Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/11/17

Kæmpe restaurantkæde vil åbne over hele Danmark: Kun de bedste placeringer er gode nok

  • Tivoli Hjørnet blev indviet fredag den 17. november 2017. Foto: Mads Claus Rasmussen

    Tivoli Hjørnet blev indviet fredag den 17. november 2017.

    Foto: Mads Claus Rasmussen
Tysk restaurantkæde åbner i København - og har planer om filialer i flere danske byer.

Den første af formentlig en række restauranter under navnet Vapiano åbner 1. december for første gang i Danmark. Det bliver udgangspunktet for at åbne yderligere syv spisesteder fordelt rundt i de største byer i landet, lyder planen.

Således slår den tyske restaurantkæde, som har det italienske køkken som speciale, dørene op ved månedsskiftet som en del af det nyåbnede Tivoli Hjørnet midt i hovedstaden, skriver Estate.

Læs også: Nu åbner Tivoli Food Hall - få overblikket her

En restaurant mere er allerede undervejs ved Nørreport i København, og kæden leder derudover efter gode placeringer til seks andre:  Én i Odense, to i Aarhus, én i Aalborg og de resterende i København.

Senior Operational Manager, Poul Cullura, fortæller til mediet, at Vapiano er kræsen med, hvor de slår dørene op.

»Vi har behov for stor trafik og synlighed omkring vores restauranter. Vi er et forholdsvis ukendt koncept i Danmark, medmindre folk har været i Hamburg, Berlin eller andre steder i Tyskland og opleve os, og derfor skal vi kommunikere ret meget for at få folk til at forstå vores koncept. Samtidig er det også et kriterium, at vi på placeringen har trafik både til frokost, kaffetid og til aften. Derfor kan vi ikke ligge for eksempel på butiksgader, der ikke genererer trafik om aftenen,« siger han.

Læs også: Indre By har fået ny pasta-pusher

Kæden har haft succes med et koncept, hvor gæsterne spiser ved langborde og bestiller maden direkte hos kokken, der er placeret centralt i restauranten.

Siden den første åbning i 2002 i Hamborg er det blevet til restauranter i 30 lande fordelt på fem kontinenter.