse-tallerkener, gode belgiske øl og forskellige økologiske produkter.

Brugeromtale
Oprettet af: WLFM 21. maj 2010

KIND OF BLUE står der på døren af denne fusion af københavnerstemning, klassisk kvalitet og personlighed.

Navnet stammer fra titlen på Miles Davis´ legendariske jazz-udgivelse fra 1959, og signalerer mere end noget andet den jazzede stemning og atmosfære, som fylder de blå lokaler. Dog bør det siges - hvilket iBYENs skribent da heller ikke var sen til at opdage, at stedet ikke kun er jazz, den klassiske rock og folk, hvis ikoner, Bob Dylan, Jim Morrison og Leonard Cohen pryder væggene, er også rigt repræsenteret på de mange compilations.

Claus Ploug hedder han, manden bag disken og stemningen, han er den personificerede KIND OF BLUE, og stedet er en forlængelse af hans personlighed. Det er ægte.

Det er musikken, der er omdrejningspunktet på KIND OF BLUE, og den stammer fra Plougs private musiksamling, hvorfra han har fisket det bedste af det bedste og anbragt det på lige nu 85 compilations. Der er tale om de mere tilbagelænede og cool skæringer fra jazzens, rockens og folkmusikkens arkiver, og fælles for skæringerne er, at de besidder den særlige blue tone, som er og bliver stedets varemærke.

De mange compilations befinder sig som playlists side om side med spise- og drikkekort, der er lige så gode som musikudvalget. De rummer både økologiske og ikke-økologiske produkter, verdens bedste øl, Orval, og en af verdens bedste kaffer, Hawaiian Kona, samt oste og pølsetallerkner i tapasstil.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.