Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/12/17

Juno the Bakery

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Emil Glaser var kok på noma i seks år, men har nu realiseret drømmen om eget bageri på Østebro.

Døren åbner lystigt og alle kunder får enten lige et 'hej' med på vejen, eller et smilende håndtryk og et 'nå, så er du tilbage'.

Selvom Juno the Bakery på Århusgade, Østerbro kun har haft åbent siden 29. november, har de allerede skaffet sig en gedigen stamkundekreds. Det forstår man så udemærket, når man sætter tænderne i den knasende croissant, der splintrer som det fineste glas og afslører lag på lag på lag af velsmag.

Foto: Rasmus Kramer Schou

En anden kundes øjne vender det hvide ud af øjnene i ren nydelse, da han tager en bid af bollen med 3 års lagret Comté - og da han har tygget af munden afslører han, at han bor på Nørrebro, men bliver nødt til at cykle herud på Østerbro flere gange om uden, nu hvor Emil Glaser har åbnet Juno.

Det lille nyåbnede bageri sætter simpelthen en helt ny standard for bagerier i København og ligger sig øjeblikkeligt ind blandt Mirabelle og Bageriet Brød i kampen om byens bedste bager.

Læs også: Guide: 6 syndige og søde julesager du skal smage lige nu

Udvalget er med vilje holdt relativt enkelt, men til gengæld er niveauet så afsindigt højt hele vejen rundt, at man simpelthen skylder sig selv et besøg, og især må kardemommesnurrer (25 kr) og croissanter (24 kr) være en del af pensum på fremtidens bagerskoler.

At der skulle komme hertil, skulle man egentlig aldrig have troet, når man taler med Emil Glaser.

'Jamen, det er også lidt vildt, at jeg er endt her', afslører han.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Svenske Emil gik i 2008 i 3.G i Stockholm og selvom han havde valgt en linje med mad og service som tema, havde han ikke rigtig noget tilhørsforhold til restaurationsbranchen. Så da tiden var kommet til et to ugers praktikophold, tog han telefonen og ringede til en restaurant i København, der lød sjov. Den hed noma.

Da Christian Puglisi (som dengang var en af de bærende kræfter) tog telefonen og hørte om svenskeren, der gerne ville komme over og arbejde i to uger, var hans umiddelbare svar: 'Selvfølgelig, bare husk sko og bukser, vi ses.'

'Jeg tænkte: fedt, det var jo ikke så svært', tænker Emil Glaser tilbage på starten af hans raket-karriere. I dag får noma om ikke tusinder af ansøgninger hvert år om at få lov til at arbejde for dem, så i hvert fald hundredevis, og en promille kommer igennem nåleøjet.

Læs også: Guide: Her er 10 nye københavnske restauranter du skal kende

'Men dengang var vi også 'kun' 10 kokke på noma, og Rene må have syntes, at jeg kunne et eller andet, for efter de to uger - som var fuldkommen mindblowing for mig, et positivt chok og jeg tabte mig også ti kilo - spurgte jeg pænt om jeg måtte fortsætte, og han gav mig med det samme en to-årig kontrakt. '

Det endte med, at Emil Glaser blev seks år på noma og dermed på egen krop oplevede turen fra rigtig god restaurant til verdens ubetinget bedste og mest indflydelsesrige. Samtidig mødte han en dansk kæreste og mødte også igennem noma stockholmske Stefan Berg, der introducerede Emil Glaser for brødets hemmeligheder.

Foto: Rasmus Kramer Schou

'Efter seks år på noma kunne Redzepi godt se, at jeg skulle videre for at vokse endnu mere, så han sendte mig to måneder til Japan (Ryugin ***) og fem måneder i Monaco ( Louis XV ***), inden jeg via et tilfælde landede på den svenske ambassade i Paris'.

Her blev Emil privat kok for den svenske ambassadør og fra at have arbejdet 100 timer om ugen på verdens bedste restauranter, var her pludselig en del mere fritid.

'Så jeg dykkede faktisk ned og nørdede forskellige ting, vin, brød og chokolade, for min kæreste og jeg vidste godt, vi ville åbne vores eget. Vi var virkelig også tæt på at åbne en chokoladebutik, men endte altså med denne her', siger han og slår armene ud i de lyse lokaler på Århusgade 48.

Læs også: Guide: 13 gode restauranter tæt på Parken

Det var tidligere et pizzaria, men lå tomt i tre år, inden Emil og hans kæreste, Nina, købte stedet og begyndte at modernisere.

'Vi har skrabet tre gulve, fem lag vægge og to lofter væk, før vi endte med det her.' Navnet Juno stammer fra den romerske mytologi, hvor hun er den gudinde, som havde den højeste rang.

Hver morgenstund bliver her bagt morgensurdejsbrød og boller.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Op af dagen bliver der sendt tebirkes, rug og knækbrød ud i lokalet og her bliver bagt gentagne gange over hele dagen.

'Frisk brød direkte fra ovnen er nu engang bedst, så vi laver også det, vi kalder eftermiddag- og aftensbrød (35-45 kr). Mellem kl. 14.30.-16 kommer de ud af ovnen, så man kan få frisk brød efter arbejde.'

Derudover laver Juno engang imellem mandelcroissanter, baguettes og andre gæsteoptrædender herinde, når tiden er til det.

Læs også: Indre Bys sangria-favorit åbner nyt på Østerbro

Kaffen er fra Koppi, men de har også fra Prolog, hvis man skulle have lyst til at sidde ved en af de få pladser i vinduet eller den lille bænk ved siden af.

Det er næsten en selvfølge, men alle råvarer er økologiske, nøje udvalgt og af bedste kvalitet, og f.eks. er Junos bolle med ost selvfølgelig med Comté 3 års lagret fra byens bedste ostehandler, La Fromagerie på Nordre Frihavnsgade.

Hvad: Juno the Bakery
Hvor: Århusgade 48, Østerbro

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.