Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/11/11

Johan P: Alt godt fra havet

  • Foto: Søren Frank Foto: Søren Frank
Denne malmöske klassiker ligger lige ved Lilla Torg, hvor i sin tid Malmös saluhaller havde til huse.

I dag er der ikke andet tilbage af torvehallerne end Johan Ps fiskeforretning, en disk med fersk fisk til at købe med hjem - stemningen er dog bevaret et stykke hen af vejen med hvide kakler på væggene.

Udvalget er i sagens natur helt overvejende fisk – gravad- og røget laks, løjrom, krebs, hummer, søtunge, fiskesuppe – you name it. Bortset fra lige den ene af dagens to frokostretter, ved mit besøg, som var en klassisk Wallenbergare til 105 svenske. Vil man spise billigere koster dagens retter 79 kroner i det mørkere baglokale kaldet Lilla P, hvor der er selvbetjening.

Se guiden til frokost i Malmø: En, to, tre... Lønsjch!

Går man a la carte er Johan P. er ikke noget billigt sted – ragout med søtunge og hummer står f.eks. i 425 kr., gravad laks 200 kr. (165 kr. for halv portion), mens jeg betaler 155 kr. for en halv portion krebsesalat: En ganske klassisk mayonnaisebaseret sag med blandede grønne salatblade og hvid toast til.

Dagens frokostret på fiskesiden er pastaskruer med røget laks og svampe (105 kr.). Den er jeg, for at sige det lige ud, ikke særlig begejstret for: Laksen er alt for salt og skarpt røget i smagen og spiller slet, slet ikke godt sammen med flødebaserede sauce, som er tilsmagt med karry.

Jeg levner og har dermed plads til desserten, som glider væsentligt bedre ned: Et par kugler klassisk vanilleis med syltede blommer (95 kr.).

Hvad: Johan P
Hvor: Landbygatan 5, Malmö, tlf. 46 40 97 18 18
Hvornår: Man-tors 11.30-22, fre 11.30-23, lør 12-23, søn 13-21
Hvor meget: Dagens frokostretter til 79 kroner

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.