Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/11/16

Kafferiet på Christianshavn

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Kafferiet har åbnet deres tredje café, denne gang på Christianshavn, hvor man på et hyggeligt hjørne kan følge med i gadelivet.

Kafferiet har i forvejen to filialer i København, nemlig på Esplanaden og i Kongens Have. I 2016 rykkede de også ind på Christianshavn, og samtidig blev ejerkredsen udvidet. Den har altid haft Rud Christiansen med - en mand med stor passion for sit arbejde. Siden 1974 har han fx forfinet udgaven af den kaffe, som i dag er Kafferiets specialitet - Ruds Double Roast. Kaffen består af fem forskellige kaffebønner og er ristet over to gange, hvilket tilfører den en særlig rund smag, der minder om kakao og chokolade.

Med er også kommet Byron Mildwater, pensioneret kongelig balletdanser samt Christian le Gassick, pensioneret frømand og oplært barista på Cafe Europa 1989 på strøget.

Alle Kafferiets steder er individuelt indrettet – her er ikke noget strømlinet eller minimalistisk sort/hvid/gråt interiør – men sprudlende farver og funky display der trækker på smilebåndet. På Christianshavn-caféen har de indrettet sig på Wildersgade-hjørnet med frit udsyn til den travle gade med store vinduer, hvor man både kan sidde i en lille bar med kig ud, eller vælge puderne i vinduet i gulvhøjde. Man kan selvfølgelig også slå sig ned ved bord og stole i den lille hyggelige cafés anden afdeling.

Foto: PR

Kafferiets logo har som det meste andet hos Kafferiet en særegen historie. Som Rud forklarer:

'For mange år siden, da jeg besøgte Hanoi i Vietnam, var jeg inde og besøge 'Confusius tempel', og ved indgangen var de mange munke igennem tiderne begravet. De lå under en gravsten, som havde en skildpadde med den flade høje navnsten på ryggen (skildpadde symboliserer et langt liv). Hvis man fjernede stenen, så var der en skildpadde med delt skjold tilbage, der mindede om en kaffebønne, og hvis man forener formen af skjoldet med vor hjemlige Piet Hein, som opfandt super elipsen, så har du formen på skilpadden, som den ser ud på vort logo idag.'

Kafferiet tilbyder også en håndbrygget filterkaffe fra Congo. Morgentallerken til 45 kr. eller Minibrunch til 89kr.  Samt hjemmelavet chiaskyr lavet på mandelmælk.

Kafferiet på Christianshavn åbnede 5. august 2016.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.